Ove poznate dame doživele su spontani pobačaj, a evo šta kažu o svom gubitku

by | 22 avgusta, 2020
spontani pobačaj

Iako je drugo stanje radostan period života, ono je kao i svi reproduktivni ishodi, nepredvidiv. Studije su pokazale da se 10-25% medicinski ustanovljenih trudnoća završi spontanim pobačajem, a da je taj broj dosta veći s obzirom na to da se mnogi pobačaji dogode i pre nego što neke žena shvate da su u drugom stanju. (Pročitaj: Kristen Bel i Ešli Grejem: Nešto posebno povezalo je ove dve lepotice)

Uprkos tome što je sponatani pobačaj nažalost toliko uobičajen, mnoge žene ipak ne žele da pričaju o ovoj temi jer ih je sramota. Baš zbog toga, pojedine svetski poznate zvezde žele iskreno da govore o svom iskustvu i gubitku kako bi se ova tabu tema normalizovala i kako bi pokazale drugim damama da nisu same.

Spontani pobačaj (među mnogim drugim) imale su i iskreno govorile o njemu – pevačice Bijonse i Pink i glumice Nikol Kidman i Bruk Šilds.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Bijonse

Bijonse svoj privatni život drži dalje od javnosti što je više moguće, ali u jednom intervjuu otkrila je da je doživela više spontanih pobačaja. Koliko god to iskustvo bilo tragično, R&B diva objasnila je da joj je to pomoglo da promeni svoj pogled na život.

– Počela sam da tražim dublji smisao u svemu kada je život počeo da mi daje lekcije za koje nisam znala da mi trebaju. Uspeh mi sada izgleda drugačije. Naučila sam da je sav bol i gubitak ustvari dar. Pobačaji su me naučili da moram prvo da brinem o sebi pre nego što budem mogla o nekom drugom.

Ubrzo nakon toga rodila je svoje prvo dete Blu Ajvi. Pored ćerke, pevačica ima i blizance Ser i Rumi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Nikol Kidman

Nikol Kidman je 2007. otkrila da je imala spontani pobačaj kada se udala za svog sada bivšeg supruga Toma Kruza, a svoje iskustvo nazvala je „traumatičnim.“ Godinama kasnije, ona je objasnila da joj je prva trudnoća bila vanmaterična, a da je nakon toga doživela i spontani pobačaj malo pre razvoda od pomenutog glumca.

– Ta čežnja… To je ogromna, bolna čežnja. I gubitak! O gubitku usled spontanog pobačaja se ne govori dovoljno – rekla je jednom prilikom Nikol. Glumica koja ima dvoje usvojene dece sa Kruzom, pričala je o tome i kako se osećala nakon što je posle svega dobila decu sa sadšnjim suprugom Kitom Urbanom:

– Imam ogromnu količinu bola i ogromnu količinu radosti sa druge strane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields) on

Bruk Šilds

U svojim memoarima Down Came the Rain, glumica i model Bruk Šilds otkrila je da je imala spontani pobačaj pre nego što je započela proces veštačke oplodnje i in vitro oplodnje (IVF). U njenoj knjizi stoji:

– Svi oko mene su zatrudneli. Osećala sam se ogorčeno. Možda mi zaista nije suđeno da imam decu …

– Nisam mogla da budem srećna zbog drugih ljudi koji imaju decu, a znala sam da njihov blagoslov nije imao nikakve veze sa mnom. Ali, to sam osećala kao šamar. (Pročitaj: Želite da se ostvarite u ulozi roditelja: 7 saveta kako biste što brže i lakše zatrudneli)

Šilds je na kraju ostala trudna uz pomoć in vitro oplodnje. Sada ima dve ćerke – Roven i Grier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P!NK (@pink) on

Pink

U jednom intervjuu Pink je govorila o spontanom pobačaju koji je imala kao tinejdžerka i izgovorila ono što mnoge žene osećaju nakon gubitka trudnoće.

– Od svoje 17. mrzim svoje telo i osećala sam se kao da je bilo obostrano i da ono mene mrzi –  počela je Pink i nastavila:

– To kažem zbog toga što sam oduvek imala ovako snažno mišićavo, gimnastičarsko telo, ali i zato što sam zapravo sa 17 godina imala pobačaj. A želela sam to dete.

– Kada se to desi ženi ili mladoj devojci osećate kao da vas telo mrzi i kao da vam je telo slomljeno i ne radi ono što bi trebalo da radi. Imala sam nekoliko pobačaja od tada, zato mislim da je važno da razgovaramo o ovome, o bolu i onome u šta nas pretvara.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.