Najbolji prijatelji u borbi protiv alergija: Izdvojili smo tri odlična prečišćivača vazduha

by | 1 juna, 2022
Prečišćivači vazduha

Ako već ne možemo da izbegnemo alergene dok smo napolju, srećom – možemo da ih izbacimo iz svog doma. Kako? Zahvaljujući tehologiji! Prečišćivači vazduha su najbolji prijatelji u borbi protiv alergija.

Lepota i zdravlje za Gorenje.

Proleće je uveliko u toku, a pored svih onih lepota koje nam svake godine donese i kojima se neizmerno radujemo, ipak stignu i one manje lepe stvari, poput tegoba izazvanih alergenima, koji su u ovo doba godine svuda oko nas. Statistički podaci pokazuju da svaki četvrti čovek na planeti pati od nekog oblika alergije, a prolećno cvetanje jedan je od uzroka. Iako nam deluje da je napolju gotovo nemoguće izbeći alergene, korak koji možemo preduzeti da olakšamo muke jeste da ih izbacimo iz svog doma. To možemo učiniti zahvaljujući sve popularnijim kućnim prečišćivačima vazduha. Za vas smo istražili njihove karakteristike i izdvojili preporuku najboljih modela.

Šta rade prečišćivači vazduha?

Kao što ste sigurno već upoznati, vazduh koji udišemo pun je zagađivača, od onih koji su blago iritantni do onih koji mogu biti veoma štetni za naše telo. Iako ih ne možemo videti golim okom, uvek su prisutni.

Prečišćivači vazduha su jedan od načina da smanjimo zagađenje koje udišemo, barem u našim domovima. Dizajnirani su tako da filtriraju, uništavaju i neutrališu neželjene čestice, kao što su prašina, perut, dlake kućnih ljubimaca, ali i loši mirisi i još mnogo toga. Oni su savršeno sredstvo za održavanje kvaliteta vazduha u vašem domu, ujedno i smanjuju ostatake dima i ublažavaju simptome astme i raznih alergija.

Kako odabrati pravi model?

Efikasnost prečišćivača zavisi od faktora kao što su veličina vaše sobe, nivo zagađenja, brzina ventilatora, vrsta filtera i način korišćenja. Prilikom odabira idealnog modela za vaše potrebe, morate voditi računa o ovim elementima.

Uzimajući sve u obzir, za vas smo izdvojili kao najbolje rešenje, prečišćivače brenda Gorenje. Oni u svojoj ponudi imaju nekoliko modela za koje se možete odlučiti: OptiAir 203M, AP 500 SenseAir i AP 350 FlexiAir.

Još jedna bitna stavka su filteri, a upravo Gorenje uređaji opremljeni su najsavremenijom tehnologijom. Aparati ovog brenda imaju efikasan sistem, sa jedinstvenim filterima 3u1 koji se mogu replicirati i sastoje od predfiltera, HEPA filtera i filtera sa aktivnim ugljem.

Svaki udisaj je važan

Takođe, potrebno je razmišljati i o tome kako prečišćivač koji koristimo utiče na ozonski omotač. Tu dolazi do izražaja inovativna jonska tehnologija u Gorenje prečišćivačima. Za organizam su od velikog značaja joni koji imaju sposobnost da privlače i neutrališu bakterije, viruse, prašinu, dim i druge nečistoće. Oksidacija i redukcija se stalno dešavaju u nama, a telu su potrebni i negativni joni iz vazduha oko nas. Kada u prostoriji ima dovoljno negativnih jona, nivo kiseonika u krvi se poboljšava, kao i naša sposobnost izlučivanja toksina.

Kažu da tokom života imamo određeni broj udisaja, na vama je da se postarate da se svaki računa. U tome će vam dodatno pomoći i Gorenje modeli prečišćivača vazduha koji predstavljaju najbolji odnos cene i kvaliteta.

Više informacija možete pronaći na linku.