Venus Williams iskreno o samopouzdanju: Fokus je na funkciji tela, a ne na izgledu!

by | jul 6, 2022
Venus Williams iskreno o samopouzdanju

Venus Williams iskreno o samopouzdanju nedavno je pričala za jedan američki sajt, a evo i kakve savete ima za sve nas.

Dosad, Venus Williams je osvojila 75 teniskih šampionata, ima nekoliko uspešnih biznisa, uključujući i liniju aktivnog donjeg veša, kao i bjuti brend pod nazivom EleVen. Deluje kao da ova dama može sve, ali nije baš sve uvek tako.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Venus Williams (@venuswilliams)

Venus Williams iskreno o samopouzdanju

Teniserka je priznala da na život i svoje ciljeve gleda kao na proces.

-To mi pomaže da stvari ne shvatam previše lično i da ne budem previše oštra prema sebi. Život je putovanje, a usponi i padovi su deo tog putovanja.

U intervjuu sa čivenom voditeljkom Oprah, 2003. godine, izjavila je da nema samopouzdanja na terenu ukoliko ne nosi odeću u kojoj se oseća dobro.

Moramo pre svega da se fokusiramo na ono šta naše telo radi za nas, a ovo se naročito odnosi na žene. Društvo se previše oslanja na to da žensko telo mora da pripada određenom standardu, a on se stalno menja. Moramo da prevaziđemo te norme i da nam fokus bude na posao našeg tela. Moj posao jeste da znam šta moje telo radi za mene i kako funkcioniše. Kada pomislim na to da moram da imam manje masnih naslaga a više mišića, zastanem i kažem sebi da se opustim. Sjajno je imati cilj, ali je važno biti zadovoljan s tim šta moje telo radi.

Ipak, i ova teniserka i dalje ima ciljeve jer teži ka tome da bude savršena, u svakom pogledu.

Moj cilj jeste da se zdravo hranim kako bi mi telo bilo u balansu. Kada žurimo, zaboravljamo na vitamine i hidrataciju. Kada savladate te osnove, sve ostalo je lako dodati u dnevnu rutinu.

Uz to, Venus ima i poruku za sve mlade.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Venus Williams (@venuswilliams)


Ne upoređujte se sa drugima. Budite svoji i radite ono što je za vas važno. Ne morate biti kao svi drugi. A kada imate uzore poput slavnih ličnosti, lakše ćete shvatiti šta je to što želite u životu.

lepotaizdravlje.rsKevin Winter / Staff via Getty Entertainment