Lepota i zdravlje 20 godina piše za žene!

Ove godine štampano izdanje magazina "Lepota i zdravlje" slavi 20. rođendan, a 20. marta izlazi jubilarni – 240. broj!

by | 1 marta, 2021

Ponosni smo što već 20 godina pomeramo granice kada je u pitanju novinarstvo namenjeno ženama. Slobodno možemo reći da su, pre nego što se te davne 2001. godine Lepota i zdravlje pojavila na kioscima, lajfstajl magazini namenjeni ženama bili retki. Osim toga, ženi su se, najčešće, obraćali posmatrajući je kroz prizmu porodice kojoj pripada, dakle – kao majci, supruzi ili domaćici. Lepoti i zdravlju od početka je bio cilj da se ženi obrati kao individui, zadirući ispod njenih društvenih ili poslovnih uloga.

Menjajte svest zajedno sa nama!

Povodom proslave jubileja, naša glavna i odgovorna urednica – od prvog broja!, Lidija Ćulibrk piše:

Slavimo 20 godina tokom kojih iz meseca u mesec pripremamo novi broj Lepote i zdravlja sa namerom da – podsetimo žene na važnost nege, na kozmetičke novitete, modne trendove, nove režime ishrane i vežbanja. Na tim zanimljivim i sjajnim stranicama naše čitateljke pronalaze – ponekad odmor i relaksaciju, a ponekad inspiraciju od ključnog značaja za zdraviji, ispunjeniji i bolji život. U L&Z mogu da pročitaju ispovesti žena koje su pobedile teške bolesti i nevolje, osvojile najviše planinske vrhove ili najzad izvojevale bitke s kilogramima.

Tu su i teme o problemima multitaskinga, napredovanja u muškom svetu, uspostavljanja ravnoteže između tradicionalnih i savremenih vrednosti, o usamljenosti.

Na taj način, žene koje čitaju i mi koji za njih pišemo (dizajniramo, fotografišemo, stilizujemo…) zajedno menjamo društvo u kom živimo i svet koji nas okružuje. Zajedno doprinosimo tome da glavna tema o kojoj se poslednjih meseci priča, a kojoj javnost dosad nije ukazala pažnju, bude baš pravo žena na sopstveni integritet i bezrezervnu podršku, bilo da su one žrtve nasilja, žrtve predrasuda ili jednostavno – žene. Menjajte i vi svet zajedno sa nama!

Šta možete očekivati u novoj rubrici 20 GODINA L&Z

Verovatno ste primetili da se na našem portalu pojavila nova rubrika, koju smo posvetili ovom velikom jubileju. Ne da bismo se hvalili, već da bismo se podsetili na neke važne teme, savete i sagovornike koji su se tokom protekle dve decenije našli na stranicama Lepote i zdravlja. Tokom narednog perioda, uz retrospektive, očekujte i darivanja, koja za vas pripremamo u saradnji sa nekim od najomiljenijih brendova na našem tržištu. Sa mnogima od njih sarađujemo već decenijama. Ovom prilikom želimo da im kažemo – hvala, jer bez njihovog učešća ne bismo bili u prilici da kreiramo kvalitetan sadržaj koji ima tu snagu da menja svest i, malo po malo, gradi zdravije navike.

Lepota i zdravljeLepota i zdravlje