Saveti za lepotu: Kako održavati svoju rutinu na putovanjima

Obavljati beauty rutine u našem domu nije težak zadatak, ali kako održavati ove rutine u toku putovanja? Slede saveti za lepotu na putovanju od strane devojaka koje često putuju. 

by | januar 24, 2023
saveti za lepotu

Obavljati beauty rutine u našem domu nije težak zadatak, ali kako održavati ove rutine u toku putovanja? U narednom tekstu možete pročitati koji su saveti za lepotu na putovanju od strane šest osoba koje veoma često putuju.

Ukoliko putujete na daleku destinaciju, mala je šansa da ćete uspeti da u delo sprovedete sve svoje navike za lepotu koje imate kod kuće. Zbog toga, najbolje je videti koji su saveti za lepotu onih koji su u tome iskusni. Nekoliko ljudi koji često lete su nam rekli osnovne stvari kako bi nam olakšali pakovanje za sledeće putovanje.

Melanie Grant

Osnivač Melanie Grant Skin i Chanel-ov zvanični stručnjak za kožu

Čišćenje

Ova dama sa sobom uvek nosi bočicu micelarne vode za čišćenje. Čim se ukrca, Melanie obavlja svoju rutinu čišćenja, a zatim na samom kraju leta obaci ovu rutinu još jednom. Na ovaj način uklanja prljavštinu i nakupljene toksine iz vazduha koji cirkuliše.

Mini tretmani lica

Melanie u toku leta nanosi masku koja joj odgovara. Njena omiljena maska sadrži puno antioksidansa, hidratatora i nežnih pilinga, tako da je sam po sebi kao mini tretman. Ona savetuje da ukoliko imate vremena i mogućnosti uradite i malu masažu lica i na taj način oživite kožu na kraju dugog leta, top može sprečiti izgled nadutosti, tuposti i zagušenja.

Hidrantne formule

Sa sobom uvek nosi hidrantnu formulu, kremu ili masku, koja joj odgovara. Na ovaj način uspeva da joj koža ne bude suva. Melanie smatra da je održavanje hidratacije i korišćenje krema i balzama mogu pomoći kod dehidratacije i nelagodnosti koju osećamo na koži.

Maska za spavanje

Maska za spavanje koju Melanie koristi je nežna prema delikatnoj konturi očiju, a takođe ne utiče na to upijanje svega što se pre toga naneli na lice. Iznad svega, pomaže da se opustite u toku leta.

Balzam za usne

Za balzam za usne koji sama bira kaže da je u pitanju predivna formula puna esencijalnih masnih kiselina, shea putera i antioksidanata.

Jaye Edwards

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haircare Group (@haircaregroup)

Osnivač Edvards & Co i Jaye Haircare

Sprej za kosu

Sprej za suvu teksturu je proizvod bez kog Edwards ne ide na putovanja. Ovakvi proizvodi apsorbuju višak ulja i pomaže da se kosa osveži nakon letovanja, a u isto vreme kosa dobija na volumenu i teksturi. Ovakav jedan sprej neophodan je nakon sedanja u avion.

Balzam za usne – čest savet za lepotu u toku putovanja

Zbog toga što mu letenje jako isušuje kožu i usne ovo je jedan od bitnijih proizvoda za njega. Smatra da kabine aviona imaju vrlo nisku vlažnost vazduha i zbog toga mu je bitno da kod sebe uvek ima balzam.

Miris

Ovaj mladi momak sa sobom uvek nosi miris. Ističe da je na toj visini koju avion dostiže bitno mirisati na redak i egzotičan cvet.

Hidrantan sprej za kožu

Ovaj sastav Jaye koristi zbog suve kože. Uz to, svakih nekoliko sati pije i vode, kako bi koža izgledala i osećala se elastično.

Spavanje

Kao i Melanie, i ovaj momak uvek sa sobom nosi masku za spavanje koja mu pomaže da malo zatvori oči.

Lana Tarek – saveti za lepotu na putovanju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Tarek (@lanatarek93)

Osnivač Lana Tarek Brow Academy

Minimalno šminkanje

Bez balzama za usne i bezbojne paste za oblikovanje obrva, Lana kaže da ne izlazi iz kuće. Kada je reč o njenom ritualu dok putuje, ona voli kada joj je koža čista i nenašminkana. Praktikuje da leti noću.

Maska i hidratacija

Masku za lice uvek ponese kako bi je nanela dok gleda film, a nakon toga hidrira lice svojom noćnom kremom.

Yen Hoang

Popularna šminkerka

SPF50+ krema

beauty saveti za putovanje

m.malinika/GettyImagesPlus

Ovu kremu nanosi na sebe svakog jutra i dodaje utoku dana. Kremu sa SPF-om koristi naročito u toku letnjih meseci.

Višenamenski tonirani balzam za usne

Na ovaj način dodaje nijansu svojim usnama i hidrira ih. Njen omiljeni balzam sadrži SPF, tako da je u isto vreme i štitit.

Ohlađena maska za lice

Masku za lice drži u frižideru u hotelskoj sobi. Maska joj pomaže da obnovi svoju kožu nakon dugog dana na plaži ili posle noćnog izlaska.

Uvijač za trepavice

Yen kaže da bez uvijača za trepavice ne ide na put jer joj on omogućava da momentalno otvori oči, čim se završi dugi let.

Khadija Joma

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khadija (@khadijajoma)

Osnivač i direktor Agencije Kollectiv

Nega kože pre leta

Savet za lepotu na putovanju koji nudi ova mlada osoba jeste obavljanje rutine nege kože pre leta. U to je uključeno dvostruko čišćenje i nanošenje seruma i aktivnih sastojaka.

Nanošenje maske

Kao i Lana Tarek, i Khadija Joma na lice u toku leta nanosi masku koju drži dok gleda film. Uz to, Khadija sa sobom nosi prenosivu LED masku koja joj pomaže u uklanjanju natečenosti lica.

Unutrašnji wellness

U toku leta, Khadija preporučuje da se unosi puno vode. Jabukovo sirće može pomoći da se izbegne nadimanje.

Lagana šminka za sletanje

Neposredno pre sletanja, ova devojka na lice nanosi laganu šminku i uz zo koristi kapi za sunčanje protiv zagađenja.

Mia Perusco

Benefit Australia Brand ambasador i digitalni kreator

Hidratacija

Mia prioritet daje onim proizvodima koji su višenamenski i hidratantni.

Krema za sunčanje

SPF50+ je njena tajna za negu kože i sunčanje. Ovakva krema koju ona koristi za nju je savršena baza za ispod prajmera jer ima formulu nalik serumu.

Matirajući prajmer

Ključ lepog izgleda je ostati mat – naročito nakon znojave vožnje aviono. Ona koristi formulu na bazi vode koji osvežava kožu.

Gel za obrve

Mia tvrdi da iz kuće nikada ne bi izašla bez svog gela za obrve. On joj pomaže da obrve ostanu na mestu ceo dan.

Jovana JevtićPhiwath Jittamas/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: