“Cvet uspeha za ženu-zmaja”, nagrada za porodično preduzetništvo

by | 7 novembra, 2016

Udruženje poslovnih žena Srbije po deseti put dodelilo je nagradu “Cvet uspeha za ženu-zmaja” najboljim preduzetnicama u Srbiji, a nagrada u kategoriji porodičnog preduzetništva dodeljena je Mini Rakićević, direktorki firme Delikos, proizvođaču suhomesnatih proizvoda “Kosmajska delikatesna radionica”.

Foto: Promo

Foto: Promo

U sredini u kojoj je porodično preduzetništvo sputano nerazumevanjem i odsustvom podrške, ova nagrada je, prema rečima Mine Rakićević, došla kao potvrda da se preduzetnički trud i posvećenost ipak prepoznaju i vrednuju od strane javnosti:

Mina Rakicevic(1)

– Ne zanemarujući značaj velikih poslovnih sistema, važno je sagledati preduzetništvo kao kičmu privrede. Imamo primere kada su male porodične firme vremenom postale uspešna srednja, pa i velika preduzeća sa izvoznim aktivnostima, baš kao i slučajeve da su porodične firme našle sebi svoju tržišnu nišu u kojoj egsistiraju i razvijaju svoje poslovanje bez pretenzicije da postanu velika preduzeća. Ovo je i naše opredeljenje, jer smo se usmerili na poseban segment tržišta i želimo da širimo svoje poslovanje samo u onoj meri u kojoj ne moramo da pravimo kompromise sa našim glavnim vrednostima, a to su vrhunski kvalitet i visoki standardi u proizvodnji.

 

Porodična firma Delikos nalazi se u ekološki zaštićenom području planine Kosmaj, a u proizvodnji delikatesnih proizvoda koriste najsavremenije svetske trendove u industriji mesa i mesnih prerađevina.

Tagovi:

3 reagovanja na ““Cvet uspeha za ženu-zmaja”, nagrada za porodično preduzetništvo”

  1. Beba kaže:

    Svaka cast. Ovakva priznanja su za svaku pohvalu. Uglavnom se ne pitamo kada ovako nesto procitamo, koliko je samo zalaganja bilo potrebno, koliko odricanja, zrtvovanja, ali je poenta da se lepe stvari jos uvek cene i postuju!

  2. Vesna V kaže:

    Bravo i svaka cast!Puno truda,odricanja i sledi zaslužena nagrada za ženu zmaja.Ali sigurno treba duplo više truda i dokazivanja nego drugima.Samo napred i puno uspeha i dalje!

  3. bojana kaže:

    Ovom pitanju kod nas se ne daje dovoljno medijske paznje, jer ono sto zenu cini nezavisnom jeste upravo posao, sposobnost da doprinese domacinstvu i jedino tada je ispunjena. Nasilje nad zenama se i desava iz razloga finansijske nestabilnosti zena i zavisnosti od muza koji ne zna da ceni i rad koji ona obavlja kod kuce. Podrzavam preduzetnistvo za zene i mislim da mu se treba mnogo vise posvetiti paznje i promovisati nego sto je to sada slucaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.