UČESNICI KONFERENCIJE

Nada Miletić Nevajda
Eucerin Srbija

Nada Miletić Nevajda je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu diplomirala 1992. godine. Od 2009. godine direktor je farmaceutskog sektora u kompaniji ”Beiersdorf”, u okviru koje sa svojim timom razvija medicinske brendove ”Eucerin” i ”Hansaplast” za tržišta Srbije, Kosova, Crne Gore i Albanije. Poslednje tri godine, kroz brend ”Eucerin”, vodi i društveno odgovorni projekat “Pregled za sve”, a od ove godine i projekat ”Zaštita za sve”. Cilj ovih projekata jeste promena porazne statistike kad je reč o pravovremenom otkrivanju raka kože u Srbiji, kao i podizanje svesti svih građana Srbije, a posebno najmlađih, o važnosti odgovornog ponašanja na suncu. Projekti se sprovode u saradnji sa ”Fondom B92”, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Branko Babić
Phi Academy

Phi Academy je najveća i najuticajnija akademija lepote u svetu. Usluge njihovih artista klijenti uživaju u više od 150 zemalja, tehnike i bjuti veštine uče njihovi studenti na svim svetskim jezicima, razvijaju revolucionarne proizvode za negu lepote, a njihovo ime je sinonim za kvalitetnu uslugu. Jedan od najpopularnijih tretmana lepote – japanska metoda tetoviranja obrva microblading, danas poznata pod brendom Phibrows – stvorila je upravo Phi Academy i njen osnivač Branko Babić. Prvi svoj kurs Branko Babić je zasnovao na filozifiji prirodne proporcije a:b=1.618, koja postoji u svakom živom organizmu, svakoj biljci, pa i našem DNK. Potpuno prirodan oblik obrva, idealno pozicioniran, hiperrealističan izgled dlačica koji se postiže sertifikovanim pigmentima, veoma brzo počele su da priželjkuju žene širom sveta, a Phibrows postao je planetarno poznat brend. Danas je Phi Academy vodeća akademija kada je reč i o antiage tretmanima, trajnom šminkanju, negovanju trepavica, uklanjanu tetovaža, i to kroz kursve PhiContour, Microneedling, PhiLashes, PhiLaser... Phi Academy odlikuje i nesebično know how deljenje, podrška i razmena ideja, tako da su s vremenom nastali i kursevi Skin Expert, Markephing, kao i unapređenje poslovanja u bjuti industriji (Get More Clients). Phi Academy je postala sinonim i za najprestižniji sistem učenja, koji nudi znanja i veštine za samostalan rad, kroz konstantnu podršku i usavršavanje od strane mentora i eksperata korišćenjem posebno kreirane Craft Master aplikacije. Takođe, ova akademija već sedmu godinu organizuje i najveću konferenciju u oblasti bjuti industrije – Phi Academy Master Class, koja okupja više od hiljadu učesnika iz 50 zemalja sveta, uz obezbeđen simultani prevod na 13 jezika. Ako Branka Babića pitate kako opisuje sebe u tri reči, on kratko kaže: “Never give up! (Nikada ne odustaj!)”

Dubravka Nègre
direktorka kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan

Dubravka Nègre je od 2016. godine direktorka kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan. Kao prva žena koja je vodila finansijsku instituciju u Srbiji, uspela je u kratkom periodu da doprinese da se udvostruče ulaganja banke u regionu. Njen rad na finansiranju projekata na području Balkana počeo je još 2004. godine i dosad je za svoj doprinos realizaciji kompleksnih infrastrukturnih projekata dobila prestižne nagrade iz struke. Aktivno predstavlja EIB na eminentnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama iz oblasti ekonomije i biznisa, doprinoseći boljoj vidljivosti i razumevanju aktivnosti kojima se banka Evropske unije bavi. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a u Milanu i Los Anđelesu magistrirala je u oblasti međunarodne ekonomije i menadžmenta. Pored ljubavi prema biznisu, gaji privrženost i prema medijima. Na početku svoje karijere radila je kao TV producent za televizijsku kuću „CNN International“, kad je za izveštavanje o ratu u Avganistanu dobila i renomiranu nagradu Nacionalne akademije za TV, umetnost i nauku SAD. Bogato znanje stečeno u radu na regionalnim projektima nesebično deli i sa studentima srpskih i evropskih univerziteta, gde nastupa kao predavač. Sa četvoro dece, primer je žene koja potvrđuje da su posvećenost, dobra organizacija i kontinuiran rad na sebi ključ uspeha na svim područjima.

