Uživanje u seksu zavisi od povoda za seksualni odnos

by | novembar 11, 2010

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Teksas u Ostinu, pokazalo je da uživanje u seksu zavisi od toga koji je povod za seks, prenosi portal Msnbc. Naime, i muškarci i žene, pokazalo se, najviše uživaju u seksu i najčešće dožive orgazam kad su povod za seks ljubav i predanost, dok najmanje uživaju, očekivano, oni koji se u seksualni odnos upuštaju zbog neke materijalne koristi.

Uglavnom su nezadovoljni seksom muškarci i žene koji se u seksualni odnos upuštaju kako bi povećali samopouzdanje. Isto je i sa seksom za koji bi trebali da dobiju nekakvu informaciju, uslugu ili slično. Zanimljivo je da žene poprilično uživaju u seksu kad se u seksualni odnos upuštaju kako bi nešto pokazale partnerima, kao što su zahvalnost, izvinjenje ili slično.

 

Na zadovoljstvo seksom kod žena utiče više činilaca nego kod muškaraca, a stručnjaci priznaju da nisu sigurni zašto je tako. Pretpostavljaju da bi razlog mogao bude taj što su upravo žene te koje u većini veza upravljaju time kad će se seksualni odnos dogoditi, a veća je verovatnoća da će njihova motivacija za seks rezultirati i seksualnim činom. 

  Izvor: Vecernji.hr

Tagovi: