Nove staze, nova gondola, stare cene ski pass-a

by | 10 novembra, 2020

Izuzetno uspešni rezultati bili su imperativ tokom predhodnog perioda u planinskom centru Kopaonik. Skijališta Srbije su za više od 3 meseca ostvarila izuzetne poslovne rezultate, a oboren je i rekord posećenosti od kada postoje letnji sadržaji na ovoj planini. U toku je priprema za početak skijaške sezone koja je najavljena prvog vikenda decembra. Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika ističe da se na Kopaoniku trenutno gradi i završava istorijski važan projekat za srpski turizam, gondola od Brzeća do Malog Karamana, a napravljene su i nove staze.

Da li ste zadovoljni rezultatima letnje sezone?

Planinski centri ostvarili su rezultate koji su premašili naša očekivanja. Letnji sadržaji na Kopaoniku uvećali su promet i broj posetilaca za 2.7 puta u odnosu na prošlu godinu. Bila je obezbeđena sigurna destinacija sa poštovanjem svih mera predostrožnosti koju preporučuju lekari i nadležne institucije pa je Kopaonik ovog leta bio među najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Radila je staza za letnje skijanje i imali smo promo cene za sadržaje tokom 4 nedelje.

Koje su novine za ski sezonu?

Ove godine rešavamo jedno od najvažnijih projekata za srpski turizam. Gondola koja će povezovati turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika je za nas važna investicija. Osim što će doprineti razvoju podnožja ove planine, rasteretiće centar skijališta. Doprineće da se smanji broj vozila na Kopaoniku i omogućiće turistima da brzo dođu do centra skijališta i uživaju u svom omiljenom sportu. Uporedo sa tim radili smo i na proširenju ski centra, pa će tako Kopaonik ove zime dobiti čak tri nove staze. Ove sezone pružamo korisnicima beskontaktno preuzimanje ski karata preko aparata pickup box koju mogu da koriste više sezona. Ove godine pretproda ski karata počinje od 15. novembra sa popustom od 15 posto i traje do 30. novembra. U periodu od 1. do 10 decembra popust je 10%, a nakon ovog perioda preko web shop-a do kraja sezone karte će imati popustom od 5 posto. Ovi popusti važe samo za online kupovinu.

Koje cene očekuju skijaše?

Cenovnik koji je usvojen 2018. godine nećemo menjati. Novina je da nećemo imati obavezan depozit za ski karte, kao i da će karta ,,10 u sezoni” imati mogućnost da se koristi i na noćnim stazama. Koji spust više imaće svaki skijaš I nadamo se da će uživati kao i svake godine.

Koliki je značaj organizacije Evropa kupa 2021. godine?

Međunarodna skijaška organizacija poverila nam je ovo značajno takmičenje, jer su prepoznali skijašku infrastrukturu koju imamo, a mi smo se potrudili da pokažemo našu spremnost za dovođenje Evropa kupa. Kopaonik u februaru 2021. godine biti centar skijaškog sveta, a Srbija će prvi put u istoriji okupiti najbolje skijašice Evrope u disciplinama slalom i veleslalom.

Kako ćete ispoštovati sve epidemiološke mere?

Skijališta Srbije kao odgovorno javno preduzeće preduzima sve mere kako bi korisnici naših usluga bili maksimalno zaštićeni i bezbedni. Poštovanje propisanih mera i držanje rastojanja, socijane distance je obavezno. Rukavice se podrazumevaju, a maske i bandane (zaštitne marame za sneg i hladnoću) će biti obavezne prilikom ukrcavanja na žičare. Prilaz žičarama će biti regulisan, prodajna mesta obezbeđena, kao i online kupovina ski karata. Verujemo da ćemo zajedno sa svim korisnicima usluga uživati u predstojećoj zimskoj sezoni.

I za kraj, kada počinje ski sezona?

Ski opening na Kopaoniku smo planirali za prvi vikend u decembru, tačnije od 3. do 6. decembra. Pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole ili da temperatura bude u neophodnom minusu da pravimo sneg. Skijališta su spremna!

promopromo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.