Za Demi Lovato meditacija je poput „predivnog toplog pokrivača“ (video)

Svima koji se osećaju kao da im je trenutno potreban zagrljaj, poslušajte šta Demi Lovato ima da kaže

by | 29 jula, 2020

Demi Lovato nema problem da otvoreno govori o mentalnom zdravlju. Talentovana pevačica odavno iskreno deli svoja iskustva sa bipolarnim poremećajem, bulimijom i zavisnošću.

Kroz uspone i padove svog puta ka prihvatanju sebe, Lovato je razvila strategije koje joj pomažu da unapredi svoje mentalno zdravlje. Ona je ranije govorila koliko je važno odvojiti vreme samo za sebe i koliko redovna fizička aktivnost – trening – može da pomogne da ostanete uravnoteženi. (Pročitaj: Koliko ljubav prema sebi doprinosi uspehu?)

Međutim, ovoga puta Demi Lovato pričala je o meditaciji koju je počela da istražuju. Ona je nedavno na svom Instagram story-iju da podelimo nekoliko audio meditacija koja joj mnogo pomažu.

– Ako ne znate šta ćete sa svojim emocijama ili se osećate kao da vam je trenutno potreban zagrljaj, molim vas poslušajte ovo – napisala je pevačica uz snimak meditacije.

– Ova meditacija je poput predivnog toplog pokrivača – dodala je ona.

U nastavku svog Instagram Story-ija, Lovato je objasnila da joj je verenik Maks Erik otkrio meditaciju i da je, pošto joj se toliko svidela, odmah to želela da podeli sa svetom.

Demi Lovato o meditaciji

Prva preporuka Lovata jeste vođena meditacija pod nazivom I AM Affirmations: Hightitude and Self Love umetnika PoverThoughts Meditation Club. 15-minutni snimak sadrži pozitivne afirmacije (poput „Volim svoje telo“ i „Zahvaljujem svom telu“) i zvučno isceljivanje.

U slučaju da ne znate, zvučno isceljivanje koristi specifične ritmove i frekvencije da bi vam pomoglo da izmestite mozak iz beta stanja (normalna svest) u stanje teta (opuštena svest), pa čak i u delta stanje (gde se može dogoditi unutrašnje izlečenje). (Pročitaj: I stručnjaci se slažu: Helsi ima savršen hobi koji oslobađa od stresa)

Dok se tačni mehanizmi prednosti audio meditacije još uvek istražuju, veruje se da će zvučno isceljivanje dovesti vaše telo u parasimpatičko stanje (sporiji otkucaji srca, opušteni mišići itd.).

– Upotreba različitih frekvencija zvuka može da stimuliše rad srca, pomaže tim ćelijama da budu efikasnije i utiče na krvini pritisak – kaže doktor Mark Menolesino za Shape.

– Ovi zvuci zpravo pomažu rad azot oksida (molekul gasa koji ima široku primenu u fiziološkim funkcijama organizma, kao što su cirkulacija i smanjenje upalnih procesa).

Demi Lovato je takođe podelila sa fanovima meditaciju pod nazivom Affirmations for Self Love, Gratitude, and Universal Connection umetnika Rising Higher Meditation. Fokus ove meditacije je više na pozitivnimj afirmacijama nego na zvučnom isceljivanju. Narator pričao o tome kako treba biti otvoren za primanje tuđe ljubavi i podrške, čak i kada osećate da niste „vredni“ ili niste „zaslužili“ tu ljubav.

Naravno, meditacija sam po sebi snižava nivo stresa, poboljšava san i i čini vas boljim sportistom, ali uključivanje zahvalnosti u njenu praksu, kao što to čini Lovato, znači da ćete poboljšati ne samo odnos sa drugima ljudima, već i sami sa sobom.

Kako je sama otkrila Demi Lovato za vreme karantina usled pandemije koronavirusa najviše se bavila meditacijom. (Pročitaj: Ove “priče za laku noć” i meditacije poznatih, biće sve što vam je potrebno za opuštanje)

– Kunem se, nisam toliko meditirala u životu – rekla je u nedavnom u podkastu Wild Ride! With Steve-O.

– Meditacija nije ni malo laka. Zato se mnogi ljudi ne usuđuju da je isprobaju. Oni koriste isti izgovor koji sam ja ranije imala: ‘Nisam dobra u meditaciji. Suviše sam dekoncentrisana. Pa, da, ali zapravo to je cela poenta. Zato bi i trebalo da meditirate: da vežbate.

lepotaizdravlje.rsShape

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.