Učesnici konferencije

Dr med. Ivan Vladić

Specijalista opšte i subspecijalista abdominalne hirurgije s dugogodišnjim iskustvom na zagrebačkom KB Merkur. Pionir transplantacione hirurgije u Hrvatskoj. Unazad 10 godina bavi se istraživanjem komplementarne i integrativne medicine te prirodne ishrane, nastojeći da klijentima pomogne na najdelotvorniji i istovremeno najprirodniji način. Višegodišnji je praktikant transcendentalne meditacije i joge, a inspirišu ga i druge istočnjačke tradicije. Svestan da čovek čini neraskidivu celinu s prirodom, zagovora prirodan način života, uz što prirodniju ishranu. Niz godina njegova ishrana bazira se na sirovoj hrani. Dr Vladić se trudi da podigne javnu svest o važnosti redovne fizičke aktivnosti za optimalno funkcionisanje organizma i očuvanje zdravlja.


Milica Lajbenšperger

Pored osnovnih studija psihologije, završila i master iz oblasti karijernog vođenja, kao i brojne dodatne edukacije: psiho-socijalni rad sa decom, mladi u akciji, nenasilna komunikacija (deo programa „Čuvari osmeha“), primena Montesori metode kao i tehnika REiKBT (racionalno emotivne i kognitivno bihejvioralne terapije) u radu sa decom i adolescentima. Radila je na projektima podrške u izboru zanimanja i zapošljavanja mladih. Ostala iskustva i interesovanja su joj vezana za sport-orijentiring, promociju zdravih stilova života, putovanja i očuvanje i digitalizaciju kulturnog nasleđa. Trenutno pohađa edukaciju iz sistemske porodične psihoterapije. Majka je troje dece.


Jovana Gligorijević

Od 2002. novinarka je nedeljnika Vreme, u kom pokriva širok spektar tema, uključujući nove medije i slobodu govora na internetu. U Vremenu uređuje pojedine sekcije sajta www.vreme.com i obavlja funkciju community managera na društvenim mrežama. U periodu od 2008. do 2010. obavljala je funkciju urednika sekcije o evrointegracijama na sajtu b92.net/Srbija2020. Takođe, obavlja funkciju pomoćnika urednika u biznis magazinu CorD. Od marta 2014. članica je Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije.


Lena Kovačević

Džez muzičarka, kompozitorka i tekstopisac, ćerka je pisca Dušana Kovačevića. U rodnom Beogradu završila je klavirski odsek srednje muzičke škole, a 2006. godine diplomirala je džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Nastupala je na brojnim takmičenjima i festivalima, uključujući i EXIT. S Bajagom je sarađivala na muzici za film Profesionalac, a s holandskim kraljevskim orkestrom održala je seriju koncerata u Holandiji i Belgiji, uključujući i nastup pred holandskom kraljicom. Kao solista nastupala je u projektu američkog basiste Džona Klejtona, a s belgijskim producentom Biskemijem snimila je obradu srpske narodne pesme Gusta mi magla padnala. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike, a do sada je izdala tri albuma. Zadovoljna je mama dva preslatka dečaka.


Dr Svetlana Grubor

Specijalista dermatovenerolog, zaposlena u KBC Zemun. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1994. godine. Specijalistički ispit iz dermatovenerologije položila je 1999. Uža specijalizacija joj je estetska medicina. Izabrana u zvanje primarijusa 2015. godine. Usavršavala se u sledećim oblastima: hemijski peeling Neostrata, kurs iz dermoskopije, kurs iz estetske medicine u Napulju (mezoterapija i primena filera u koži), bila je edukator na seminaru kontinuirane edukacije za nastavnike medicinske grupe predmeta pod nazivom "Nove tendencije u upotrebi lekovitog bilja za zaštitu i lečnje kože", odobrenog od Ministrastva prosvete za školsku 2010/2011. godinu, poseduje ICH GCP (Roche/Genentech) sertifikat. Trenutno učestvuje na naučnom projektu Euromelanoma. Član je podružnice Srpskog lekarskog društva KBC Zemun, kao i Sekcije dermatovenerologa SLD-a, zatim Evropske Akademije za dermatovenerologiju( EADV) i Internacionalnog udruženja dermoskopista (IDS). Aktivan je učesnik velikog broja domaćih i međunarodnih stručnih skupova.


Slobodan Stefanović

Jedan je od vodećih glumaca mjuzikla u Srbiji, prvak Pozorišta na Terazijama u Beogradu. Rođen je 21. avgusta 1977. godine u Novom Sadu. Posle završene Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima, upisuje Akademiju umetnosti – odsek gluma, u klasi prof. Vide Ognjenović. Na III godini Akademije dobija glavnu ulogu u komediji Svetislav i Mileva u izvođenju ansambla SNP iz Novog Sada i time započinje svoju profesionalnu karijeru. 2000. godine snima prvi film Ona voli zvezdu u Beogradu, a zatim dobija i prvi pozorišni angažman u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi Mileva Ajnštajn. U to vreme Pozorište na Terazijama organizovalo je audiciju za prijem novih članova u ansambl, na koju se prijavilo više stotina mladih glumaca. Slobodan je prošao audiciju i tako postao deo nove mlade glumačke postave Pozorišta na Terazijama. Svoju karijeru na Terazijama započinje predstavom Briljantin. 2003. godine se seli iz Novog Sada u Beograd, jer dobija sve više umetničkih angažmana u Pozorištu na Terazijama: Jubilej, Kiss me Kate, Pop Ćira i Pop Spira, Korus Lajn, Heroji, Život Jevremov, Svadba u kupatilu, Kabare, Briljantin, Na slovo, na slovo, Producenti, Grk Zorba, Zona Zamfirova, Mamma Mia, a trenutno je u pripremi Fantom iz opere. U isto vreme ne izostaju ni angažmani u ostalim beogradskim pozorištima, poput Narodnog i JDP-a. Slobodan je učestvovao u mnogim serijama i TV formama među kojima su: Stižu dolari, Ljubav i mržnja, Ljubav, navika, panika, Podijum, Ona voli zvezdu, Kuća sreće, Kuku Vasa, Bela lađa, Dama bez blama, Vojna akademija, Zvezdara, Zaboravljeni umovi, Sinđelići, Mamula, Vojna akademija 2. Usavršavao se iz oblasti mjuzikla u najstarijoj školi za mjuzikle Jacob`s Pillow u USA, na poziv brodvejskog koreografa i reditelja Četa Vokera, s kojim je imao više nego uspešnu saradnju na predstavi Kabare. Sinhronizovao je veliki broj crtanih filmova. Dobitnik je mnogih nagrada na festivalima i unutar matične kuće – među kojima su nagrade za najboljeg mladog glumca na Joakim festu za predstavu Heroji, nagrade za uloge u predstavama Kabare, Briljantin, kao i Godišnja nagrada Pozorišta na Terazijama za 2011. godine, za uloge u predstavama Producenti i Grk Zorba. Slobodan je dobitnik jedne od najprestižnijih glumačkih nagrada Zoran Radmilović za 2013, za ulogu Manulaća u predstavi Zona Zamfirova.


Iva Čuljak

Pre celih 26 godina, 17. januara 1991. godine, Amerikanci su izvršili napad na Sadama Husseina. Osim te bitne istorijske činjenice, u istom se trenutku stvarala jedna uveliko značajnija za moju porodicu. Moja je majka je na svet donela izrazito ružnu, pedeset i sedam centimetara dugačku i četiri i po kilograma tešku bebu. Mašala, reklo bi se u susedstvu! Osnovnu završavam uz sve glorifikacije lika mi i dela, u gimnaziji postajem buntovnik i zadajem poneku sedu na roditeljskim glavama. Razvoj sedih obustavlja se mojim odlaskom na fakultet. Na polici u regalu porodične kuće, na onom zamotanom kvalitetnom papiru piše da sam novinarka. Draže i za život bitnije titule od te novinarske su mi "emotivni nudista" i "gastro anđeo".


