Iz minuta u minut: Pratite uživo prenos Pro-Femina konferencije!

by | 15 aprila, 2019

Dragi naši, dobrodošli na Pro-Femina 2019! 

 

Stručnjaci iz različitih oblasti, poznate ličnosti i eminentne uspešne dame pričaće o temama kao što su biznis, kultura i obrazovanje, ishrana i zdravlje, emocije, lepota i nega.

Na linku ispod možete pratite prenos konferencije:

Glavna i odgovorna urednica magazina Lepota i zdravlje Lidija Ćulibrk otvorila je konferenciju i predstavila L&Z tim.

Suzana Paunović, šefica Kancelarije za ljudska i manjinska prava otvorila je  jednu od najvećih ženskih konferencija u regionu.

Milica Djokić, direktorka konferencije Pro-Femina dodelila je Pro Femina nagradu doktorki Danici Grujičić koja je uputila  snažne poruke mladim ženama.

Klub prvih žena: Pet priča o uspehuUvodničar i moderator:
Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Učesnici:
Kati Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji
Dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske 
Branka Pudrlja Durbaba
, glavna direktorka za tržište „Vip mobile“ 
Višnja Ljubičić
, pravobraniteljica za ravnopravnost polova Republike Hrvatske

Powered by: 

Pet snažnih i ostvarenih žena, svaka u različitim oblastima, razgovarale su o trnovitom putu koji ih je vodio ka velikom poslovnom uspehu. Svaka od učesnica nosila se sa različitim izazovima. Govorile su o preprekama na koje su nailazile, kako su ih rešavale i šta su iz njih naučile; balansu poslovnog i privatnog života,  majčinstva i poslovnih zadataka, kao i položaju žene u „muškom“ svetu.

Vitamini i zdravlje: Tajna je u polifenolima

Učesnik: Dr sc. med. dr Dejan Čubrilo, profesor medicinske fiziologije i specijalista medicine sporta

Powered by: 

Polifenoli su najmoćniji prirodni antioksidansi, čije se blagodeti po zdravlje čoveka kontinuirano ispituju i otkrivaju. Polifenoli imaju višestruke benefite: čuvaju lepotu i mladalački izgled kože, pomažu varenje i regulisanje telesne težine, poboljšavaju raspoloženje, smanjuju upale, pomažu u prevenciji dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja…Doktor Dejan Čubrilo govorio je o značaju polifenola za ljudski organizam.

 Partneri naše konferencije:

Generalni sponzor konferencije Eucerin 

Multiaktiv

Samizdat

Gala Dent

Eterna

Pokrenimo našu decu

 

Mr Goran Petrović, profesor fizičkog vaspitanja i koautor “Aqua Viva” društveno odgovornog programa ”Pokrenimo našu decu” ukazao je na značaj fizičke aktivnosti za decu. Mališani su demonstrirali vežbe i izazvali ovacije publike!:)

 

Powered by: 

Panel 2

Budućnost nege: Multifunkcionalnost!

Moderator: Tamara Ćosić, beauty blogerka

Učesnice:
Dr Biljana Đurđević, spec. dermatologije sa supspecijalizacijom iz estetske dermatologije
Nada Miletić Nevajda, “Eucerin Srbija”

Powered by: 

Panelistkinje su razgovarale o multifunkcionalnim proizvodima za negu  lica-proizvodima koji imaju višestruke efekte na koži. Nada Miletić Nevajda i Biljana Đurđević odgovarale su na pitanja čitateljki o pravilnoj beauty rutini, kako  koristiti SPF proizvode za negu lica i mnogim drugim beauty temama…

Case study 2

U (ne)ravnoteži: Šta nam poručuju naši hormoni? 

Učesnica:

Dr Sanja Toljan, specijalistkinja za hormonsko lečenje i autorka knjiga o hormonima

 Kad su hormoni u ravnoteži, osećamo se vitalno i zdravo, a izgledamo dobro. Ali kada nije tako, jedemo mnogo slatkog ili slanog, stalno smo umorni, loše spavamo i debljamo se, muče nas policistični jajnici, slab libido ili erektilna disfunkcija. Bez obzira na to koliko imate godina, ako su vaši hormoni u neravnoteži, patiće čitavo telo. Dr Sanja Toljan, lekarka s dugogodišnjim iskustvom u uravnotežavanju hormona govorila je o posledicama hormonskog disbalansa.

Case study 3

Beauty dilema: Šta mogu neinvazivne tehnike, a kada je, ipak, neophodna estetska hirurgija

Moderatorka: Bojana Janković, TV voditeljka i novinarka

Učesnici:
Dr Tanja Radenkov, specijalizantkinja plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije 
Dr Goran Lazović
, specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

Powered by: 

Kada je pravo vreme za estetske zahvate a kada za neivanzivne tehnike ulepšavanja? Kako pronaći idealnu meru u anti-age procedurama i kada su hirurški zahvati zaista neophodni? O aktuelnim anti ejdž temama govorile su Dr Tanja Radenkov i Dr Goran Lazović.

