JLo je postala gospođa Jennifer Affleck: Zašto žene menjaju prezime?

Posle dve decenije, razlaza i pomirenja, JLo i Ben Affleck su se venčali u Las Vegasu

by | jul 18, 2022
JLo i Ben Aflek, venčanje

JLo je sišla sa scene, a na njoj se pojavila nova zvezda: gospođa Jennifer Affleck. Pevačica, koja je ovoga  vikenda iznenadila svet romantičnim venčanjem u Vegasu, rešila je da svoje megapopularno prezime Lopez zameni muževljevim.

Doduše, novo prezime nije ništa manje značajno na selebriti nebu. Ovaj par superzvezda venčao se u nedelju, na dirljivoj ceremoniji u Las Vegasu, a JLo je o svemu detaljno izvestila fanove preko svog sajta OnTheJLo.

Ljubav je pobedila

„Bilo je baš kao što smo zamišljali. Odleteli smo u Las Vegas i sa još četiri para stali u red da sačekamo dozvolu za venčanje. Iza nas su se dva muškaraca držala za ruke. Ispred nas bio je mladi par koji je doleteo ovde iz Viktorvila, na drugi rođendan svoje ćerke. Svi mi smo želeli isto – da se predstavimo svetu kao partneri i da pred celim svetom izjavimo ljubav kroz taj drevni i univerzalni simbol, brak“ – poručila je JLo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Katie (@jlo.no1fan)

Latino zvezda otkrila je da su jedva stigli na vreme, kapela samo što se nije zatvorila. Ni slavna imena nisu im pomogla da dobiju Elvisovog imitatora – nijedan nije bio na raspolaganju. Uloge svedoka na venčanju preuzela su njihova deca.

„Zaista, sve što je potrebno jeste ljubav. Tako smo zahvalni što imamo toga u izobilju, novu divnu porodicu od petoro divne dece i život kojem nikada nismo imali više razloga da se radujemo“ poručila je JLo. Pardon – JAff.

Novo prezime

Svoje emotivno pismo potpisala je novim prezimenom: Mrs. Jennifer Affleck.

Kada si megapopularan i svoju karijeru baziraš na akronimu poteklom od prezimena, kao što to radi JLo, svet ostane iznenađen kada rešiš da promeniš prezime. Ipak, koliko god fanovima bila neobična odluka velike zvezde, činjenica je da ju je ona priželjkivala gotovo dve decenije.  JLo je 2003, tokom njene i Benove prve veridbe, gostujući u jednoj emisiji najavila da će uzeti prezime Affleck.

JLo nije usamljena u svojoj želji da poštuje tradiciju. Muževljevo prezime želi da preuzme i Kylie Minogue.

 Zašto žene menjaju prezime?

Ova tradicija, usađena vekovima, danas se smatra zastarelom i mnoge žene biraju da zadrže svoje prezime. Ipak, htele mi to da priznamo ili ne, žene koje preuzmu muževljevo prezime smatraju se posvećenijim vezi. Zato čak 90 odsto žena i dalje poštuje tradiciju i preuzima muževljevo prezime. U Australiji, ovaj procenat je nešto niži i iznosi 80 odsto, dok u Americi čak 94 odsto supruga uzima muževljevo prezime.

U jednom istraživanju na društvenim mrežama, žene su pozvane da objasne zašto su se opredelile za poštovanje ovakve tradicije. Najčešći razlog koji su navodile bio je: da pokažemo posvećenost. Nekolicina žena odlučuje se da uzme novo prezime jer im je tako lakše (ne izazivaju reakcije okoline). Na delu su i praktični razlozi: devojačko prezime im se baš i ne dopada. Na kraju, ali ne i najmanje važno, veliki deo žena ovome prosto ne pridaje značaj, jer – to je ionako samo ime. Važni su odnosi i osećanja. A šta vi mislite o tome?

 

Mesta na kojima ne možete da uzmete muževljevo prezime

Verovale ili ne, praksa izbora prezimena prilikom sklapanja braka, koju mi smatramo normalnom, ne postoji svuda u svetu. Na Kvebeku, na primer, žene zakonski ne mogu da preuzmu muževljevo prezime. U Grčkoj žene takođe moraju da zadrže i svoje prezime,  a ograničenja postoje i u Francuskoj, Italiji, Norveškoj…

 

Preuzimanje muževljevog prezimena je...

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

 

IG