Zašto je Eva Mendes svoju porodicu primorala na dosađivanje?

Popularna glumica osmislila je mentalni detoks koji, trenutno, najteže pada njenoj deci

by | jul 14, 2022
eva mendes

Eva Mendes rešila je da svoju dobrobit očuva jednom posebno kreativnom mentalnom vežbom. Umesto transcedentalne meditacije, joge ili razgovora sa psihoanalitičarem, ona svoje mentalno zdravlje čuva: dosađivanjem.

Vraćanje dosade, kako Eva naziva svoj neobičan mentalni detoks, podrazumeva manje klikova, manje skrolovanja, manje svih onih utisaka koje usvajamo pasivno. Ali, Evin program ne odnosi se samo na tehnologiju, već je rešila da ograniči svaki oblik organizovane zabave, jurnjave, bilo čeka što vodi prekomernoj stimulaciji čula. Umesto njih, Mendesova je u svojoj porodici propisala lenstvovanje, letnju sporost i dosadu.

– Prigrlila sam dosadu i propisala je svima! Shvatila sam da onda kada nam je dosadno, kada nema stimulacije mobilnim, kompjuterom, televizijom, igrom – to je period kada nastaju najbolje ideje – tvrdi Eva Mendes.

Nekada su ove ideje, kaže Mendes, zabavne, nekada opasne, ali povremeno, one su jednostavno – izvanredne. Naročito kada stižu od njenih mališana koji sada imaju 6, odnosno 7 godina. Protekla četiri meseca boravili su u Londonu, gde je Evin partner, Ryan Gosling, snimao film i non stop su bili u pokretu. Sada Eva pokušava da im ograniči broj aktivnosti.

– Bio je to jako lep i zabavan, ali i naporan period i puni smo utisaka. Zato sad jednostavno osećam da je vreme za malo dosade. Toplo preporučujem svima da je prigrle nakon burnog perioda – kaže Eva.

 

 

Phylip Faraone/GettyImagesEnterntainment