TOP 10 BARSKIH PLAŽA ZA SAVRŠEN LETNJI ODMOR

by | 12 jula, 2019

 Bar je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija regiona ove sezone i to zahvaljujući svojim plažama nad kojima se uzdižu planinski predeli, što je jedinstvena prilika da u jednom dahu osetite miris morske soli i svež planinski vazduh. Barske plaže su čuvene po lepoti, različitosti i lekovitom dejstvu peska, mora i sunca. Raspoređene na dve podjednako lepe obale, morskoj i jezerskoj i mogu zadovoljiti ukuse svih gostiju.

Murići su najveća i najlepša peščana plaža na obali Skadarskog jezera. Prema poznatom turističkom sajtu Lonely Planet-u, nalazi se među top 7 plaža u Crnoj Gori za ovu godinu. Okružena je netaknutom prirodom i uz nju se nalazi restoran, poznat po dobroj domaćoj kuhinji sa obiljem lokalnih specijaliteta, zatim nekoliko bungalova od drveta, kao i uređen prostor pogodan za kampovanje.

Kraljičina plaža nalazi se u neposrednoj blizini letovališta Čanj. Do ove male, ali atraktivne plaže može se doći jedino s mora. Zbog ambijenta, prekrasnog peska i kristalno čistog mora bila je omiljena plaža crnogorske kraljice Milene za vreme boravka u dvorcu na Topolici.

Biserna obala je šljunkovita plaza, pokrivena debelim naslagama sitnog i raznobojnog peska izuzetne lepote po čemu je i dobila ime. Ponekad su talasi veoma visoki što je pravo uživanje za one koji vole da osete snagu mora. Zalazak sunca na Bisernoj obali je bajkovit, što pruža mogućnost za uživanje onima koji vole romantične trenutke.

Sutomorska plaža je poznata po pesku koji pomaže u lečenju reumatskih oboljenja. Plaža je lepo organizovana, a voda je čista. Uz plažu postoje brojni restorani, kafići, prodavci brze hrane, prodavnice sa suvenirima, a brojni su i zabavni sadržaji za turiste, kako na samoj plaži, tako i u okolnim ugostiteljskim i objektima zabavnih sadržaja.

Crvena plaža nalazi se u maloj uvali između Sutomora i Bara. Naziv je dobila po izrazito crvenoj boji peska. Za ovu plažu je vezana legenda, da su se na visokoj litici iznad nje skupljale morske nimfe Nereide i češljale kose koralnim češljevima. Njihov smeh i pesma čuli su se nadaleko, ali o tome se nije smelo govoriti jer bi ljudi onemeli.

Veliki pijesak je plaža u mestu Dobra Voda, između Bara i Ulcinja. Glavna deo je šljunkovit, a na pojedinim mestima je i peskovita. Zbog otvorenog mora talasi su česti, ali je njena voda veoma čista.

Maljevik je šljunkovita plaža između Čanja i Sutomora. Voda je izuzetno čista pa je i podvodni svet izuzetno bogat. Čamcem se može doći do neverovatnih manjih plaža koje se nalaze iza Crnog Rta. To su plaže koje su zaklonjene liticama visokim i preko 30 metara. Neke od njih imaju i podvodne pećine i čudne prirodne bunare do kojih se može doći čak ronjenjem na dah.

Žukotrlica je šljunkovita plaža koja je dobila ime zato što se na njoj potapala biljka žukva u more, da bi se razmekšala, odnosno „trlila“ i tako se pripremala za tkanje. Plaža je prepoznatljiva po borovim stablima, koja obezbeđuju hladovinu brojnim gostima, zbog čega je i omiljena za porodični turizam. Na plaži i u njenom zaleđu nalaze se brojni ugostiteljski objekti i smeštajni kapaciteti, a u letnjem periodu na usluzi turistima je i Informativno-turistički biro.

Utjeha – Val maslina je plaža koja se nalazi se između Bara i Ulcinja i važi za jednu od najlepših plaža u regionu. Ova najjužnija uvala barske opštine, prekrivena je belim šljunkom, a celom njenom dužinom u zaleđu prostiru se stabla maslina. Obalu plaže zapljuskuje kristalno čista voda tirkizne boje, a plaža svojim posetiocima nudi mogućnost bavljenja nekim od vodenih sportova.

Pješačac je peščana plaža, koja se kao i Murići, nalazi na obali Skadarskog jezera i to ispod sela Godinje, gde je izgrađen turistički kompleks u crnogorskom etno-mediteranskom stilu. Ovde nema prilaza kolima, već je probijena pešačka staza do obližnjeg puta. Sa plaže se prostire pogled na ostrvo Grmožur i čitavo Skadarsko jezero.Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.