Kompanija Imlek obeležila je Svetski dan mleka i tradicionalno donirala Moja Kravica paketiće za nezbrinutu decu

by | 1 juna, 2022
imlek

Povodom Svetskog dana mleka, kompanija Imlek – donacijom mlečnih paketića – obradovala je štićenike Doma za decu ometenu u razvoju Kolevka iz Subotice, SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Svratišta za decu Beograda i Prihvatilišta za decu.

Kao društveno odgovorna kompanija, Imlek poseban akcenat stavlja na aktivnosti koje se odnose na pomoć najmlađima, njihovom srećnom odrastanju i pravilnom razvoju. I ove godine, Imlek je – povodom Svetskog dana mleka – obradovao mališane donacijom različitih Moja Kravica mlečnih proizvoda. Inače, taj datum obeležava se u celom svetu u cilju podizanja svesti roditelja i dece o značaju konzumacije mleka i mlečnih proizvoda za pravilan rast i razvoj organizma, održavanja mišićne mase i zdravih kostiju i zuba.

Veliko nam je zadovoljstvo što i ove godine – povodom Svetskog dana mleka – negujemo tradiciju druženja i brige o deci i njihovom pravilnom razvoju. Mleko sadrži mnogobrojne neophodne komponente za pravilan rast i razvoj dece, a redovna konzumacija Moja Kravica mleka pozitivno utiče na razvoj kostiju, zuba, pamćenje, kao i na različite pozitivne procese u organizmu. Jedan od najvažnijih segmenata poslovanja naše kompanije jeste društvena odgovornost, koja je ujedno i naše strateško opredeljenje, sa posebnim akcentom na decu i porodicu“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Svetski dan mleka obeležava se od 2000. godine, a ustanovila ga je Organizacija Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu (FAO) u cilju konstamtne promocije zdravog načina života, uz pravilnu i uravnoteženu ishranu.

lepotaizdravlje.rsJosif Pop-Mitić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.