Vesna Stanojević

Koordinatorka sigurnih kuća i direktorka Savetovališta protiv nasilja u porodici rođena je u Beogradu, po profesiji je diplomirana pravnica. Prelomni trenutak u karijeri bila je 1992. godina, kada je počela njena humanitarna delatnost, prijavljivanjem na oglas za volonterke na SOS telefonu. 1996. godine otvara Savetovalište protiv nasilja u porodici i tada se aktivno uključuje u rešavanje problema nasilja nad ženama i decom u porodici. U priču sa sigurnim kućama ulazi od 2.000 godine, kada se otvara prva sigurna kuća u Beogradu uz pomoć Holandske ambasade. Nakon toga nizali su se centri za zbrinjavanje žena žrtava porodičnog nasilja. Trenutno ih u prestonici ima tri, a izgrađene su i u Smederevu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu, Zrenjaninu, Somboru i Novom Sadu. Vesna Stanojević je zaslužna i za otvaranje skloništa za žrtve trgovine ljudima. Njene aktivnosti obuhvataju organizovanje treninga, seminara, edukacije na temu nasilja u porodici i trgovine ljudima za policiju, socijalne radnike, sudije, medicinske radnike, za učenike i nastavnike u školama. Inicirala je umrežavanje šest gradova u Srbiji za borbu protiv trgovine ljudima. U organizaciji Udruženja tužilaca Srbije, učesnik je u svojstvu predavača na seminarima organizovanim 2011-2014. na temu trgovine ljudima i nasilja u porodici. U organizaciji USAID-a u Srbiji organizator je i predavač na okruglim stolovima na temu Pravda je dostupna žrtvama - ovde su tvoje mogućnosti. Udata je i ima dve ćerke.


Marina Maljković

Marina Maljković je srpski košarkaški trener. Trenutno trenira ekipu Galatasaraj u Turskoj, a šest godina je bila selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije. Ćerka je poznatog košarkaškog trenera Božidara Maljkovića. Kao ćerka poznatog trenera dobila je priliku da se bavi trenerskim poslom sa svega 16 godina kada je bila asistent u Francuskoj, u klubu za koji je igrala. Nakon što je diplomirala i dobila licencu za košarkaškog trenera, započela je samostalni rad u lokalnom klubu Ušće. Trenirala je sve mlađe selekcije, a seniorski tim je uspela da za dve godine iz Srpske lige dovede u A ligu tadašnje Srbije i Crne Gore. Tokom leta 2007. godine postaje trener vršačkog Hemofarma, s kojim osvaja dve nacionalne titule (2007/08. i 2008/09) i dva kupa (2007/08. i 2008/09). U leto 2009. prelazi u beogradski Partizan gde nastavlja sa sjajnim rezultatima, osvojivši još četiri nacionalne titule (2009/10, 2010/11, 2011/12. i 2012/13), dva kupa (2010/11. i 2012/13) i dve Jadranske lige (2011/12. i 2012/13). Posle finansijskih problema u Partizanu, u leto 2013. godine seli se u Francusku kako bi trenirala klub Lion. Šest uzastopnih godina je birana za najboljeg trenera Ženske košarkaške lige Srbije. Marina je bila asistent ženske reprezentacije Srbije ispod 18 godina 2004. godine kao i 2005. kada je ta selekcija osvojila srebrnu medalju na svetskom prvenstvu, izgubivši u finalu od SAD. 2011. godine je promovisana u glavnog trenera seniorske ženske košarkaške reprezentacije Srbije. Na Evropskom prvenstvu 2013. godine uspeva da dovede reprezentaciju do polufinala, ali ne i do medalje. Na Svetskom prvenstvu 2014. godine predvodila je Srbiju do četvrtfinala. Kao glavni trener seniorske ženske košarkaške reprezentacije Srbije ostvarila je jedan od svojih najvećih uspeha osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2015. igranom u Mađarskoj i Rumuniji. Pobedom protiv Francuske u finalu u Budimpešti – 76:68 osvojena je ne samo prva medalja za Srbiju kao samostalnu državu nego i prvo zlato u čitavoj istoriji naše ženske košarke. Ujedno je obezbeđen i direktan plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju. Marina je predvodila srpsku žensku košarkašku reprezentaciju do istorijske bronzane medalje u Riju i to je prva olimpijska medalja za Srbiju u ženskoj košarci. Marinin životni moto glasi: Uvek može još, uvek može bolje, uvek može više.


Dr Miroslav Marković

Savetnik koordinator u Centru za razvoj programa i udžbenika Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Srbije. 2016. godine odbranio je doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu. Koordinator je i koautor projekta Pokrenimo našu decu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aquavive i Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Koordinator je Radne grupe za izradu Predloga nastavnog plana i programa za drugi ciklus osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Član Nacionalne stručne komisije iz oblasti predškolskog i školskog sporta, Ministarstva omladine i sporta / Saveza za školski sport Srbije. Član komisije za Licenciranje nastavnika Minisatrstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Osnivač je Udruženja pedagoga fizičke kulture opštine Palilula, zamenik predsednika Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta i sekretar Udruženja pedagoga fizičke kulture Beograda. Recezent je udžbenika za Fizičkog vaspitanje za učenike III i IV razreda osnove škole, izdavača Škola plus. Objavio je više radova u Zbornicima radova sa domaćih i međunarodnih naučnih skupova i u časopisima iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta. Koautor je Priručnika za fizičko vaspitanje u provom ciklusu obrazovanja i vaspitanja, Škola plus, Beograd (2017).


Tanja Miščević

Tanja Miščević je šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Potpredsednica je Evropskog pokreta u Srbiji. Direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije bila je od 2005. do 2008. godine. Tokom 2007. godine vodila je pregovarački tim Republike Srbije za pregovore za zaključivanje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji između Republike Srbije i Evropske unije. Od 2010. do 2012. bila je državni sekretar za politiku odbrane Ministarstva odbrane Srbije, ranije i član i potpredsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Bila je posebna savetnica za evropske integracije potpredsednika Vlade Srbije i ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu u periodu od 2012. do 2013, kao i savetnica UN programa za razvoj za projekte iz oblasti bezbednosti u regionu JIE. Autor je dve knjige, većeg broja naučnih monografija i članaka. Dobitnica je priznanja „Doprinos godine Evropi“, nagrade „Najevropljanka Balkana“, nagrade „Duga“ za doprinos u borbi protiv homofobije, imenovana je za Viteza Nacionalnog reda za zasluge dekretom predsednika Republike Francuske.


Nevena Nikolić

Rođena 15. avgusta 1981. godine u Smederevu, gde je i završila Gimnaziju. Osnovne diplomske i akademske master studije ekonomije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa prosečnom ocenom 9.78. Stručno usavršavanje imala je i tokom boravka u San Dijegu, California, SAD. Tokom akademskih master studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, kao deo projektnog tima, učestvovala je u projektima izrade Strategije razvoja trgovine grada Beograda (2008), kao i Strategije razvoja trgovine Republike Srbije (2008). Profesionalnu karijeru u okviru marketinga započinje u kompaniji Keprom 2007. godine. Od 2011. razvoj karijere nastavlja u farmaceutskoj industriji. Do sredine 2016. angažovana je u kompaniji Pharmanova, a od sredine 2016. u kompaniji Hemofarm A.D. u okviru STADA grupe. Na poziciji Produkt menadžera u Hemofarmu vodi segment OTC&CHC portofolija proizvoda. Govori engleski, nemački i italijanski jezik.


