Nina Janković – od predstave „Ljubav i moda“ do revije „Ivica i Majica“

by | maj 22, 2017

Proteklih nedelja, Nina Janković je imala više manekenskih angažmana nego profesionalne manekenke. Prvo se slikala u „Imperijal“ modelima, potom je snimila reklamnu kampanju za studio „Prostor“, a pre par dana je zatvorila reviju kojom se prdstavio brend „Ivica i Majica“. Da bi modna priča bila „zaokružena“, Nina tumači glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi „Ljubav i moda“. Zbog svega toga, pozvala sam je i pitala da li je moda postala njeno dopunsko zanimanje…

Nina Janković na reviji „Ivica i Majica“

Trenutno, kao glumica, imam mnogo posla, pa sam se – pokušavajući da uskladim sve obaveze – malo umorila, ali istina je da uživam u fotografisanju. Mnogo se govorilo o reviji “Ivica i majica”, zbog čega mi je jako drago. Vladimira Nićiforovića, tvorca tog brenda, upoznala sam u “Studiju Prostor”, gde je načinio prve korake, a – budući da je glumac – kasnije smo zajedno glumili u dečijoj predstavi “Čarobna lira”. On je divan prijatelj, svestrano biće, puno pozitivne energije, što je jako bitno. Mislim da je baš zato ta revija bila toliko uspešna. Ni ne znam koliko je nas, glumica, nosilo modele koje je on osmisliio.

Pozorišna predstava „Ljubav i moda“ posebna je priča. Da li ti se dopadaju kostimi?
Eto, Nići je i njih radio. Divni su, a meni se jako dopada moda tog vremena. Dopada mi se što se vratio duboki struk – volim farmerke tog tipa, pantalone, čak i suknje. Sve što je sada moderno, poput golih ramena, baš je za moju dušu.

Foto: Arhiva Nine Janković

Koliko glumci, u takvim predstavama, mogu da utiču na kostimografe?
Svako ima svoj senzibilitet, a kostimografe upravo to inspiriše. Da je neko drugi tumačio lik Sonje Ilić, možda bi i kostim bio druačiji. Uostalom, svaki glumac ima i svoje boje, i šta mu stoji, i kako ga drugi vide… Najadekvatnije je reći da smo uticali jedno na drugo.

■ Koje su tvoje boje?
U mom ormaru je mnogo crnih stvari, ali ne zato što sam se ja u prethodnom periodu osećala tmurno, već mi je to bilo najlakše za uklapanje. Sada mi prijaju vedrije boje, pa ih zato mnogo više nosim, a ovog trenutka su mi baš one jednostavnije za kombinovanje.

Foto: Arhiva Nine Janković

Veoma često, u superlativu, pominješ frizerku Srnu. Pretpostavljam da ima velike zasluge 🙂
Svaka predstava ili snimanje podrazumeva tretiranje kose, od tapiranja pa nadalje. Da nema njenih tretmana i kompletne brige, mislim da bih ostala sa dve dlake na glavi. Zahvaljujući njoj, uprkos svemu, imam kvalitetnu kosu. Srna i Nena Ilić, koja me šminka za važne prilike, predstavljaju tandem koji ne ume da pogreši. Od srca ih preporučujem, jer sam u njih potpuno sigurna.

■ Koliko si podložna modnim i beauty reklamama?
Ne volim da kopiram kombinacije, ali mi inspiracija dobro dođe.

■ Da nemaš savršenu liniju, ne bismo danas pričali o modnim angažmanima. Da li vežbaš ili vodiš računa o ishrani?
Ne jedem mnogo slatkiša, ali ne zbog odricanja, već zato što nisam neki ljubitelj. Kad mi se baš jede nešto slatko uzeću “kinder bueno” ili čokoladu s lašnicima, ali to se ne dešava ni približno onoliko često koliko većini devojaka. Dosta šetam, jer mi to prija, a najveće zadovoljstvo mi je da – kad negde otputujem – grad obilazim pešice.

Pročitajte i… Kada dama kreira za dame… Senzualnost i ženstvenost po Biljani Tipsarević 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje