Dr Ristić – Pitajte stručnjaka

Screen Shot 2013-05-13 at 2.52.12 PMOdgovore lekara ni u kom slučaju ne treba da shvatite kao postavljanje dijagnoze ili terapiju bolesti.Odgovor na Vaše pitanje namenjen je isključivo neformalnoj ličnoj informaciji, ne proizvodi odnos lekar-pacijent između pošiljaoca i primaoca, i nije zamena za neposredno dati profesionalni medicinski savet, dijagnozu, terapiju ili negu.

Ukoliko mislite da imate zdravstveni problem, morate da kontaktirate nadležnog lekara na odgovarajući način, a ni u kom sučaju ne smete da na osnovu sadržaja odgovora odložite odlazak kod nadležnog lekara. Ni u kom slučaju i ni na koji način lekar koji odgovara na Vaše pitanje ne može biti odgovoran za bilo koju Vašu odluku, delanje, nedelanje ili bilo koju vrstu štete koja bi mogla nastati kao posledica oslanjanja na informacije koje ste ovim putem dobili.

14 komentara

 1. Postovani, imam problem sa neredovnom menstruacijom. Dobila sam 25 juna pa tek 10 avgusta. Od ovog meseca pijem kontraceptivne tablete Mercilon, koje mi je doktorka prepisala bez analiza. Interesuje me da li pilule mogu koliko toliko da normalizuju ciklus i da li mogu kojim slucajem da ostanem u drugim stanju ako moj decko ejakulira u meni?

 2. Pila sam jasmin 12 meseci i ginekolog mi je rekao da napravim pauzu od 3 meseca.poslednja menstruacija je bila 07 septembra,a 12 septembra sam imala odnos,koristila sam vaginalete pharmatex,i nije ejakulirao u meni.od juce,29 septembra mi ide svetlo roze i braon sekret.ima li sanse da sam u drugom stanju?unapred zahvalna

 3. Postovani, vec godinu i po dana imam beli, sirast iscedak iz desne bradavice. U pitanju je veoma mala kolicina iscetka koji izlazi sam kad pritisnem bradavicu. Bila sam kod ginekologa i radila sam UZ dojki i nista nije pronadjeno. Imam 33 godine i nisam radjala. U medjuvremenu mi se skratio ciklus sa 28 na 26-27 dana. Moze li to biti samo povisen prolaktin ili bezazleno zacepljenje mlecnog kanalica? Nemam nikakve smetnje ili bolove, samo me brine taj iscedak iako je njegova kolicina kao recimo iz osrednjeg mitisera iscedjenog posle mesec dana talozenja.

 4. citala sam vas clanak u novinama o operaciji hromodioksidnim laserom hodrodenitis /DR Borislav Mandic je napsiao clanak/
  Moje pitanje je dali radite operacije hidrodenita koja je cena ?imala sam 4 operacije na levoj preponi, pojavio mi se pre godinu dana i na desnoj/ bilA KOD HIRURGA prporucna vakcina , KORISTILA SAM HOMEOPATSKE LEKOVE/ manje vise pod kontrolm…koliko je moguce
  koliko traje oporavak posle operacije laserom ako sam dobro razumela?
  hvala ,pozz

 5. U roku od nekoliko meseci izgubila sam oko 30 kg.Kako da,ukoliko se ikada vratim na normalni režim ishrane,ne vratim i kilograme?Ovo pitam jer sam mesecima na ishrani od ispod 500 kcal,ali sam ovih nedelja uzimala i više(ali onoliko koliko sam sagorela za taj dan)i ugojila sam se nekoliko kg.Da li se ovo može ispraviti ili da se pomirim sa tim da ću se ovako hraniti do kraja života?Nema potrebe za obijašnjenjima da je to štetno,znam to i znam da imam anoreksiju.

 6. Oftalmolog mi je postavio dg astigmatizma:desno oko -0.5D ugao160stepeni a levo -O.5D ugao 30stepeni.Da li su to visoke vrednosti?

 7. Imam odmalena problema sa ekcemom, ranije se pojavljivalo samo na rukama, a sada na kapcima, usnama, vratu i na prstima. koristila sam sinoderm mast, zatim mi je dermatolog preporucio vaselin koji mi nista nije pomogao. volela bih da cujem od vas sta je najbolje. unapred hvala!

 8. Postovani,da li mozete da mi protumacite nalaz rtg pluca I srca.Nalaz glasi:Laka rotacija pacijenta pri snimanju u desno.Hilobazalno obostrano naglasena bronhovaskularna pl.sara izrazenije desno(rotacija),bez konsolidacije u pl. parenhimu.Radiografski bez pl. izliva.Hilusne senke vaskularne.Srcanosudovna senka u skladu sa ziv.dobi I konstitucijom.Inace imam 40 godina I pusac sam.Unapred zahvalna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *