Eucerin®Even Brighter: Stručnjak za prevenciju i ukljanjanje hiperpigmentacija

by | 18 aprila, 2016

Oni koji ih imaju znaju – fleke na licu, jedan su od problema kože sa kojim se najteže izboriti. Nažalost, ovaj utisak nije subjektivan, jer neujednačen ten, to jest hiperpigmentacije na licu, i prema iskustvu dermatologa spadaju među najupornije probleme kože.Opet nažalost, fleke na licu najvidljivije su u proleće i leto kada nam je posebno stalo da se naša koža pokaže u punom sjaju!

Foto: PR

Foto: PR

Vidljive leti, a nastaju i tokom zime
Hiperpigmentacije, poznato je, “prate” faze hormonskih promena, trudnoću ili menopauzu, a pojavljuje se i nakon dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Pored drugih, manje presudnih uzročnika, najčešći uzrok hiperpigmentacije ipak je sunce, to jest negativni efekti sunčevog zračenja.

“Najčešći “krivac” za pojavu hiperpigmentacija su UVB zraci kojima smo izloženi tokom leta, ali i UVA zraci takođe nose svoj deo “krivice”. Njihov nizak nivo zračenja, za razliku od UVB zraka, prisutan je gotovo tokom cele godine, a hiperaktivni melanozomi reaguju čak i na izlaganje niskom nivou UV zraka, te i “hladna svetlost” može da izazove prekomernu proizvodnju melanina. Zato ljudi koji pate od hiperpigmentacija moraju da koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom 365 dana u godini, a ne samo tokom sunčanih dana”, kaže Stefani Konzelman (Stefanie Conzelmann), šef sektora za razvoj proizvoda odeljenja dermokozmetike Eucerin istraživačkog centra.

Foto: PR

Foto: PR

Pravo vreme za prevenciju i regeneraciju
Od neželjenih efekata UV zraka našu kožu, kao prirodan UV filter, štiti melanin – pigment kože koji je odgovoran za njenu boju. Melanin nastaje u ćelijama koje se zovu melanociti. Kada koža proizvodi prekomernu količinu melanina, na našem licu pojavljuju se braon tačke i fleke različitih veličina i oblika. Pojedine osobe već rođenjem dobijaju ove promene na koži, ali se kod većine fleke naknadno javljaju.

Neželjene braon mrljice verovatno vas sada u susret lepim danima, kada je veći deo našeg tela otkriven, brinu mnogo više nego tokom zime. Zato je sada i trenutak da ih se oslobodimo i predupredimo nastanak novih.

Kraj potrage za efikasnim rešenjem
Poslednjih godina pojavilo se više preparata za negu kože namenjenih ublažavanju hiperpigmentacija. Postoji, takođe, niz manje ili više efikasnih dermatoloških tretmana za smanjenje ili uklanjanje hiperpigmentacija među kojima su najčešće korišćeni hemijski piling i laserski tretmani.

Eucerin Even brighter linija

U potrazi za efikasnim rešenjem ovog problema, nastala je i Eucerin®Even Brighter linija, koja sadrži najefikasniji aktivni sastojak za ujednačavanje boje tena koji su naučnici iz Eucerin istraživačkog centra za kožu ikada testirali: B-rezorcinol.

B-rezorcinol je identičan onom koji koža prirodno sadrži i stoga ga jako dobro prihvata, a deluje tačno u korenu problema tako što sprečava pretvaranje aminokiseline tirozin u melanin. Još preciznije, B-rezorcinol se vezuje za tirozinazu tačno na mestu gde bi se tirozin vezao za taj enzim. Tako je enzim blokiran i bez mogućnosti da dalje proizvodi melanin. Dodatno gliciretinska kiselina, koju sadrže Eucerin®Even Brighter kreme, bori se protiv starenja, to jest protiv slobodnih radikala nastalih pod dejstvom UV zraka, štiti DNK kože i pomaže ćelijama da se brže i efikasnije regenerišu.

Eucerin®Even Brighter linija dermokozmetičkih preparata nije namenjena samo za smanjivanje hiperpigmentacija već i za svakodnevnu negu kože, prevenciju starenja i nastanak novih fleka. Sadrži dnevnu i noćnu kremu, kao i korektor za fleke.

Eucerin Even Brighter dnevna krema

Visoka UVA/UVB zaštita (SPF 30) Eucerin®Even Brighter dnevne kreme sprečava formiranje novih fleka, dok istovremeno stimuliše otklanjanje već nastalih oštećenja.

 

 

 

 

Eucerin Even Brighter nocna krema

Eucerin®Even Brighter hidratantna noćna krema efikasno smanjuje i kontroliše hiperpigmentacije, a formulisana je tako da neguje kožu i pomaže u sprečavanju oštećenja DNK kože uzrokovanih UV zracima.

Eucerin Even Brighter korektor

Praktičan Eucerin®Even Brighter korektor protiv pigmentacije efikasno posvetljuje pege, fleke od sunca i staračke pege. Nanosi se jednom ili dva puta dnevno, nakon čišćenja, precizno, samo na mesta gde postoje tamne fleke.

Rezultat redovne upotrebe Eucerin®Even Brighter preparata – nakon četiri nedelje dolazi do vidnog smanjenja hiperpigmentacija, a efekat se poboljšava, ukoliko se redovno i kontinuirano koriste.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.