Vreme je da se sve žene nađu na modnim pistama

by | septembar 18, 2014

„Vreme je da se sve žene nađu na modnim pistama“, poruka je Denis Bidot, devojke koja radi kao ‘plus size’ model i koja je nedavno odradila svoju prvu modnu reviju.

moda

Prošle godine Denis Bidot snimila je kampanju za brend Forever 21, ni ne sanjajući da će upravo zahvaljujući tome dobiti novi poslovni angažman i to, ni manje ni više, kao model na njujorškoj nedelji mode. No upravo joj se to dogodilo prošle nedelje kada je nosila reviju za Chromat.

„U bekstejdžu je bilo veoma zanimljivo jer su mnogi makeup artisti ostali u čudu zbog nas nekoliko modela koji smo odskakali od tipičnih manekenskih proporcija. Ako mene pitate, tamo je bila samo grupa predivnih žena. Ne bi trebala postojati jedna veličina kada su u pitanju modeli koji koračaju pistama“, izjavila je Denis.

„Mislim da je vreme da pistama zakorače sve žene jer su sve one deo mode“.

Ova ‘plus size’ manekenka zaštitno je lice brendova kao što su Levi’s, Target, Macy’s i Kohl’s, a nada se da će daljnjim radom doprineti promeni u načinu razmišljanja koje vlada modnom industrijom, a to je da su modne kreacije i piste rezervisane isključivo za one u veličini 34.

„Neki ljudi predodređeni su da budu mršavi. Imam nekoliko prijateljica koje su izuzetno vitke iako jedu mnogo više od mene. Jednostavno im se ništa ne prima. Mislim da je najbitnije osećati se ugodno u svojoj koži.“

Izvor: cosmopolitan.hr

Tagovi: