#ProFemina2017: Manekenka, dizajnerka, arhitekta – Tijana Krstić

by | 10 aprila, 2017

Sutra, na ProFemina konferenciji, u panelu “Lepota bez filtera“, čućemo Tijanu Krstić koju možemo da predstavimo kao uspešnu manekenku, ali i kao dizajnerku. O ta dva svoja posla, Tijana kaže:

“Volim modeling, jer sam kroz njega prvo spoznala sebe. On mi je pružio mnogo dobrih stvari – poznanstva, putovanja, iskustvo, veštinu komunikacije, odnos prma zdravlju i lepoti sopstenog tela… U dizajnu sam videla sebe još dok sam bila veoma mala. Presrećna sam što sam uspela da te svoje dečije snove ostvarim, a budući da me i dalje pokreću – želim da nastavim da radim na tom polju. Dobra stvar je što su modeling i dizajn usko povezani, ali i što ih podjednako volim, pa mi ne smeta što veliki deo svog vremena posvećujem njima. Zbog toga ih i ne doživljavam kao poslove, već kao uživanje.”

Razgovarala: Brankica Treskavica

Foto: Arhiva Tijane Krstić

■ Kada se želja pretvorila u odluku – počešću da kreiram?
Presudni momenat desio se pre godinu i po, na Tajlandu, kada sam mesec dana bila sama. Valjda je to bio period kad sam uspela da se potpuno posvetim sebi. Tada sam došla na ideju za logo, koja mi je kasnije dala vetar u leđa za realizaciju moje prve kolekcije. Prvi put sam poverovala u sebe i osetila da imam nešto novo i drugačije da ponudim.

■ Pretpostavljam da ti u dizajnerskom poslu mnogo koristi znanje stečeno na arhitektonskom fakultetu?
Enterijer me, takođe, veoma zanima. Tokom fakulteta sam naučila mnogo o formi, materijalima, funkciji i bojama, što mi je pomoglo pri osmišljavanju modela za moju prvu kolekciju.

■ Da li kreiraš modele koje bi ti ponela ili i ono što misliš da će se prodati, iako nije tvoj stil?
Pravim modele koje bih nosila, ali ima i izuzetaka, ukoliko klijenti imaju određene zahteve.

■ Imala si nekoliko revija. Kako si birala manekenke?
Dopada mi se ženstvena građa, a kad to kažem mislim na figuru peščanog sata i na lepotu ženskih oblina. Žensko telo posmatram iz ugla muškarca koji voli žene, pa sam takve manekenke birala za svoje revije.

■ Kako su kreatori, čije si revije radila, reagovali kad si počela da kreiraš?
Dobila sam podršku od velikog broja naših dizajnera, što mi je mnogo značilo na samom početku. Pogotovo mi je drago što i dalje imamo lepu saradnju, kad sam u ulozi modela.

■ Da li ćeš ovog proleća imati novu kolekciju?
Uveliko je spremam, a već sam uradila i liniju kupaćih kostima na koju sam jako ponosna, zbog velikog interesovanja.

Pročitajte i…  Pitali smo Tamaru Paunović kako uspeva da izgleda tako dobro 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.