Sanja Pavlović
aktivistkinja Autonomnog ženskog centra

Sanja Pavlović je feministkinja i aktivistkinja. Zaposlena je u Autonomnom ženskom centru na programu prevencije nasilja prema ženama kroz rad s mladima i medijima. Trenutno pohađa doktorske studije politikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gde je prethodno dobila i zvanja master politikološkinje u oblasti studija roda i diplomirane novinarke. Članica je dve ekspertske grupe koje se bave problemom seksualnog nasilja prema ženama pri evropskim mrežama ženskih organizacija European Women’s Lobby (EWL) i Women Against Violence Network Europe (WAVE), kao i lokalne grupe Novinarke protiv nasilja prema ženama. U slobodno vreme posećuje beogradski hackerspace i interesuje se za feminističku kritiku Internet politika i prostora DarkWeba.

Iva Parađanin
novinarka

Iva Parađanin je novinarka i autorka dokumentarnih filmova. Karijeru je počela kao reporterka na Radio-televiziji B92, a zatim je nastavila u produkciji VICE, gde je četiri godine radila kao novinarka, voditeljka i autorka nekoliko dokumentarnih filmova. Kroz svoj rad bavi se različitim pitanjima rodne ravnopravnosti i feminizma, a samo neka od njih su: slika žene u medijima, femicid, teme ženskog zdravlja i rodnih stereotipa. Njen dokumentarac “Neželjene ćerke Crne Gore” o selektivnim abortusima prikazan je na nekoliko festivala u regionu. Smatra da su mediji jako sredstvo ženske borbe i trudi se da to svakodnevno koristi kroz svoj rad. Od 2019. godine, urednica je i voditeljka podkast emisije “Tampon zona”, u okviru koje se trudi da razgovara o temama koje su ženama stvarno važne, bez stigme i predrasuda, te da da megafon inspirativnim ženskim glasovima. Iste godine, bila je dobitnica BeFem nagrade za feministički medijski doprinos.

Renata Matusinović
izvršna direktorka kategorije hrane kompanije „Nestlé” za jugoistočni evropski region

Renata Matusinović, kao izvršna direktorka kategorije hrane kompanije „Nestlé” za jugoistočni evropski region, zadužena je za unapređenje i inovaciju proizvoda koji sadrže prirodne sastojke. U kompaniji „Nestlé” zaposlena je više od 15 godina, tokom kojih je stekla iskustva u više kategorija i na više tržišta. Pre dolaska u kompaniju „Nestlé”, radila je u nekim od najpoznatijih kompanija iz FMCG i F&B industrije, na menadžerskim pozicijama i u prodaji. Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Zagrebu. Rođena u Dalmaciji, a trenutno živi i radi u Beogradu.

Jovana Joksimović
novinarka i voditeljka Prva TV

Voditeljsku karijeru započela je 2001 . godine na kanalu BK TV , gde je vodila autorske emisije Trejler i Blokbaster posvećene filmu. Na Radio- televiziju Srbije prešla je 2005. godine, počevši da vodi i uređuje Jutarnji program RTS-a Godine 2008. godine vodila je Pesmu Evrovizije u Srbiji, zajedno sa Željkom Joksimovićem. U martu 2010 . godine, zajedno sa Srđanom Predojevićem , napušta RTS i prelazi na kanal Pink TV , gde kao autori i urednici prave prvi jutarnji program autorskog formata u zemlji – emisiju Dobro jutro: Jovana i Srđan. U januar 2018 . godine, takođe s kolegom Srđanom Predojevićem, napustila je kanal Pink TV i prešla na kanal Prva srpska televizija , kao autor jutarnjeg programa.

Nemanja Velikić
novinar i voditelj

Rođen je 17. avgusta 1985. godine. Kao jedan od studenata generacije diplomirao je na Katedri za novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Karijeru voditelja i novinara započeo je sa nepunih 18 godina na lokalnom radiju u rodnoj Ćupriji, da bi posle samo godinu dana prošao veliku audiciju regionalne TV ”Jagodina”, gde pravi prve televizijske korake. Put ga dalje vodi na studije u Niš, gde postaje jedno od zaštitnih lica ”Televizije 5”, kao urednik i voditelj informativnog programa. Leta 2008. godine dobija poziv sa Televizije FOX za voditelja tada potpuno novog formata jutarnjih vesti 900 sekundi i novinara informativnog programa. Posle dve godine prešao je na TV ”Avala”, da bi 2012. godine postao deo informativnog programa TV ”Pink”, najpre kao izveštač sa svih važnih političkih dešavanja, a potom kao prezenter ”Vesti”, kao i autor i voditelj emisije o medicini i zdravstvenoj politici ”Infoklinika”, koju i danas radi. Istovremeno, 2014. postaje menadžer za odnose s javnošću Ministarstva zdravlja, da bi danas, svoje dugogodišnje iskustvo iz oblasti medija i zdravstva dopunio i kao savetnik direktora za informisanje Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Trenutno, kao voditelj i urednik, budi naciju u Jutarnjem programu ”Svitanje” na TV ”Pink”.