Panel 3

Samopouzdanje iz ugla geštalt psihologije 

Moderatorka:
Ksenija Marinković, galeristkinja

Učesnice:
Dr Mirjana Milutinović, vlasnica „Gala Denta“, idejni tvorac Gala Life Retreata i geštalt lajfkouč
Anja Klobas, psihološkinja i tvorac geštalt koučing programa

Powered by: 

Geštalt psihoterapija polazi od pretpostavke da svaka osoba ima urođeni potencijal da živi ispunjavajući i kreativan život. Međutim, taj prirodni potencijal može biti blokiran nekim obrascima ponašanja, verovanjima ili osećanjima koji su usvojeni tokom detinjstva. Kako geštalt terapija pomaže  u sticanju samopouzdanja saznali smo od psihologa i geštalt lajfkouča.

Panel 4

Prirodno rešenje: Sindrom policističnih jajnika

Moderatorka:
Jelena Gajšek, voditeljka i autorka emisije “Stil”

Učesnica:
Prof. dr Mima Fazlagić, specijalistkinja ginekologije

Powered by: 

Sindrom policističnih jajnika najčešći je hormonski poremećaj u reproduktivnom periodu žene i vodeći je uzrok izostanka ovulacije, a samim tim i steriliteta. Iako je reč o ozbiljnom problemu, žene ga uglavnom dosta olako shvataju, sve dok ne dođu u neugodnu situaciju da ne mogu da ostanu u drugom stanju… Kako izlečiti sindrom policističnih jajnika prirodnim putem govorila je doktorka Mima Fazlagić, specijalistkinja ginekologije.

Budućnost zdravlja

Dr Ivana Buzadžić, molekularni biolog i fiziolog, specijalista genetike predstavila je personalizovan pristup prevenciji i lečenju putem DNK analiza.

 

Powered by: 

 

Case Study 6

Estetika lica i tela: Podmlađivanje je umetnost! 


Dr Jasmina Lalošević, specijalistkinja antiejdžing medicine govorila je o najsavremenijim metodama anti ejdžing medicine-hijaluronskom filerima, mezoterapiji lica i tela i ostalim popularnim metodama. Na primerima iz prakse, na poznatim televizijskim licima, pokazala je idealne primere u kojima su vešto spojene prirodna lepota i anti ejdž korekcije.

Powered by: 

 

Panel 4

Zelena misija: Šta možemo učiniti za životnu sredinu i sopstveno zdravlje 

Moderatorka:
Olivera Stefanović Stanković, vlasnica PR agencije “Proglas” i autorka emisije “Vodič kroz dijabetes

Učesnica:
Anita Lazić Todorović, marketinška stručnjakinja i gl. i odg. urednica magazina „Aha“
Snežana Dakić, TV urednica i voditeljka

Šta možemo da učinimo da zaštitimo životnu sredinu i sopstveno zdravlje?  Koliko nam je poznat sadržaj hemikalija koje koristimo? Da li smo svesni njihove štetnosti po kućne ljubimce i decu? Panelisti su dali odgovore na ova pitanja kao i korisne savete za odgovorniji odnos prema životnoj sredini.

Powered by: 

Panel 5

Modni puzzle: Kako izgraditi svoj stil 

Moderatorka:
Vesna Mandić, modna ekspertkinja i vlasnica modne agencije “Fabrika”

Učesnici:
Prof. dr Neda Todorović, profesorka novinarstva
Branislava Antović, blogerka

Neponovljive ikone stila koje su sredinom prošlog veka postavile temelj mode i čiji se koreni vide i danas služe kao inspiracija današnjim kreatorima i blogerkama koje korak po korak učvršćuju svoje mesto u svetu mode. Ko su ikone stila bile u prošlosti a ko su one danas, šta definiše stil jedne žene, koliko je važan intelekt i individualnost u kreiranju sopstvenog stila bile su teme petog panela.

 

Powered by: 

U službi ženskog zdravlja: Jod – lekoviti mineral 

Doc. dr sc. Gordana Bujišić, psihijatrica-psihoterapeutkinja istakla je benefite Jadrankine otopine, proizvoda za regulisanje rada štitne žlezde.

Powered by: 

 

Sigurno zdravlje


Kako odabrati pravo zdravstveno osiguranje? Zbog čega sve više žena bira privatna zdravstvena osiguranja? Željko Jović, direktor sektora za zdravstveno osiguranje održao je poučnu prezentaciju o prednostima  izbora privatnog zdravstvenog osiguranja.

 

Case Study 9

Kako se borimo sa osećanjem depresije i da li nas plaši i sama pomisao na nju? 

Dr Aleksandra Damjanović, psihijatrica-psihoterapeutkinja

Nevena Nikolić, brend menadžerka „Abela Pharm“

Posle kardiovaskularnih bolesti i karcinoma, depresija je treće najčešće oboljenje u zemlji. Kаrаktеrišе je depresivno raspoloženje, gubitak interesovanja i zadovoljstva, kao i nеmоgućnоst оbаvljаnjа svаkоdnеvnih аktivnоsti nајmаnjе dvе nеdеljе… Kako se izboriti sa depresijom na najbolji način, koje su najdelotvornije metode u borbi protiv bolesti, kada je pravo vreme za razgovor za psihologom, i na koji način izabrati odgovarajući antidepresiv, savetovala nas  je Dr Aleksandra Damjanović, psihoterapeutkinja. Nevena Nikolić, brend menadžerka „Abela Pharm“ predstavila je lek „Tensilen“ koji pomaže obolelima od depresije.

Powered by:
 

Ovim panelom završili smo #profemina2019! Vidimo se sledeće godine!

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.