Postala je prepoznatljiva zahvaljujući frizuri, ali nije joj se oduvek dopadala

by | 22 avgusta, 2020
Tvigi kosa

Jednostavni portret kojim je fotograf Bari Lategan ovekovečio neobičnu lepotu manekenke Lesli Loson, poznatije kao Tvigi, učinio ju je poznatom u modnim krugovima i pomogao u pokretanju njene karijere. Čuvena fotografija označila je preokret u svetu manekenstva i lepote, a kratka kosa sa razdeljkom u stranu i krupne oči zagledane pravo u objektiv ostale su prepoznatljive do danas. Ono što je manje poznato jeste činjenica da Tvigi nije bila oduševljena frizurom koja je obeležila njenu karijeru, a kratka kosa bila je posledica njene neodlučnosti. (Pročitaj: Zbog čega nam se kosa brzo masti i kako to da promenimo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 完治🍀🇯🇵🇬🇧表参道✂︎HAIRSTYLE✨ (@kanjioct3) on

Gostujući u emisiji Table Manners with Jessie Ware, ona je govorila o svom životu i uspešnoj karijeri, a osvrnula se i na prepoznatljivu pixie frizuru koja je doprinela da se razlikuje od velikog broja devojaka koje su se u to vreme bavile manekenstvom. Na pitanje da li je zapravo volela svoju frizuru, Tvigi je dala neočekivan odgovor. Naime, kao šesnaestogodišnjakinja, otišla je u frizerski salon na feniranje i tamo su joj predložili da se ošiša. Iako joj se ideja da skrati svoju dugu kosu nije previše dopala, stidela se da odbije predlog vlasnika frizerskog salona. Klimnula je glavom u znak pristanka, a nakon šišanja i farbanja, bila je pomalo razočarana. (Pročitaj: Trendovi za jesen 2020: Dosadila vam je trenutna boja kose, evo šta predlažemo)

Tvigi – krupne oči i kratka kosa

Piksi frizuru odlukuje nešto duža kosa koja ide uz lice i veoma kratka kosa sa strane i pozadi. Ta frizura bila je veoma popularna šezdesetih godina 20. veka, a pored Tvigi, nosile su je Odri Hepbern i Mia Farou. Iako u početku nije bila oduševljena novim stajlingom, Tvigi je na kraju ipak zavolela svoju frizuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vintagediary (@90s80s70s60s50s) on

Za ljubitelje mode, Tvigi je bila i ostala sinonim za ekstremnu mršavost, kakvu i danas najčešće viđamo na modnim revijama. Pojedinci su je optuživali da je nametnula nedostižni standard koji je manekenke vodio u izgladnjivanje i ugrožavanje zdravlja, ali ona tvrdi da je za njenu liniju zaslužna genetika. (Pročitaj: Staje na dlan, a košta 1.34 miliona dolara!)

Lesli Loson sada ima 70 godina i sa nesmanjenim žarom prati savremene trendove. U planu joj je pokretanje podkasta Čaj sa Tvigi, u kojem će sa različitim gostima, slavnim ličnostima, govoriti o njihovom detinjstvu, karijerama i stvarima kojima se trenutno bave.

Tvigi kosa

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.