Nevena Nikolić
Brand menadžer

Rođena 15. avgusta 1981. godine u Smederevu, gde je i završila Gimnaziju. Osnovne diplomske i akademske master studije ekonomije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa prosečnom ocenom 9.78. Stručno usavršavanje imala je i tokom boravka u San Dijegu, California, SAD. Tokom akademskih master studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, kao deo projektnog tima, učestvovala je u projektima izrade Strategije razvoja trgovine grada Beograda (2008), kao i Strategije razvoja trgovine Republike Srbije (2008). Profesionalnu karijeru u okviru marketinga započinje u kompaniji Keprom 2007. godine. Od 2011. razvoj karijere nastavlja u farmaceutskoj industriji. Do sredine 2016. angažovana je na poziciji Produkt menadžera kompanije Pharmanova, a potom do kraja 2018. na poziciji Regionalnog produkt menadžera kompanije Hemofarm A.D. Od početka 2019. je na poziciji Brend menadžera zadužena za segment OTC&CHC portfolija proizvoda kompanije Abela Pharm. Govori engleski, nemački i italijanski jezik.

 

Milica Bursać
novinarka i voditeljka

Milica Bursać je rođena 4.10.1976. u Beogradu. Master je ekonomskih nauka, novinar i autor brojnih televizijskih emisija – najpoznatija "U zdravom telu", koja se punih 10 godina svakodnevno emitovala na RTS1. Trenutno ima svoju rubriku "Protezanje", u okviru emisije "Tako stoje stvari" na RTS1, a vodi i emisiju "Sve o Evi", na “Ženskoj TV”. Udata je i majka sina Andrije.

Vanja Kovačev
PR, Communications i Event Management Senior Expert

U komunikacijama je od 1997. i ima bogato iskustvo kako u biznis sektoru – radila je kao PR menadžer u UŠĆE šoping centru od 2009. do 2011. zatim kao radijski i TV voditelj, kasnije na brojnim projektima kao PR Specialist i u Expat komuni, kao službenik u ambasadama Švedske i Norveške. Kao PR stručnjak, od 2011. najpre kroz individualne projekte, a od 2016. i zajedničke projekte s Color Media Communications i magazinom Diplomacy&Commerce, započela je saradnju sa mnogim ambasadama, kao što je Kanada – kao PR hora International Belgrade Singers, zatim Nemačke, Grčke, Turske, Slovenije, Izraela, Belgije, Indije, Italije, Malezije, Indonezije i drugim, kao i sa stranim i domaćim privrednim komorama, vladinim i nevladinim organizacijama i udruženjima. Osim poslova iz domena PR, Communications i Media Relations, sa velikom pasijom i posvećenošću organizuje manifestacije koje promovišu kulturu, privrednu saradnju i turizam stranih zemalja u Srbiji. Rođena je 10. 1. 1974. u Sarajevu, gde je završila i osnovu školu i Prvu sarajevsku gimnaziju. Tokom devedesetih je studirala i završila Filološki fakultet u Beogradu, Odsek za skandinavske jezike. Tokom studija, u nekoliko navrata, boravila je u Švedskoj na stručnim usavršavanjima. Govori četiri strana jezika, voli horsko pevanje, jedrenje i planinarenje, društvenu odgovornost i humanitarni rad. Poslednjih nekoliko godina se, osim PR-om, aktivno bavi aktivizmom u oblasti ženskih prava i zaštite životne sredine. Član je DSOJ i vlasnik PR agencije Nord Communications. Majka je jednog sjajnog osamnaestogodišnjaka. Njen moto: Be the change that you want to see (Mahatma Gandi)

Sonja Knežević
specijalista za korporativne komunikacije kompanije “Avon”

Sonja Knežević vodi korporativne komunikacije u kompaniji “Avon” Srbija, sa posebnim fokusom na strategiju filantropskih programa kompanije. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, a karijeru je započela u nastavi. Sklonost ka kreativnom pisanju odvela ju je ka copywritingu, kasnije i marketingu i odnosima s javnošću. U okviru “Avon” akcije za borbu protiv raka dojke, vodila je brojne kampanje, od kojih je #čekiraj, interaktivni oglas koji simulira pokrete za samopregled grudi višestruko nagrađivan na lokalnim i internacionalnim marketinškim festivalima. Najponosnija je, ipak, na priznanja koja je, zahvaljujući CSR aktivnostima, kompanija “Avon” dobila za promociju rodne ravnopravnosti. Veruje u moć pojedinca da može da menja svet, ali i u spremnost korporacija da utiču na pozitivne promene u društvu. Majka je troje dece.

