ProFemina podsećanje: Duška Jovanić analizira šta sve radimo, dok čekamo bolja vremena

by | 9 marta, 2017

„Šta radite dok čakate bolja vremena?“ – pitali smo učesnike ProFemina konferencije, čitateljke, kolege… Ne jedan, već niz zanimljivih odgovora dobili smo od Duške Jovanić.

Foto: Arhiva Duške Jovanić

Dok čekam(o) bolja vremena…
Idemo na glasanje. Češće nego kod frizera.
Pravim(o) se da je sreća jednostavna. Kao potez magičnom krpom.
Žalimo Madonu. Zato što nema sreće u ljubavi, pa do iznemoglosti skače po bini, rizikujući oba kuka, kad već ne može da sa starim novinama „visi“ na svom prozoru.
Peglam(o). Plastičnu karticu ili njegove košulje. Prva kompulsivna radnja vodi u dužničko ropstvo, a druga bi se, da su bolja vremena, mogla završiti i brakom.
Otvaram(o) se u struku. Pedesetih godina prošlog veka vredne domaćice su sagorevale hiljadu kalorija dnevno na uobičajene radnje tj. samo da bi se kuća caklila. Libido ne umire uzalud. Vitkost ženskog struka i dalje pozitivno utiče na muškarčevu želju.
Ljuštim(o) prigodnu literaturu. Uprkos tome što je Henrih Ibzen tvrdio da su kuvari najbolje knjige koje postoje, a da sve ostale nije trebalo ni pisati.
Skidam(o) se sa HBO-a. Za slučaj da se ispostavi da života, ipak, ima i pre, a ne samo posle smrti.
Kupujem(o) crveni ruž. Ne da bi odagnale crne misli, nego da bi privukle „bumbare“ ili bogatije muškarce, ako taj pridev manje boli.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.