Završen šesti ciklus konkursa Telekoma Srbije „Stvaramo znanje“

by | 2 juna, 2022
telekom srbija

Šesti ciklus projekta Stvaramo znanje, koji kompanija Telekom Srbija realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uspešno je završen izborom novih 20 osnovnih škola kojima će ova kompanija donirati po milion dinara za opremanje računarskih kabineta.

Projekat Stvaramo znanje pokrenut je 2017. godine, povodom dvadesetog rođendana Telekoma Srbija, a novi ciklus završen je simbolično, 1. juna, kada je kompanija obeležila 25 godina postojanja. Odabirom novih škola, ukupan broj informatičkih kabineta koji su opremljeni u ovoj akciji dostigao je 120, a kompanija je za tu svrhu uložila 120 miliona dinara. Spisak škola pobednika 6. ciklusa projekta Stvaramo znanje možete videti na sledećem linku.

O izboru škola koje dobijaju vrednu računarsku opremu i ove godine odlučivali su građani, glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet. Na osnovu predloga Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 40 osnovnih škola, kojima je potrebna moderna oprema, građani su onlajn glasanjem izabrali 20, po pet iz svake od četiri geografske oblasti širom Srbije.

Svojim aktivnostima u okviru projekta Stvaramo znanje, Telekom Srbija nastoji da omogući mladima lakše usvajanje znanja i praćenje nastave, uz korišćenje savremene informatičke opreme. U svetu informacionih tehnologija obezbeđeni su im najbolji uslovi u kojima će razvijati veštine i sticati znanja neophodna za uspeh u budućnosti. Ovaj značajan podsticaj omogućen je programom Telekoma Srbija Pokrećemo pokretače, koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, te da na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice.

lepotaizdravlje.rsTelekom Srbija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.