Zvezde sa naslovnice: Intervju sa Ivanom Peters

by | 14 marta, 2019

U saradnji s kompanijom Avon, okupili smo pet jakih i samosvenih žena, u okviru kampanje Reci NE nasilju nad ženama. Ideja je da pošaljemo nedvosmislenu poruku – do hrabrosti i samopuzdanja možemo stići ako volimo i poštujemo sebe. Na tom putu moramo biti udružene, zbog bolje budućnosti nasih majki, ćerki, sestara, drugarica.

Ljubav i poštovanje prema sebi nisu samo važni za osećaj zadovoljstva već su i jedan od najboljih mehanizama odbrane od nasilja. Sa ovim uverenjem kompanija Avon, u okviru svoje akcije Reci NE nasilju nad ženama, koju je podržala i naša redakcija, kao i mnoge poznate dame, pokrenula je kampanju kojom želi da ohrabri žene da veruju u sebe. Sa željom da na što bolji način doprinese i podizanju svesti mladih devojaka o nasilju u vezi, a time i njegovoj prevenciji, ova kompanija je podržala i projekat Autonomnog ženskog centra Mogu da neću. Projekat je poslužio i kao inspiracija kompaniji i učesnicima kampanje, u koju se uključila i naša poznata dizajnerka Ana Ljubinković, kreirajuci ružičasti Plašt samopoštovanja, kao simbol ženske snage i hrabrosti. U velikom broju gradova u Srbiji održaće se radionice na kojima će biti reči o tome šta je partnersko nasilje, kako ga prepoznati i suprotstaviti mu se. Zato, hajde da se zajedno usudimo da ogrnemo plašt samopoštovanja i promenimo poražavajuće statističke podatke koji kažu da je svaka druga žena žrtva psihičkog, a svaka treća fizičkog, nasilja.

Kada se udruže, žene mogu sve

IVANA PETERS, pevačica

Kako se osećate kao žena u današnjem svetu, a posebno u muzici?

Mislim da su žene kroz istoriju uspele da se izbore za svoja prava, ali da to još nije na nivou na kom bi trebalo da bude. Što se tiče mog posla, iako ne želim da to na bilo koji način utiče na mene, činjenica je da muškarci bolje prolaze. Kao devojka sam, srećom, imala čist put kroz karijeru, ali sada je mnogo teže, jer se žena posle četrdesete u pop-rok muzici tretira kao baba. Ja osećam da imam još mnogo da uradim i kažem, ali meni sada treba znatno više truda da dobijem neki posao, da dođem do kontakata, dok su muškarci još veći zavodnici sa sedom kosom.

Koliko je važno da žene budu udružene?

Kad se žene ujedine u zajedničkom cilju, kad se brane od nečeg velikog, onda mogu sve. Mislim da su mnogo jače od muškaraca. Nisam feminstkinja, ali pogledajte samo kakvi su muškarci kad su bolesni, na primer, a kakve su žene. Oduševljava me jedan strip na kojem je prikazana žena koja izlazi s hemioterapije i vodi decu u vrtić, a muškarac ne može da ustane iz kreveta kad ima temperaturu.

Čemu učite svoju ćerku?

Sara je moje prvo i jedino dete i često se ugrizem za jezik, ako kažem nešto što ne treba, ali ona je izuzetno mudra i tačno zna na šta sam mislila. S jedne strane, učim je da je svet surov, a s druge kažem joj da ipak treba verovati ljudima. Velika je to borba kako joj najbolje objasniti život, ali tu je i njen tata, koji joj daje i drugu, mušku perspektivu. Ja sam s njom iskrena, nemam masku. I učim je da bude hrabra i da se izbori za sebe.

Flash news: Ivana uskoro objavljuje novi singl!

Foto: Mirko Tabašević

Modna urednica: Tijana Jovanović

Asistent modne urednice: Andrea Milovanović

Šminka: Sanja Orlandić Sretković i Andrea Aničić

Frizura: Đuka Ivanović

Dizajn plašta: Ana Ljubinković

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.