Zvezde sa strabizmom koje su seks simboli i uopšte nemaju komplekse

by | septembar 30, 2022
Zvezde sa strabizmom

Predstavljamo vam zvezde sa strabizmom- anomalijom položaja oka.

U normalnom stanju, vizuelne ose ljudskog oka su paralelne jedna sa drugom. Ali sa strabizmom, oni se razilaze kao rezultat odstupanja jednog ili oba oka. To se može desiti zbog kvara u nervnom sistemu, zbog miopije, nekih zaraznih bolesti i iz drugih razloga.

Glavna stvar je da se leče i stečeni i urođeni strabizam. Tako su i neke zvezde morale  naporno da rade kako bi se izborili i sa patologijom i sa svojim kompleksima,  jer inače ne bi postali idoli.

Neko je morao rigorozno da koriguje vid, da nosi naočare sa debelim sočivima, pa čak i da se podvrgne operacijama kod oftalmologa. Druge zvezde su odlučile da se ne bave defektima: u njihovim slučajevima, mala patologija je dobila nadimak „Venerin škilj“ i čak je podignuta u poseban rang. Ovaj blagi oblik strabizma je uobičajen kod žena i ni na koji način ne utiče na njihov vid.

Zvezde sa strabizmom

Brigitte Bardot


Niko nije mogao da pomisli da će ova mala stidljiva devojčica postati seks bomba svetske klase. Ponekad bi i sama Bri-Bri prišla ogledalu i počela da plače – je ru odrazu nije videla ništa dobro. Nepravilan zagrižaj, alergijski osip, koji je često pokrivala, a takođe i strabizam…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vintage Icons (@vintageic0ns_)


Kada su problemi postali previše očigledni, njeni roditelji su se ipak pobrinuli za korekciju – devojčici su stavljene posebne naočare, a strabizam je ubrzo ispravljen . Ali nije bilo moguće u potpunosti odgonetnuti ugriz – zbog isturenih zuba, Brigitte je izgledala kao da je napućila usne. Tada će ovaj izraz lica postati njen zaštitni znak!

Demi Moor

Priča ove holivudske dive podseća na put do slave same Bardoove. U mladosti, Demetria Guines je bila sasvim obično i čak pomalo neugledno dete. Kompleksi oko izgleda samo su jačali u disfunkcionalnoj porodici, gde su dane njeni mladi roditelji danima provodili u opijanju.


I bilo je razloga za zabrinutost – progresivni strabizam je ometao normalno učenje i zahtevao je nošenje naočara sa veoma debelim sočivima. Zbog njih je buduća zvezda postala predmet ismevanja u školi i najviše je sanjala da izađe iz opresivne situacije i sopstvenog imidža gubitnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerlan Duno (@gerlanduno)


Da bi ispravila vid, Demi je morala da prođe kroz dve operacije. Kasnije im je dodata plastična hirurgija – i ubrzo, nakon uspešnih procedura, glumica je stekla izgled koji joj je omogućio da postane seks simbol.

Zvezde sa strabizmom- Penelope Cruz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 90smoment (@90smoment)


Ova lepotica izgleda savršeno – ali to je ako je ne pogledate veoma pažljivo. Ali kada se bolje zagledamo, ispostavlja se da Penelope žmiri na jedno oko. Sama glumica nije pribegla nikakvim operacijama da reši ovaj mali problem.

Melissa Joan Hart

 

View this post on Instagram

 

A post shared by y2007core (@y2007core)


Američka glumica postala je poznata još u mladosti, zahvaljujući ulozi u popularnoj TV seriji „Sabrina, tinejdžerka veštica“. Šarmantna plavuša postala je idol miliona tinejdžera. Ali ako pažljivo pogledate, njen izgled je daleko od idealnih proporcija. Sa godinama, jaka asimetrija i strabizam su postali posebno očigledni: levo oko izgleda blago začkiljeno, a desno je širom otvoreno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melissa Joan Hart (@melissajoanhart)


Uprkos tome, glumica ne menja ništa u svom izgledu i nastavlja svoju filmsku karijeru – danas ne samo da glumi u filmovima, već i producira.

Zvezde sa strabizmom- Kate Moss

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)


Jedna od tajni privlačnosti ove manekenke je njeno apsolutno samopouzdanje, koje je u najboljim časovima dostiglo bunt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)


Razbila je stereotipe i svoje prednosti pretvorila u slabosti. Tako se dogodilo i sa njenom patološkom mršavošću, i sa blagim žmirenjem, što je postalo gotovo obeležje i vrhunac Kate Moss. Male i blago žmirkave oči „mačje“ boje i „mačjeg“ oblika – nije li to seksi?

Paris Hilton

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)


Tokom svoje burne mladosti, Paris je pokušavala svakakvim trikovima da sakrije snažnu asimetriju očiju i blago žmirenje. Takva teška artiljerija korišćena je u vidu smokey eyes tehnike šminkanja i lažnih trepavica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)


Sa godinama, kompleksi oko njenog izgleda nestali su, a prošla ju je i potreba da se sakriva iza teške šminke. Tako je lkiljenje postalo uočljivije – ali to ne umanjuje šarm glamurozne plavuše.

Otkrijte koliko se podudarate: Slučajni ili životni partneri

Heidi Klum

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabine (@got_love_4_the_90s)


Među zvezdama sa strabizmom našao se i „anđeo“ Victoria’s Secreta, što još jednom dokazuje da ovaj problem nije razlog da se stane na kraj izgledu. Heidi je zaradila višemilionsko bogatstvo šetajući pistama i pojavljujući se u reklamama. U međuvremenu, jedno oko modela očigledno „beži“, što je ponekad zbunjujuće: nije jasno gde Heidi zapravo gleda?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Lepota i zdravljePascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment; Kate Green / Stringer via Getty Entertainment; Emma McIntyre / Staff via Getty Entertainment