Top 3 bistroa u Beogradu!

by | april 19, 2019

Na svim top listama dobrog provoda i hedonističkog uživanja u mnogobrojnim gastro delicijama naša prestonica je odavno među prvima, naročito u regionu. Mi smo nacija koja zna da ugodi sebi na raznorazne načine, a najčešće kroz hranu i piće. Zato vam otkrivamo top 3 bistroa u našem gradu u kojima možete biti Parižanka makar na neko vreme. 

Homa bistro, Nevesinjska 11

Naša prestonica dobila je još jedan lokal urađen po uzoru na francuske bistroe. Iako je otvoreno još krajem prošle godine i dalje ne prestaje da se govori o njemu. U neku ruku, ovaj bistro u srcu Vračara je zapravo sestrinska firma dorćolskog fine dining  restorana Homa.  Jelovnik je kombinacija francuske i balkanske kuhinje s pokojim italijanskim specijalitetom. U prijatnom ambijentu i divnoj bašti u hladovini možete doručkovati raznoliku selekciju muslija, žitarica, sireva, džemova, razne vrste peciva ili omleta i to sve po principu švedskog stola za nešto manje od 600 dinara po osobi. Kada je u pitanju ručak Homa bistro nudi odličan izbor vegetarijanskih jela, zatim klasično dobrih hamburgera, neobičnu kombinaciju bele vešalice u maramici sa pirotskim kačkavaljem, jagnjetina sa grčkim jogurtom i mnoge druge delicije u kojima ćete zaista uživati. Čuveni desert u saksiji od sada možete pojesti i na ovoj lokaciji.

 

Cveće zla, Nevesinjska 12

Odmah preko puta gorepomenutog bistroa, nalazi se i nootvoreni lokal sa sličnom koncepcijom, ali opet, posebnim i autentičnim ambijentom. Ovo mesto predstavlja odu Bodlerovom Cveću zla, jednoj od lepših avangardnih zbirki pesama, koja je ostavila značajan pečat u istoriji. Ukoliko ste od onih ljudi koji imaju tradiciju vikendom odlazak na Kalenić pijacu, defitivno bismo vam preporučli da svratite u Cveće zla koja je ujedno i prodavnica delikatesa u kojoj možete kupiti bocu vrhunskog vina vrhunskog kvaliteta iz čitavog sveta ili svež hleb koji dolazi iz čuvene Šarlo pekare.

Kliknite na sledeću stranu…

Le Petit Bistro, Braničevska 13

Lociran u najlepšem delu Vračara, u blizini Hrama Svetog Save, Le Petit Bistro je mesto sa jednom od najlepših bašta u našem gradu. U hladovini možete uživati u ranojutarnjoj kafi ili pak, dočekati veče u prijatno osvetljenom ambijentu uz čašu vina i blaga predjela poput brusketa na mnogo načina. Ukoliko se odličite za nešto jaču večeru u ponudi su raznorazne varijacije pasta, mesa, pa čak i burgera.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.