Ivona Pantelić

Jedna od najatraktivnijih voditeljki vesti „Radio-televizije Srbije“ Ivona Pantelić osmehom i baršunastim glasom osvojila je publiku. Iako je prezenter vesti u kojima često iznosi svakodnevne teške situacije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, šarmantna Ivona pred kamerama ne pokazuje svoju nežnu i emotivnu stranu. Inženjer pejzažne arhitekture po obrazovanju u svet novinarstva zakoračila je slučajno. Mediji su je osvojilii tu se zadržala. Uživa u svom poslu, prija joj rad u kolektivu idinamika novinarskog posla. Svaki slobodan trenutak provodi sa kćerkom Mašom.


Daniela Bakić

Daniela Bakić je rođena 26. aprila 1977. u Sarajevu. Gimnaziju je završila u Čačku, a univerzitetske studije u Beogradu. Od 2002. godine sarađuje sa najtiražnijim časopisima Color Press Group. Poslednjih deset godina, u okviru magazina Lepota i zdravlje, objavljuje kolumnu „Duda Alapača“. Takođe je autorka istoimenog bloga na portalu Lepota i zdravlje. Udata je i ima dvoje dece. Živi i radi u Beogradu.


Mila Litvinjenko

Mila Litvinjenko je vlasnik kozmetičke kompanije AURA, njen osnivač i aktivan kreator poslovne politike ove kuće. Rođena u Beogradu, diplomirala je na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta na Katedri za francuski jezik i književnost. Tečno govori četiri jezika, što joj uz njen preduzetnički duh omogućava uspešnu komunikaciju u poslovnom svetu. Godine 1996. odlučuje da pokrene sopstveni posao proizvodnje kozmetike. Korak po korak, bez straha od jake konkurencije iz inostranstva, Aura je rasla i razvijala se. Timski rad,inovativnost,feksibilnost,neprekidno osluškivanje tržista i prepoznavanje njegovih potreba i brze reakcije na njihovo zadovoljenje, dovele su do toga da se Aura uspešno nosi sa svetski poznatim brendovima iz svoje branse. Aurini proizvodi mogu se naći i na tržištima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, Bugarske , Hrvatske, Grčke, Slovenije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. a nastojimo da proširimo svoj brend širom Evrope. U toku su pregovori sa Austrijom, 100 ljudi. Njenih700 različitih proizvoda distribuiraju se na preko 2500 prodajnih mesta u Srbiji i zemljama regiona. Sedište kompanije Aura je u Nišu, na površini od 3 700 kvadratnih metara gde se, osim poslovnog prostora, nalaze i proizvodni pogoni, laboratorije i magacini. Proizvodni pogon je potpuno renoviran 2012. u skladu sa GMP standardom čije je uvođenje u toku. Proizvodni kapaciteti su koncipirani tako da mogu ponuditi uslužnu proizvodnju kako Aura je dobitnik mnogobrojnih nagrada od kojih su najznačajnije: • NAJBOLJI KORPORATIVNI BREND u robnoj grupi 2004; • OSKAR KVALITETA za dostignutu poslovnu izvrsnost – apsolutni pobednik u kategoriji malih i srednjih preduzeća 2007; • NAJEVROPSKIJA ŽENSKA FIRMA, 2008; • NAJBOLJI PREDUZETNIK ZA 2010 god. u organizaciji časopisa Ekonometar; • Finalista Blic preduzetnika za 2010 i 2012 godinu; • Finalista prestižne međunarodne nagrade za preduzetnika godine ERNST & YOUNG za 2012 godinu; • Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje 2014. • • Superbrands priznanje u kategoriji NEGA LEPOTE kao nagrada jednom od najjačih brendova u Srbiji 2015/2016 Svi proizvodi su registrovani u Briselu,zvanična sertifikacija se očekuje do kraja maja, a do tada garanciju obezbeđuje konsultantska kuća iz Italije. Posedujemo ISO standard od 2003. za privatnu robnu marku tako I za posebno razvijene brendove. 2016. godine objavljena je biografija u okviru Oxford's Book enciklopedije uspešnih ljudi Srbije, као jednog od savremenika koji su svojim profesionalnim dostignućima doprineli razvoju savremenog srpskog društva. • 2016. Nagrada „Najbolje iz Srbije“, dodeljena se za najbolji ko • 2016. Dobitnica prestižne nagrade za preduzetnicu godine "Veuve Clicquot Business Woman Award" na regionalnom takmičenju poslovnih i uspešnih žena jugoistočne Evrope


 

Dr I. Kalyan Chakravarthy, M.D.

Vrhunski ajurvedski lekar i specijalista za tretman Pančakarma, iz porodice uglednih tradicionalnih ajurvedskih lekara – vaidya. Pulsnu dijagnostiku proučava od najranijeg uzrasta. Diplomu ajurvedskog lekara stekao je na najuglednijem univerzitetu u Indiji, Shri Dharmasthala Ayurveda Medical College, nakon čega je sedam godina lečio u najpoznatijoj ajurvedskoj klinici u Evropi, Maharishi Ayurveda Private Clinic (Bad Ems, Nemačka). Zahvaljujući poznavanju moćnih biljnih preparata, kao i specifičnih načina njihove primene, stručnjak je za kreiranje izuzetno delotvornih personalizovanih tretmana. Vešt je govornik, aktivan na brojnim međunarodnim seminarima, te predan učitelj, usmeren na sveopšti boljitak. Vaidya Kalyan Chakravarthy u stanju je da imenuje stotine retkih biljaka, a i sam je, u rodnoj Indiji, posadio vrt s velikim brojem najrazličitijeg medicinskog bilja.


Slađana Tomašević

Rođena 4. septembra1973. u Beogradu. Odrasla na Dorćolu, gde joj se nekako odvija čitav život. Obrazovanje: Osnovna škola Braća Baruh, Prva beogradska gimnazija, diplomirani menadžer. Počela da radi na Studiju B, zahvaljujući Zoranu Prediću, u redakciji za kulturu. Nekoliko meseci kasnije prelazi na RTS. Ubrzo, zahvaljujući Žiki Nikoliću, vodi Vesti u Jutarnjem programu, nedeljom. U Beogradskoj hronici je od 2004. godine. U početku, radila je jednu emisiju nedeljno, potom dve, a sada čak četiri. Ponosna na svoj rejting! U srećnoj vanbračnoj zajednici.


Marina Kosanović

Iza Marine Kosanović Stefanović je bezmalo tri decenije profesionalnog života u novinarstvu. Tokom tog perioda , do detalja upoznala kako editorial, tako i business stranu “poslednje avanture duha” ,kako je žurnalistiku svojevremeno definisao njen profesor novinarstva Sergej Lukač. Završila je Fakultet političkih nauka , a karijeru započela u izdavačkoj kući “Politika”,u asopisu “Bazar” gde je radila dugi niz godina kao novinar i urednik. Tekstove je objavljivala i u Studentu, dnevnom listu Politika, asopisima Ana, Pop rock, Rock, E magazin, FAAR… Preko deset godina je bila izvršni orgnaizator “Lica godine” , nacionalnog finala takmičenja The Look of The Year . Autor je imena i koncepta najstarije modne nagrade ,BAZART, koja se i danas dodeljuje na Belgrade Fashion Week-u. Autor je knjige “Naš takozvani život : fenomeni devedesetih”, koja predstavlja svojevrsno svedočanstvo o pomerenoj stvarnosti koju je srpsko društvo živelo tokom poslednje decenije 20.veka. Godine 2004. u estvuje u pokretanju nove izdavačke kuće koju je na srpskom tržištu startovala finsko- holandska medijska kompanija “Sanoma” sa ciljem da u Srbiji lansira svetski poznate licencne magazine. Prvi naslov koji je “Sanoma” lansirala bio je ELLE, najprodavanij modni magazin na svetu, a Marina Kosanović Stefanović - prva glavna i odgovorna urednica srpskog ELLE-a. Četiri godine kasnije iz editorial voda prešla je na business stranu : u izdavačkoj kuci Adria Media Serbia radila je kao direktor izdanja časopisa ELLE, ELLE Dekor , Sensa , Gala Style, National Geographic, Lisa, Mama,Moj stan .. Profesionalno se usavršavala u Londonu , gde je završila MBMC na prestižnom FIPP-u. Radi kao freelance media expert. Uz neosporno uvažavanje digitala, I dalje veruje u magazine. Poslednjih meseci posebno angažovana na pokretanju i pozicioniranju Ženske TV, prvog ženskog kablovskog lifestyle kanala. Majka je dva sina, praktikuje power based hatha yogu.


Marina Kovačević

Osnivač Centra za rehabilitaciju imaginacijom. Profesorka književnosti i doktorantkinja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Edukantkinja je iz oblasti psihoterapije u Beogradskom centru za psihodramu. Autorka i realizatorka projekta pozorišne predstave Izbiračica, K. Trifkovića i Kada su bogovi bili ljudi, priča o Parisu i Heleni s pacijentima Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević, pozorišne predstave Zapisi iz ćelije broj 12, po motivima Zapisa iz podzemlja Dostojevskog s kažnjenicima Okružnog zatvora u Beogradu, kao i dramatizacije kultnog stripa Alan Ford, takođe sa štićenicima ove ustanove. Po motivima Dostojevskog i predstave rađene sa osuđenicima Okružnog zatvora u Beogradu Zapisi iz ćelije broj 12 snimila je istoimeni dokumentarni film koji je imao premijeru na međunarodnoj konferenciji u Njujorku krajem septembra 2016. godine. Film je posle premijere krenuo na turneju po američkim zatvorima, pa je prikazan u federalnim zatvorima u Mičigenu, Kentakiju i Sen Kventinu, kao deo rehabilitacije za američke osuđenike.


Milena Minja Bogavac

Spisateljica, dramaturškinja, pozorišna rediteljka, scenaristkinja, pesnikinja i radnica u kulturi. Rođena je u Beogradu, 1982. godine, diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Komadi su joj prevođeni na različite jezike, uvršteni u antologije savremene drame, izvođeni u brojnim srpskim i evropskim pozorištima i predstavljeni na relevantnim međunarodnim festivalima. Dobitnica je nagrada Borislav Mihajlović- Mihiz za dramsko stvaralaštvo, Josip Kulundžić za „izuzetan uspeh u oblasti pozorišta“, dve godišnje nagade Malog pozorišta Duško Radović, nagrade Anđelka Milić za umetničko delo koje se koristi feminističkim teorijama i nekoliko drugih. Od 1999. s rediteljkom Jelenom Bogavac, vodi pozorišnu trupu Drama Mental Studio. Trupa je realizovala više od pedeset umetničkih projekata, a nezavisno od rada u trupi, Milena Bogavac sarađuje s brojnim rediteljima, umetnicima, institucijama i organizacijama među kojima su: Bitef, Bitef teatar, Centar E8, Teorija koja hoda, Per.Art, Forum za novi ples Srpskog narodnog pozorišta i druge... Od 2001. godine, radi u organizaciji Bitefa, a 2015. na ovom festivalu dobila je priznanje za Polifonu autorku (s četiri predstave u programu Bitef polifonije). Od 2016. godine, članica je Upravnog odbora Bitefa. Piše i izvodi slem poeziju, a prve dve zbirke: Ekonomsko propagandna poezija (2005) i Moj slem je duži od tvog (2011) objavio joj je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Autorka je zbirke priča Istorija srca (Princip Bonart pres, 2012), romana Ljubav se nosi u tri (Čarobna knjiga, 2016) kao i nekoliko drama objavljenih u različitim izdanjima. Zajedno sa Stevanom Filipovićem, pisala je scenario za višestruko nagrađivani film Pored mene, kao i scenarija za nekoliko kratkih filmova i TV serija, od kojih je najznačajnija serija Otvorena vrata (tri epizode). Zajedno s Vojislavom Arsićem, razvila je metod kolektivnog autorstva poznat pod naslovom Pozorište kao omladinski rad. Ovim metodom kreirali su predstavu Muškarčine (Centar E8 i Bitef teatar, 2012.) , o kojoj su predavali na međunarodnim konferencijama i simpozijuma o primenjenom pozorištu i rodnoj ravnopravnosti (Performing the World, Njujork; Man Engage, Nju Delhi i druge.) Režirala je nekoliko omladinskih predstava, kao i predstavu Balerine u produkciji Srpskog narodnog pozorišta. Ova predstava, od 2014. dobila je nekoliko nagrada na festivalima, od kritike, kao i od Udruženja baletskih umetnika Srbije. Redovno vodi radionice zasnovane na upotrebi pozorišta u edukaciji, radionice pisanja i izvođenja slem poezije i radionice za razvoj dramskog teksta. Predaje dramaturgiju i scenario u srednjoj školi Artimedia.


Ivan Tomić

Rođen je u Kragujevcu 1972. godine, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Fakultet dramskih umetnosti, odsek gluma, završio je u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Stalni je član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta (BDP). Od 1994 do danas je ostvario preko 50 premijera u pozorištu. Radi na radiju, televiziji, filmu. Redovno sarađuje s dramskim programom Radija Beograd. Radio je na Televiziji B92 kao voditelj magazina pop kulture Bulevar B92. Od pre tri godine nastupa sa svojom stendap komedijom Čiča Tomićeva koliba. Oženjen je, otac dvoje dece. Bavi se ronjenjem i fitnesom. Govori engleski jezik.


Sandi Miličević

Nakon završenog elektrotehničkog fakulteta, započinje uspešnu karijeru u IT sektoru. Radio je na različitim pozicijama za mnogobrojne hrvatske kompanije, poput Croatia records, Hrvatski Telekom, Vip... Pati od menadžerskih bolesti (gastritis, povišen šećer, povišen krvni pritisak...) koje leči alopatskim lekovima, međutim početak globalne finansijske krize onemogućava jedan njegov poslovni projekat te upada u finansijske i privatne poteškoće zbog kojih mu zdravlje naglo propada, što se najviše odražava na njegovom pankreasu. Nakon 3,5 godine alopatske obrade, tokom kojih više puta završava na hitnom odeljenju, te neuspelog pokušaja ugrađivanja stenta na pankreasu, odbija rizičnu operaciju ugradnje veštačkih vodova (bajpasa) i traži prirodno rešenje za svoje zdravstvene probleme. Tako otkriva ajurvedu, čijih se principa pridržava poslednjih 6 meseci, koja mu je omogućila da nakon mnogo godina živi normalnim životom.


Biljana Srbljanović

Biljana Srbljanović, dramska autorka i vanredna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kreatorka serije Otvorena vrata koja proslavlja dvadesetogodišnjicu postojanja. Napisala desetak drama, za koje je nagrađivana u zemlji i inostranstvu. Između ostalih, dobitnica je i šest Sterijinih nagrada za najbolji dramski tekst, nagrada Ernst Toler, Slobodan Selenić, Joakim Vujić, Premio Europa, Osvajanje slobode itd. Nosilac francuskog Ordena viteza iz reda umetnosi i književnosti, aktivistkinja za ljudska prava i prava životinja. Doktorant na državnom Univerzitetu umetnosti iz oblasti studije filma, gostujuća profesorka na univerzitetima u Beču, Milanu i Njujorku. Objavljuje ”na internetu”. Sve što pročitate o njoj u tabloidima govori o vama samima.


Lidija Ćulibrk

Rođena je 1963. u Baču, srednju kulturološku školu završila je u Bačkoj Palanci, a studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1986. do 1999. radila je u Kliničkom centru u Novom Sadu, uglavnom u Institutu za neurologiju, psihijatriju i mentalno zdravlje. Medicinsku psihologiju specijalizirala je 1995, a magistarske studije okončala 1997. Međutim, umesto magistarskog rada, napisala je emotivnu knjigu inspirisanu problematikom suicida i tragedijom porodica u kojima se on desio, a koje je posećivala i proučavala tokom postdiplomskih studija. Od 1999. do danas zaposlena je u ”Color Press Groupu”, gde je pokrenula niz izdanja, kao što su ”Moja beba”, ”Cool Girl”, ”Glamur”, ”Svet žene”, ”Beauty Expert”, ali i uređivala raznorodne magazine – ”Joy”, ”Leu”, ”Tajne kuhinje”, ”Moju romansu” itd. Magazin ”Lepotu i zdravlje” uređuje od njegovog prvog broja, od januaru 2001. Od tada se bavi usavršavanjem i razvojem ovog brenda, koji je od 2007. postao i regionalni brend – zastupljen i u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori. Bavi se jogom i akreditovani je instruktor Joga saveza Srbije. Majka je dvoje dece, Ines (23) i Stefana (27).


Olivera Stojanović

Rođena u Šapcu, 30.04.1976. Završila šabačku Gimnaziju sa prosekom 5,00, a nakon toga diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu 2001. godine, na Katedri za engleski jezik i književnost, sa zvanjem “Profesor engleskog jezika i književnosti” i prosečnom ocenom 9,28. Od juna 2012. godine osnivač je I direktor privrednog društva ABSOLUT Time d.o.o. Od svog osnivanja do danas, ABSOLUT Time se pozicionirao kao svojevrsni lider na tržištu kada je u pitanju prodaja švajcarskih satova i luksuzne robe u Srbiji i Crnoj Gori. ABSOLUT Time je danas zastupnik i distributer najpoznatijih švajcarskih proizvodjača satova i luksuznih asesoara, kao što su : OMEGA, BREITLING, MONT BLANC, HERMES, LONGINES, GUCCI, TISSOT, CALVIN KLEIN, GAGA Milano i odnedavno, SWATCH. Kao osnivač i direktor kompanije, rukovodi timom od deset zaposlenih, gde se organizacija posla vrši kroz kanale maloprodaje, veleprodaje (sa mrežom od preko 30 vp-kupaca), korporativne prodaje i časovničarskog servisa za sve brendove iz portfolija. Svakodnevni rad sa luksuznim brendovima na tržištu čija je ekonomska moć na prilično niskom nivou, uz klijente - kako krajnje tako i veleprodajne kupce, čiji su zahtevi i očekivanja izuzetno visoki a uslovi rada na tržištu često veoma nezavidni, ispunjen je brojnim izazovima, i ponekad iziskuje donošenje teških, ali neizbeznih odluka. Od onih je poslovnih ljudi/zena koji veruju u postulat "lead by example" - visoko postavlja standarde i veruje u sebe I da uvek sve može bolje. Prepreke doživljava kao izazove I veruje da ih mudrim vodjenjem poslovanja, možemo prevazići.


Dr Zorica Crnogorac – Ilić

Spec. ginekologije i akušerstva, sub. Spec. steriliteta i fertiliteta, vlasnica i šefica Tima za vantelesnu oplodnju u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Genesis, Novi Sad. Usavršavala se u prestižnim evropskim Centrima za vantelesnu oplodnju (Beču, Kopenhagenu, Londonu i Briselu). 2006. godine osniva Specijalnu ginekološku bolnicu Genesis, u Novom Sadu. Ulaganjem u najsavremeniju opremu i dijagnostičke metode, sa uspehom u postupcima vantelesne oplodnje preko 60 procenata i 2.000 rođenih beba, bolnica se pozicionirala u sam vrh najprestižnijih svetskih centara za humanu reprodukciju. Dr Zorica Crnogorac Ilić je članica evropskog (ESHRE) i američkog (ASRM) udruženja za humanu reprodukciju. Svake godine u SGB  Genesis leči se više hiljada pacijenata, i realizuje oko 1.000 postupaka vantelesne oplodnje. Bolnica sarađuje sa nekoliko eminentnih evropskih ginekoloških i genetskih centara, te u svom timu ima i stručnjake iz Mađarske, Holandije, Španije i Austrije. Najreferentnija evropska genetska laboratorija IGENOMIX iz Španije, odabrala je SGB Genesis da na prostoru Jugoistočne Evrope, prva uvede najsavremenije genetske testove i metode, pomoću kojih se poveća uspešnost postupka VTO i do 80 procenata, i dobija zdravo potomstvo. Statistika Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije, rangira SGB Genesis kao prvu i najbolju po stepenu uspešnosti u okviru Nacionalnog programa BMPO, što opravdava poverenje koje joj je država poklonila. Kombinacija uspeh u lečenju steriliteta kao i preduzetnički uspeh donose 2014. godine dr Crnogorac - Ilić prestižnu nagradu Udruženja poslovnih žena Srbije – Cvet uspeha Žena zmaj, a 2016.godine i priznanje EY Preduzetnik godine za inovativnost u Srbiji 2015, koje dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kuća Ernest&Young. Dr Zorica Crnogorac - Ilić čest je i cenjen sagovornik u medijima na temu očuvanja i unapređenja reproduktivnog zdravlja nacije, ali i promene zakonskih regulativa, prepreka sa kojima se suočavaju parovi koji se leče od steriliteta, kao i uvođenja drugih stimulativnih mera za povećanje nataliteta.


Maja Popov

Osnivač je Holističke akademije Maja Popov. Maja je sertifikovan učitelj i predstavnik za Srbiju – European Yoga Federation i Word Movemen for Word Movemen for Yoga and Ayurveda. Diplomirala je na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu i odbranila master rad na Fakultetu za menadžment u sportu. Sa meditacijom i jogom se upoznala već sa 13. godina. Sa 18. godina u Ukrajini i Švajcarskoj je završila kao najmlađi učitelj Transcendentalne meditacije i yoge. Kod ing. Jadranka Mikleca se i specijalizovala za Terapeutsku yogu i individualni pristup vežbanju, koji već godinama uspešno sprovodi učenicima i profesionalnim sportistima. Sistem Ashtanga yoge učila je od Davida Wiliamsa, koji je prvi upoznao zapadni svet sa Ashtanga yogom. Idealan sistem vežbi za kičmu koje čine bazu u Terapeutskoj yogi je naučila od Maharishi Swami Dev Murtija. Pulsnu dijagnozu i marma masažu završila je kod dr Ernesta Srota, direktora nemačke akademije za ajurvedu. NLP edukaciju završila kod dr Nade Kaiser i dr Vesne Danilovac. Maja je dizajnirala svoj terapijski i individualni pristup yoge svakom pojedincu u odnosu na njegovu fiziologiju, godine ili stanje. Izdala je dve knjige i dva DVD-a yoge.


Ivan Golušin

Po obrazovanju profesor srpske književnosti i jezika, voditelj informativnog programa TV Pink ima iza sebe bogato novinarsko i voditeljsko iskustvo. Radio je kao voditelj i urednik jutarnjeg programa TV Avala i prezenter Vesti (2009-2012), voditelj i novinar TV Fox, emisija Posle kafe (2008), voditelj i novinar na TV Košava (2006–2008) i TV Politika (2003–2005), kao lektor i novinar časopisa Sofija (2003–2004.)... Učešćem na mnogobrojim konferencijama dokazao se kao vanredan konferansije i moderator, u šta će moći i lično da se uvere svi posetioci #profemina2017.


Irena Jovanović

Dobtinica nagrade Grada Beograda za novinarstvo 2012. Novinarstvom se bavi od 1999.godine u informativnoj redakciji TV Studio B. Voditelj gradskog jutarnjeg programa od 2000.g. Autor i voditelj brojnih emisija socijalne tematike u programu TV Studio B. (2002.-2015.g.) Urednik Gradskog dnevnika TV Studio B i njegov prezenter . (2005.-2007.g.) Jedan je od autora prvog kulturno – zabavnog programa, sa terminima emitovanja 5 dana nedeljno, uživo, na TV Studio B. (Beograde, dobar dan, 2010.-2014.g.) Voditelj i urednik brojnih specijalnih, večernjih emisija, kulturne tamatike. ( Beograde, dobro veče, Vruće leto) Od 2014.g. u saradnji sa SRU „Sve je Moguće“ radi emisiju posvećenu položaju, aktivnostima i potrebama osoba sa invaliditetom, na TV Studio B. Voditelj brojnih gradskih manifestacija iz kulture i sporta poput: Godišnja nagrada Grada Beograda, 2012, 2013,2014.g. Dodela priznanja za naučna dostignuća i inovacije Privredne komore Beograda 2011.- 2015.g. Godišnja nagrada PKB „Beogradski pobednik“ 2014, 2015.g. Beogradski maraton 2014. i 2015.g. Žrebanje za EP u vaterpolu 2016.g. i mnoge druge. Autor je više projekata koji su učestvovali na gradskim i opštinskim konkursima za rad sa decom u sferi novinarstva, lepog izražavanja, razumevanja medijskog sadržaja i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.


prof. Jelena Vojinović

Docent na predmetu Pedijatrija, Medicinski fakultet Nis, šef odseka dečije reumatologije Dečije interne klinike KC Niš. Član je SLD, Pedijatrijske sekcije, Sekcije kliničkih imunologa i alergologa i Sekcije reumatologa SLD, Balkanskog udruženja imunologa, EULAR (Evropsko udruženje reumatologa), PRES (Evropsko udruženje dečijih reumatologa) i PRINTO (Evropsko udruženje pedijatrijskih reumatologa za istraživanja u medicini), Komiteta za dečiju reumatologiju EULAR, Komiteta za edukaciju PRES. Objavila je preko 60 publikovanih radova i saopštenja u domaćim i stranim časopisima sa recenzijom.

Bojana Kesić

Diplomirana novinarka, karijeru je počela na BK TV kao novinarka i voditeljka jutarnjeg programa i kviza Zlatna žica. Posle BK TV radila je u produkcijskoj kući Adrenalin, kao urednica emisije Katarina, koja se emitovala na TV FOX. Ubrzo je prešla na TV FOX gde je radila kao urednica i voditeljka emisije Posle kafe i urednica emisije Važne stvari. Na TV Prva uređivala je emisiju Exkluziv. Dve godine provela je u kompaniji Ringier Axel Springer kao urednica zabave u printu i na onlajnu i kao urednica u digital video sektoru. Pre godinu dana osnovala je svoju kompaniju u okviru koje je ženski portal www.aska.rs. Bojana je glavna i odgovorna urednica portala, a ujedno i predsednica Udruženja žena Naša Aska - Udruženje za aktivnu, samostalnu, komunikativnu i ambicioznu ženu koje svojim aktivnostima pomaže ženama da im život bude lakši i lepši.


Nemanja Velikić

Rođen je 17. avgusta 1985. godine. Kao jedan od najboljih studenata generacije diplomirao je na Katedri za novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Karijeru voditelja i novinara započeo je s nepunih 18 godina na lokalnom radiju u rodnoj Ćupriji, da bi posle samo godinu dana prošao veliku audiciju regionalne TV Jagodina, gde pravi prve televizijske korake. Put ga dalje vodi na studije u Niš, gde ujedno postaje jedno od zaštitnih lica Televizije 5, kao urednik i voditelj informativnog programa. Leta 2008. godine dobija poziv s Televizije FOX i postaje voditelj tada potpuno novog formata jutarnjih vesti 900 sekundi i novinar informativnog programa. Posle dve godine prešao je na TV Avala, da bi 2012. godine postao deo informativnog programa TV Pink, najpre kao izveštač sa svih važnih političkih dešavanja, a potom nastavio kao prezenter Vesti i autor i voditelj emisije o medicini i zdravstvenoj politici Infoklinika, koju i danas radi. Istovremeno, 2014. godine postaje menadžer za odnose s javnošću Ministarstva zdravlja, da bi danas, svoje dugogodišnje iskustvo iz oblasti medija i zdravstva, dopunio kao savetnik direktora za informisanje Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.


Filip Ćirić

Rođen je u Pirotu 7. avgusta 1979. godine. Završio je srednju Ekonomsku i Ugostiteljska školu u Pirotu, a Fakultet za poslovno sekretarstvo i menadžment u Sremskoj Mitrovici. Radno iskustvo: restoran Mali pevac (pomoćnik-mesar), restoran Vila 69 fine dining (pomoćnik-konobar), restoran Vila Jelena fine dining (konobar), šef kuhinje u japanskom restoranu Ikiki bar, konobar u bistrou Absinthe, šef kuhinje u restoranu & baru Sinatra. Suvlasnik restorana Eklektika, konobar u bistrou Iguana, menadžer u restoranu Na ćosku. Sada je suvlasnik restorana Homa fine dining.


Ivana Jovanović

Po obrazovanju profesor srpskog jezika i književnosti, sa 15 godina iskustva u oblasti marketinga, odnosa sa javnošću, kreativnog pisanja u renomiranim kompanijama, obrazovnim institucijama i medijskim kućama u zemlji. Već 8 godina partner i kreativni direktor marketinške agencije Smart Agency.  Takođe kolumnista portala Lepota i zdravlje – gde možete čitati Ivanin rečnik ludih tridesetih. Majka dve devojčice od 15 i 3 godine, supruga divnog i empatičnog muškarca koji razume šta sve danas podrazumeva sintagma „biti jaka žena“. Srcem pristupa svemu što radi, a to naročito vole privatni i poslovni partneri, prijatelji i čitaoci.


Prim. dr med. Dušan Živić

Rođen je 4. novembra 1955. godine u Novom Sadu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Specijalizirao higijenu na katedri prof. dr Miladina Mirilova, člana izvršnog borda za ishranu Svetske zdravstvene organizacije. Od 1992. godine je direktor Specijalističkog centra za bolesti neadekvatne ishrane Dr Živić u Novom Sadu. Intenzivno se bavi bavi prevencijom hroničnih nezaraznih bolesti, posebno kardiovaskularnih i malignih, kao i nutricijskom edukacijom naših vrhunskih sportista. Autor je i koordinator programa Pomozite svome srcu, u sklopu međunarodnog CINDI programa Svetske zdravstvene organizacije (WHO), a bio je i član stručnog saveta ovog tela (1996-2000). Autor je i koordinator aktuelnog internacionalnog programa Tajna hrane i knjiga Tajna hrane 1, 2 i 3 ( 2009, 2013, 2017 ), izdatih u okviru istoimenog internacinalnog projekta. Autor je TV Serijala Tajna hrane (100 emisija) na TV Vojvodina, u okviru istoimenog projekta. Autor je brojnih naučnih i stručnih publikacija. Jedan je od pionira savremenog sportskog nutricionizma kod nas. Lekar omladinskih selekcija FK Vojvoidina Novi Sad i član zdravstvene komisije (1984-1990). Lekar prvog tima FK Vojvodina Novi Sad, nutricionista fudbalske reprezentacije Jugoslavije 1998. (za SP u Francuskoj), nutricionista vaterpolo reprezentacije Jugoslavije i SCG (2001-2006), član lekarske komisije atletskog saveza SCG (2001), nutricionista bokserske reprezentacije SCG i koordinator lekarskog tima od (2000-2012) i nutricionista Olimpijskog tima veslačke reprezentacije Srbije (2007-2008), kao i član zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta SCG (2005). Izvod iz poslovne biografije: Zaposlen u Ministrstvu zdravlja SAP Vojvodine (1987-1992), direktor i rukovodilac Specijalističkog centra Dr Živić (od 1992), član upravnog odbora Privatne Lekarske komore Srbije (1993–2004), predsednik Veća privatnih lekara Južnobačkog okruga (1989–2004), predsednik Veća privatnih lekara Lekarske komore Vojvodine (2004 -2008), član upravnog odbora Lekarske komore Vojvodine (2004–2008), potpredsednik Odbora za javno zdravlje i primarnu zdravstvenu zaštitu u privatnoj praksi regionalne  Lekarske komore Vojvodine (2008-2010) i predsednik Upravnog odbora Specijalne bolnice za reumatske bolesti u Novom Sadu (2008-2012).


Dr Aleksandar Đakovac

Rođen 3. decembra 1971. godine u Beogradu. Obrazovanje: Univerzitet u Beogradu, Pravoslavni bogoslovski fakultet, diploma iz bogoslovskih nauka (1998), Univerzitet u Beogradu, Pravoslavni bogoslovski fakultet, magistar bogoslovskih nauka (2002), Univerzitet u Beogradu, Pravoslavni bogoslovski fakultet, doktor bogoslovskih nauka (2014). Akademska karijera: asistent (Univerzitet u Beogradu, Pravoslavni bogoslovski fakultet, 2012), docent na Katedri za Dogmatiku za predmete: Ontologija i etika, Teologija prvenstva i Dogmatika 1 (Univerzitet u Beogradu, Pravoslavni bogoslovski fakultet, 2015). Oblast istraživanja: sistematska i dogmatska teologija.


Jasna Đukić

Rođena je 14. septembra 1965. godine u Sremskoj Mitrovici, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu. Diplomirala je na FFK u Novom Sadu 1989. godine i dobila zvanje profesora fizičkog vaspitanja i diplomiranog trenera rukometa. Bavila se rukometom u RK Srem iz Sremske Mitrovice i RK Železničar iz Novog Sada. Godine 1989 zaposlena na Klinici za endikronologiju u Novom Sadu, a od 1994. godine u OŠ Đura Jakšić u kojoj je veoma aktivna u pripremi učenika za takmičenja kao i upoznavanju dece o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima od najranijeg uzrasta. Dugi niz godina trener u RK Petrov- Kać. Predsednik Društva pedagoga fizičkog vaspitanja Vojvodine od 2012. godine, Generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine od 2014. godine. Predsednik Skupštine Sportskog saveza Vojvodine. Značajna  angažovanja: Član Radne grupe PS za sport i omladinu za izradu Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini od 2013. do 2017.godine. Organizator niza školskih pokrajinskih takmičenja iz rukometa, atletike, ritmičke gimnastike, kao i Kupa Tolerancije i 7. SOŠOV-a koja se nalaze u sklopu Akcionog plana Strategije razvoja školskog sporta. Organizator, moderator i realizator niza stručnih skupova: Implementacija obrazovnih standarda za nastavu fizičkog vaspitanja Sombor, Novi Sad. Konferencija Aktivne škole 2014. i 2015. Savetovanje Ritmička gimnastika u vannastavnim aktivnostima i sistemu školskih sportskih takmičenja 1. i 2. Novi Sad. Negativan uticaj energetskih napitaka Sombor 2014.
Problem hipokinezije i  poremećaji posturalnog statusa kod dece školskog uzrasta Sombor 2014. Koautor akreditovanog seminara Fizički aktivniji učenici, zdravije odrastanje, kvalitetnije škole. Član Radne grupe PS za sport i omladinu za izradu Programa razvoja sporta u AP Vojvodini od 2016. do 2018. godine. Koordinator Radne grupe za implementaciju akcionog plana Programa razvoja sporta – školski sport u 2017. godini. Živi u Novom Sadu, udata, majka troje dece.


Prof. dr Olivera Kontić-Vučinić

Zavšila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, gde je stekla i zvanje magistra, a potom i doktora medicinskih nauka. Od 1991. godine zaposlena je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, gde je stekla zvanje specijaliste ginekologije i akušerstva. Na klinici je obavljala poslove Šefa Jedinice terapije fetusa, a od 2010. godine, kad je osnovan Odsek za perinatalnu i reproduktivnu genetiku i endokrinologiju KGA KCS, rukovodi njegovim radom. Od 1999. godine radi najpre kao asistent i docent, a zatim i profesor na Medicinskom fakultetu univerziteta u Beogradu. Stalni je predavač na predmetu ginekologija i akušerstvo na Visokoj medicinskoj školi VMA. Prof. dr Kontić Vučinić je bila i direktor Škole ultrazvuka u ginekologiji, obstetriciji i reproduktivnoj medicini srpskog udruženja za ultrazvuk u ginekologiji i akušerstvu i stalni predavač u Školi za perinatalnu medicinu. U okviru kontinuiranog usavršavanja u zemlji i inostranstvu boravila je godinu dana na postdoktorskim studijama iz feto-maternalne medicine na prestižnoj School of medicine, Yale University, New Haven, USA, gde je stekla i titulu Visiting professor. Autor je i koautor u 162 naučne publikacije. Zbog svog značajnog doprinosa radu udruženja, 2013. godine je izabrana za Generalnog sekretara South East European Society of Perinatal Medicine, a 2016. godine je postala President Elect ovog udruženja.


Mr Goran Petrović

Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ Mladost, po obrazovanju magistar nauka fizičke kulture, od 2015. godine predsednik je Udruženja pedagoga fizičke kulture – Beograd. Autor je i realizator brojnih programa stalnog stručnog usavršavanja, poput (da pomenemo samo najnovije) seminara Škola igara – uvod u sport, Mama/tata – trener svog deteta, Primena IOP-a u nastavi fizičkog vaspitanja, Vrednovanje u fizičkom vaspitanju – modeli ocenjivanja, Fizičko vaspitanje u prvom ciklusu obrazovanja i vaspitanja – uvod u sport i konferencija Strateški pravci razvoja školskog sporta, fizičkog vaspitanja i predškolskih programa u Republici Srbiji; Nastava fizičkog vaspitanja u funkciji prevencije nasilja; Implementacija inovativnih programa u oblasti školskog sporta i brojne druge.
Goran Petrović je I autor I koautor većeg broja objavljenih radova: Nastavni plan i program fizičkog vaspitanja u osnovnim školama Ruske Federacije; Fizičko vaspitanje na putu reforme; Stavovi učenika osnovne škole prema času odeljenjskog starešine; Analysis of school sports facilities condition and exploitation through the teaching process of physical education on the territory of new Belgrade minicipality; Iskustva u imprementaciji inkluzivnog obrazovanja u Osnovnoj školi Mladost, Novi Beograd i drugih.


Doc. dr Slavica Eremić

Obrazovanje: Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu (1977), Specijalistički ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije (1984), Subspecijalistički ispit iz reumatologije (1989), Primarijat (1989), Doktorat (2002)
Radno iskustvo: Zavod za hemi i paraplegiju Rusanda Melenci, šef bolničkog odeljenja (1979-1989), Zavod za protetiku Beograd, načelnik službe za fiz. med. i rehabilitaciju i direktor Zavoda (1989-2004), Bauerfeind d.o.o Beograd - direktor ortopetsko-rehabilitacionog programa za SCG (2004-2010), KBC, vođa programa rane rehabilitacije kod kardio-vaskularnih bolesnika (2010-2012), Opšta bolnica Medigroup (2014)
Reference/ Stručni radovi/ Članstva: Autor niza stručnih radova u oblasti fizikalne medicine i protetike objavljenih u zemlji i inostranstvu;  Osnivač i član borda za protetiku SCG (ISPO); Član SLD; Član udruženja fizijatara Srbije; Član udruženja Reumatologa Srbije


Dragana Stojanović

Društvena odgovornost i potencijal da se utiče na promene lica i društvo u celini, oduvek su bili Draganina strast i deo njenog radnog portfolija već 20 godina. Njen rad se od aktivizma, trenera, programskog menadžera i strateške planerke razvijao tako da je cilj uvek bio vezan za ljudska prava, od vladavine prava preko borbe protvi HIV/AIDS do borbe protiv svih oblika diskriminacije i stigme. Počela je kao aktivistikinja omladine Jazasa, u kojoj je kroz dugi niz godina došla do funkcije šefice za međunarodne odnose i odnose s javnošću. Svoj rad u omladini Jazasa je nastavila je aktivno do 2007. godine. Iste godine postaje izvršna direktorka Asocijacije za seksualno i reproduktivno zdravlje, koja je vrlo brzo postala članica svetske IPPF (International Planned Parenthood Federation)mreže, lidera u oblasti reproduktivnog zdravlja i prava na globalnom nivou. Od svog osnivanja 2002. godine SRH Srbija radi na kreiranju okruženja koje će biti oslobođeno diskriminacije i rodno ravnopravno, u kojem će svi moći da se razvijaju, napreduju i, podržavajući svoj slobodan izbor, donositi informisane odluke u pogledu različitih aspekata života, uključujući seksualno i reproduktivno zdravlje. Takođe, SRH Srbija aktivno radi na podizanju svesti o HIV-u i AIDS-u. Obrazovanje - Filološki fakultet, katedra za Engleski jezik i književnost, Univerziteta u Beogradu.


