Prirodna šminka: 8 saveta za prirodan izgled našminkane kože

Nakon novogodišnjih praznika i svetlucavih izgleda, prirodna šminka dolazi do izražaja. Šminka koja izgleda kao da je nema je posebno popularan trend.

by | januar 25, 2023
prirodna šminka
Nakon novogodišnjih praznika i svetlucavih izgleda, prirodna šminka dolazi do izražaja. Šminka koja izgleda kao da je nema je posebno popularan trend. Ovakva šminka zahteva naročito laganu ruku i mnogo znanja o tome kada je nečega dovoljno. O ovoj temi više ćemo čuti od Christine Sikalias, profesionalne šminkerke, koja će nam pomoći da savladamo ovu tehniku.

Prirodna šminka – pratite sledeće savete za najbolji rezultat

Svetlucava baza

Pre šminkanja na kožu je najbolje naneti hidrantnu kremu koja će kožu zagladiti i omekšati. Kada koža upije kremu, nastavite sa prajmerom, odnosno bazom koja sadrži suptilan sjaj. Ovakva baza doprinosi sjaju kože. Doprinosi da izgledate sveže i hidrirano. Poznata šminkerka Christine preporučuje kremaste i tečne podloge, a osim toga otkriva nam trik za postizanje prirodnije pokrivenosti i prirodnog završetka. Savet je da pomešate hidrantnu kremu i podlogu, i to će smanjiti pokrivenost, a u isto vreme dati vlažan i prirodan finiš.

Tačkastim pokretima prikriti nesavršenosti

Christine Sikalias preporučuje da ne preterujete kada je reč o pokrivanju nesavršenosti. Njena tehnika za prekrivanje mrlja i crvenila jesu tačkasti nanosi. Ukoliko vam problem prave podočnjaci, najbolje je potapšati ih prstom. Za kraj ovog procesa, šminkerka preporučuje nanošenje prozirnog pudera na T zonu.

Providni gel za obrve

Ovo je ono što pravi najveću razliku kada je prirodna šminka u pitanju. Ovaj gel čini da vaše obrve izgledaju punije i zbog toga nema potrebe da koristite olovku za obrve. Olovke mogu izgledati teško ako se kombinuju sa prirodnom šminkom.

Kremasto rumenilo umesto pudera

Christine Sikalias preporučuje vam da koristite kremasto rumenilo kako bi vaša koža dobila prirodan sjaj.

Tamnija podloga za konturisanje

Sikalias kaže da preferira da koristi tamniju podlogu za konturisanje umesto pudera za bronzanje. Ona kaže da treba izbegavati poteze četkom koji će izazvati da izgledate neprirodno. Umesto toga dodajte senku koja izgleda prirodno i neprimetno.

Prirodan izgled očiju

prirodna šminka

Erstudiostok/GettyImagesPlus

Sjajna senka u boji bronze doprinosi da oči izgledaju prirodno. Senku bi bilo dobro prevući preko celog kapka, a u uglu je naneti malo više.

Hajlajter

Prema ovoj poznatoj šminkerki, najbolji su oni fino usitnjeni i kremasti hajlajteri.  Ovakve formule se tope na koži i doprinose efektu staklene kože.

Suptilne sjajne usne

prirodna šminka

dimid_86/GettyImagesPlus

Poslednji korak za postizanje prirodne šminke jeste sjaj za usne. On je zapravo ključan za održavanje usana i osećaja hidratacije tokom celog dana. Suptilne sjajne uste fantastično se slažu uz svež. vlažan i hidrantan izgled.

 

Jovana JevtićGalina Zhigalova/GettyImagesPlus