Trendovi koji odlaze u istoriju

by | januar 28, 2020

Foto: Guliver/Getty

Budite sigurni da ovo nećete nositi 2020.

Nekoliko meseci pre svake kalendarske sezone, najmanje šest, održavaju se modne revije koje nam pokazuju koji će trendovi biti aktuelni, a koji odlaze u istoriju. Za nekima od njih možda ćete i zažaliti, ali za neke ćete sigurno reći  „mogli su i ranije“.  Zato proverite šta će se nositi sledeće sezone, a šta je to što više nikako ne biste obukli.

U novoj sezoni deset trendova odlazi u zaborav

 

View this post on Instagram

 

A post shared by conv_style (@conv_style) on

1. Masivne ukosnice i upadljive šnalice

Na mesto masivnih, napadnih i biserima ukrašenih ukosnica i šnalica, dolaze suptilne, ženstvene, plišane mašne i marame, piše Still.

2. Biciklističke

Nije dobro sve što na pisti tako izgleda. Komadi koji odlično izgledaju na manekenkama, ne daju uvek realnu sliku, a biciklističke su odličan primer toga. Ukoliko baš ne odustajete,   nosite ih samo kada zaista vozite bicikl ili se bavite nekim drugim sportom tokom leta, a umesto njih vratite se starom dobrom i neprevaziđenom teksas šortsu!

3. Mrežaste torbe

Nepraktične torbe koje su bukvalno napravljene od mreže sada su prošlost. Vraćamo se malim, klasičnim torbama koje se uklapaju u svaki stil i uz svaku odeću!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bagli Homemade (@bagli.homemade) on

4. Torbica oko struka

Još jedan trend koji se nakratko vratio iz devedesetih, ponovo odlazi u zaborav. Umesto čuvenih „pederuša“, nosiće se male pravougaone torbice u koje staje samo telefon, uz elegantne torbice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GuyLarocheBags_GR (@guylarochebags_gr) on

5. Ozloglašene „patofne“

Žene ih obožavaju jer su udobne kao da ste ceo dan u patofnama. Posle gotovo decenije, čini se da konačno izlaze iz mode i na njihovo mesto dolaze martinke i bajkerska obuća.

6. Ružne patike

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INGA BRAUER (@sunnyinga) on


Nekima ružne, nekima prelepe, svakako bile su veoma popularne. Njihovoj vladavini konačno je došao kraj. Mada, nije sve tako crno kada su one u pitanju  – na leto će mnogi modeli sandala biti inspirisani upravo njima.

7. Uske farmerke

Ne morate da bacate one koje već imate, nosite ih uz široke džempere i dukserice, ali samo da znate u modi su širi, komotniji modeli farmerki.

8. Tanki kardigani

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexis | Adoubledose.com (@alexis.belbel) on


Kardigan je zimski komad i treba da bude baš takav – zimski. Ove godine važi pravilo „što više, to bolje“.

9. Peplum suknje i haljine

Iako smo ih obožavali jer u njima izgledamo ženstveno, a možemo i da sakrijemo višak na struku, peplum modelima je „vreme isteklo“. Zameniće ih takođe ženstveni, ali malo strožiji krojevi.

10. Masivne čizme za sneg

Od sada su poželjne samo na skijanju. U ostalim prilikama menjaju ih tople duboke cipele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by