Tijana Krstić

Tijana Krstić rođena je 1987. godine u Beogradu. Svet mode nije nešto što joj je novo jer je time počela da se bavi kada je imala samo četrnaest godina. Potpisavši ugovor sa jednom od vodećih modnih agencija u Srbiji, počela je da radi kao model i manekenka. Zbog profesionalnog pristupa radu i elegantne lepote uspela je da postane zaštitno lice za razne kampanje, reklame, editorijale i modne emisije. Njen portfolio bogat je iskustvom u radu sa renomiranim brendovima i dizajnerima širom Evrope i Azije. Iako je karijera modela zahtevala mnogo vremene, Tijana je istovremeno išla za svojim snom i uspešno je završila studije arhitekture. Tako ona danas dok nastavlja da se bavi manekenstvom ipak otvara novo poglavlje u svom životu sa željom da spoji svoje dve ljubavi- onu prema oblicima i formama, bojama i detaljima sa onom prema umetnosti i modi. Tijanin cilj je da svoje iskustvo, talenat i ljubav iskoristi za stvaranje jedinstvenih formi, oblika i boja i da im lični pečat kojim će slaviti i promovisati žensku figuru ističući lepotu ženskog tela na veoma jedinstven način.


Dr Biljana Đurđević

Spec. dermatologije sa subspecijalizacijom iz estetske dermatologije. Kako se odlučila i zašto se usavršavala baš za estetsku dermatologiju? Zakoračivši u svet „lepe dermatologije”, shvatila je šta je njen životni poziv – da svoje pacijente učinim srećnim. Nema boljeg osećaja od onoga kada nekog učinite zdravijim, lepšim, samim tim i sigurnijim u sebe. Put ka tome vodio ju je preko subspecijalizacije iz estetske medicine, koju je stekla u kolevci lepote – Francuskoj, na Univerzitetskoj klinici u Bordou, zatim i u Parizu, pa nastavila sa usavršavanjem na prestižnim privatnim klinikama u Minhenu, Londonu, Beču i Atini. Po završenom usavršavanju i nakon višegodišnje prakse u nekoliko domaćih klinika, osnovala je Ordinaciju za estetsku dermatologiju La Derma, koja je vrlo brzo postala poznata po tretmanima koji su, po izboru i načinu rada, bili na nivou onoga što se u svetu nudilo. Ordinacija je ubrzo zauzela jedno od vodećih mesta u svetu estetske dermatologije, što ju je uverilo da je na pravom putu i da tako treba da nastavi. Od 2007. godine zvanični je edukator i trener za hemijske pilinge kompanije Mene & Moy i Dermaceutic. 2011. godine zajedno sa svojim suprugom Dr Sašom Mišeljićem promovisana je od strane kompanije Allergan za nacionalnog trenera za Juvederm hijauronske filere i Vistabel (Botox).
Šta pacijenti mogu da očekuju i šta može da im ponudi? Perfekcionista je i ima stalnu potrebu za usavršavanjem, jer se vrhunski rezultati postižu samo kontinuiranom edukacijom. Estetska dermatologija napreduje krupnim koracima, a kako su njeni pacijenti većinom visoko obrazovani i informisani ljudi, oni s pravom očekuju da im La Derma omogući najnovije tehnologije i metode, kao i najkvalitetnije preparate. Uz očuvanje prirodnog izgleda, koji ne sme da odaje da je na licu i telu nešto rađeno, već da ono jednostavno izgleda mlađe, svežije i lepše. Niko ne mora da izgleda ''loše''. Danas je ''in'' imati svog dermatologa edukovanog za tretmane estetske medicine, koji može da pruži stručno mišljenje o tipu i stanju kože i mogućim metodama za lepši i mlađi izgled. Lice je slika našeg opšteg psihofizičkog stanja, a savremena estetska dermatologija omogućava da niko, bez obzira na godine, ne mora da izgleda loše, zapušteno, umorno i sa vidnim posledicama stresa i starenja. U tom smislu, lekar mora da bude, ne samo stručnjak, već i da svojim ličnim primerom, odnosno lepim i negovanim licem, bude uzor svom pacijentu.
“Moj imperativ je srećan pacijent.” Većinu antiejdž procedura počela je da radi prva ili među prvima u Srbiji. Lepo je biti inovator, ali je mnogo važnije koliko zadovoljnih pacijenata imate, jer su oni vaša najbolja, hodajuća reklama. Zato je njen imperativ da pacijent iz La Derme izađe srećan, nasmejan i zadovoljan i da se zbog toga u La Dermu redovno vraća. Za nju je najvažniji taj lični odnos, medicina primenjena i modifikovana prema potrebama svakog pacijenta ponaosob i odnos poverenja koji godinama gradi sa svim svojim pacijentima. Članstvo u stručnim udruženjima: Asocijacije srpske kozmetske i estetske dermatologije (ASKED); Udruženja dermatovenerologa Srbije; Dermatovenerološke sekcije Srpskog lekarskog društva; Evropska akademija za dermatovenerologiju (EADV); Francusko udruženje za estetsku dermatologiju (SFDCE); Francusko udruženje za mezoterapiju (SFM); Internacionalno udruženje za lipolizu (ISL); Član Network-Globalhealth; Američko udruženje za estetsku lipolizu (ASAL); Američko udruženje za estetsku mezoterapiju (ASAM); Udruženje dermatovenerologa Nemačke (DDG)


 

 

Učesnici konferencije

150 profesionalaca iz oblasti medija, marketinga, PR-a, komunikacije, umetonosti, univerzitetski profesori i studenti, predstavnici najuticajnijih kompanija i medijskih agencija iz celog regiona.

 

Medijska pokrivenost

Izdanja magazina Lepota i zdravlje u svih šest država regiona (ukupni broj čitalaca - 800.000)
Ostali magazini i internet portali Color Press Grupe u Srbiji i regionu (ukupni broj čitalaca - 2.500.000)
Akreditovani novinari iz štampanih medija, televizijskih i radio stanica, novinskih agencija, internet portala, kao i nezavisni blogeri.

 

Tweetwall host

 

 

Zvanični Hashtag

#ProFemina2017

 

 

Akreditacija za medije i NVO

Kontakt: [email protected]

Kotizacija za učesnike

Do 10. aprila kotizacija je 1.990 dinara, a na dan konferencije 2.500 din.

Uz svaku kotizaciju na poklon se dobija beauty bag.

Skeniranu uplatnicu o plaćenoj kotizaciji možete poslati na mejl [email protected] ili je na dan konferencije doneti u Mikser House.

Primer uplatnice >>

 

Beauty bag pokrovitelji

 
Napomena: Pojedinačni Beauty bagovi sadrže neke od ovih prozivoda.