Frižider – vaš najverniji prijatelj

by | 23 jula, 2020

Nutricionistkinja Zvezdana Ljubinković-Marković otkriva nekoliko praktičnih trikova kako da organizujete namirnice, koje u NatureFRESH™ frižiderima ostaju duže prirodno sveže

Nekako se podrazumeva da su frižideri neizostavni deo svake kuhinje. Čak bi ovaj „čuvar“ omiljenih jela i pića, mogao mnogo da kaže i o svojim vlasnicima. I ne, ne mislimo samo na preferencije u ishrani, nego i na pedantnost, a i organizovanost. Zato, ako nameravate da u skorije vreme kupite nov frižider, na vrhu liste prilikom izbora sasvim sigurno treba da vam budu uređaji iz kompanije LG. Karakteristike ovih uređaja zadovoljavaju čak i najveće perfekcioniste, dok se njihov elegantan, a ipak jednostavan dizajn, lako uklapa u svaki enterijer.

Ono što je svakako jedna od najvećih prednosti LG frižidera je tehnologija Inverter Linear Compressor™. Jer, uz tehnologiju LINEARCooling™ i DoorCooling+™, NatureFRESH™ održava hranu prirodno svežom zahvaljujući preciznoj kontroli temperature.

Tehnologija LINEARCooling™  koristi linearni kompresor sa inverterom zbog čega je hlađenje ravnomerno u svim delovima frižidera i ne oscilira više od ±0.5˚C. Temperaturne razlike se najčešće javljaju prilikom otvaranja vrata frižidera, ali to više nije problem, zato što DoorCooling+™ tehnologija čuva postojeću temperaturu unutrašnjosti strujanjem hladnog vazduha od vrha nadole. Na taj način se balansira temperaturna razlika spoljašnjosti i unutrašnjosti.

I uz idealne temperaturne uslove, treba poštovati neka zlatna pravila dugotrajne svežine kao što su odvojeno držanje jabuka i paradajza u odnosu na ostatak voća i povrća, jer podstiču brže zrenje i sušenje namirnica. Takođe, meso ne treba čuvati u plastičnim posudama, jer se u takvim posudama lako stvaraju bakterije. Ukoliko čuvate namirnice za koje je neophodna dodatna kontrola vlažnosti i temperature vazduha, funkcije Balancer i Fresh Converter koji će stvoriti idealne uslove za najzahtevnije đakonije“, savetuje nutricionistkinja Zvezdana Ljubinković-Marković.

LG Electronics

Ovaj napredni sistem hlađenja garantuje da različite namirnice, od ribe i mesa, preko mlečnih proizvoda, do raznog voća i povrća, imaju dugotrajnu svežinu od trenutka kada smo ih stavili u frižider, održavajući isti ukus, miris, boju i teksturu. Zvezdana podseća da svežina voća uglavnom traje od 2 do 4 dana, dok jabuke, kruške i šljive mogu da budu sveže i do 5-6 dana. Prednost LG frižidera je u tome što, čak i da ih poslednjeg dana konzumirate, voće će biti jednako ukusno.

Još jedna prednost LG frižidera je da u njemu ima, dovoljno mesta za sve. Unutrašnjost frižidera ide do impresivnih 384 litara što je i više nego dovoljno da ubacite jednu celu žirafu, mada se iskreno nadamo da to nećete pokušavati. Sve police i komore su dizajnirane tako da odgovaraju određenom tipu namirnica, što korisnicima olakšava bolju organizovanost i manji utrošak vremena prilkom spremanja jela. Velika zona za zamrzavanje (The Big Freezer Zone) dodatno povećava kapacitete za skladištenje. Zvezdana kaže da čak i kada imate dovoljno prostora za sve, nije na odmet da namirnice lepo složite. „Napravite organizaciju namirnica u svom frižideru kako biste očuvali dodatnu svežinu – voće i povrće čuvajte u fiokama, meso uvek stavite  na poslednju policu, mlečne tečne proizvode čuvajte u zidovima frižidera, a ostatak mlečnih proizvoda čuvajte u središnjem delu”, preporučuje ona.

Takođe, kao i sa svim drugim proizvodima, LG Electronics opravdava renome društveno odgovorne kompanije koja vodi računa o životnoj sredini. Linearni kompresor sa inverterom štedi do 32% više energije od standardnog klipnog motora sa 25% manje buke, kako bi uređaj bio energetski efikasan i dugotrajan. Životni vek kompresora frižidera je čak 20 godina.

Uz sve ovo, integrisanjem savremenih tehnologija, sada su i frižideri – pametni. U svakom trenutku, ma gde da se nalazite, na raspolaganju vam je ThinQ™, aplikacija preko koje možete upravljati svim LG uređajima u vašem domaćinstvu, uključujući i frižider, tako da vas uvek čeka savršeno rashlađeno vino kada se vratite kući. Nažalost, frižider još uvek ne zna i da kuva za vas, ali nas ne bi iznenadilo da ekspertima iz LG-ja i to jednom pođe za rukom.

Više o LG frižiderima i NatureFRESH™ tehnologiji pročitajte na linku.

promopromo

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.