ProFemina podsećanje: Gordana Suša govori o mizoginiji, koja nije ostala u prošlim vekovima

by | 17 marta, 2017

Mizoginija je ukorenjena u Adamovom rebru, a iskorenjivanje je počelo tek u modernim vremenima stvaranjem društvenih, pravnih, obrazovnih i socijalnih okvira za ravnopravnost žene i muškarca, što je dovelo do raspoznavanja mizoginije kao politički nekorektnog i moralno kažnjivog javnog diskursa.

Inkvizicija je spaljivala veštice, ali je i danas pred inkvizitorskim sudovima razvijenih demokratija silovana žena neretko kriva, a popovi u svojim propovedima neometano mogu da kaljaju ime žrtve, jer “niti bi bila silovana, niti bi bila ubijena da je ostala kod kuće”.Prisetite se psovki iz domaće upotrebe, koje sasvim sigurno ne možete nazvati ljubavnim. Mada su žene osvojile sve delatnosti – od astronautike do kvantne fizike, književnosti, umetnosti, ekonomije, mikrobiologije, upravljanja velikim sistemima – neka polja, iako ženskog roda, ostaju dominantno muška. Politika, na primer! Tu, uprkos civilizacjskim kvotama o zastupljenosti, mržnja prema ženama ostaje najtvrđi orah, a često i dobitna kombinacija.

 

Već sada možete obezbediti svoje mesto na ProFemina konferenciji. Do 10. aprila kotizacija je 1.990 dinara, a na dan konferencije 2.500. Uz svaku kotizaciju dobija se beauty bag, čija će sadržina još par dana biti izenenađenje. Otkrićemo vam samo to da će biti još atraktivniji od beauty box-ova, koje ste zavoleli prošle godine. Skeniranu uplatnicu o plaćenoj kotizaciji možete poslati na mejl [email protected] ili je na dan konferencije doneti u Mikser house.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje”>>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.