Dr Mirjana Tošić
spec. socijalne medicine, Centar za promociju zdravlja, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“

Dr Mirjana Tošić rođena je u Beogradu 1974. godine. Završila Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 2002. godine, a specijalističke studije iz oblasti javnog zdravlja okončala je 2012. Radi u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2004. do danas. Autor je i realizator programa za stručno usavršavanje zdravstvenih radnika i saradnika u oblasti promocije zdravlja, kao i programa za Obuku nastavnika za realizaciju predmeta fizičko i zdravstveno vaspitanje (2017). Autor/koautor je više stručnih radova i publikacija iz oblasti javnog zdravlja (2015, 2017. i 2018). Realizator je edukacija namenjenih različitim populacionim grupama iz oblasti promocije zdravlja. Učesnik je u izradi strateških dokumenata (strategije/akcioni planovi) iz oblasti javnog zdravlja.

Ksenija Vučić
TV Pink

Ksenija Vučić direktorka je kanala „Pink 3” i autorka i voditeljka emisije „Pravac” poslednjih osam godina. Novinarsku karijeru započela je pre 26 godina na Radio Indeksu, a zatim je prešla u TV produkciju „Vin”, bila je novinarka „Srpske reči”, „Studija B” i Radija „Fokus”.

Rada Đurić
TV Nova S

Rada Đurić novinarsku karijeru započela je pre 25 godina na RTS-u, gde je dugi niz godina svojim autorskim i voditeljskim pristupom veoma uspešno osvajala gledaoce „Beogradske hronike”. Odnedavno je prešla na kanal „Nova S”, gde vodi emisiju „Među nama”. Oprobala se nedavno i u glumačkom poslu, sa ulogom voditeljke koja intervjuiše kontroverznog biznismena u sjajnoj domaćoj seriji „Tajkun”.

Kristina Cvejanov
ekološka i komunikacijska specijalistkinja

Kristina Cvejanov je ekološka i komunikacijska specijalistkinja, konsultantkinja za upravljanje otpadom. Iza nje su deset godina iskustva u oblasti reciklaže ambalažnog otpada.

Sanja Iguman
predstavnik neformalnog udruženja gradjana “Ne dam kej”

Sanja Iguman je rođena i odrasla u Beogradu. Diplomirala je japanski jezik i književnost i masterirala na temi Modernizacija Japana. Životni put joj se naglo promenio 2011. kada je umesto da ode u Japan da živi, otišla u Italiju, a sve zbog cunamija koji se dogodio dve nedelje pre planiranog odlaska. U Bergamu je masterirala na programu Planiranje i menadžment turističkih sistema, zatim doktorirala u oblasti Interkulturalne humanističke studije, istražujući slučaj Ušća Save u Dunav. Trenutno je asistent na istom master programu koji je završila, gde predaje Menadžment kulturnog nasleđa i Kulturni turizam. Takođe je na post-doktorskim studijama, na kojima je učestvovala u jednom velikom, trogodišnjem Erasmus + projektu sa partnerima iz Portugalije, Švedske i Nemačke. Poslednjih nekoliko godina aktivno učestvuje u projektima između univerziteta i grada/provincije Bergamo, kao i regije Lombardija. Sanja je deo neformalnog udruženja građana Nedamkej, koje postoji od 2018. godine. Aktivno učestvuje u svim aktivnostima vezanim za uređenje Savskog keja.

Aleksandar Cvijović
član projektnog tima za inovacije

Aleksandar Cvijović je rođen 1989. godine u Beogradu. Završio je osnovne studije u oblasti Biotehnologije na Univerzitetu u Torontu 2011. godine i nakon toga master studije na Tehnološko-metalurškom Fakultetu u Beogradu. Ima višegodišnje iskustvo u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji u oblasti kontrole kvaliteta, kao i regulative. Stručno se usavršavao u Institutu za Kukuruz Zemun Polje, pisao je za časopis „Doživeti 100.”. U firmi „Esensa”, između ostalog, zadužen je i za specijalne inovativne projekte – najpre u oblasti zelenih tehnologija. Čvrsto se drži verovanja da je razvoj zelenih tehnologija i digitalizacije mudra strategija za budućnost srpske industrije.

Prim. dr sc. med. Biljana Živaljević
specijalista ginekologije i akušerstva

Rođena je 4. 2. 1969. u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu završila je u Kruševcu, a Medicinski fakultet u Beogradu (1993. godine sa prosečnom ocenom 9,39). Specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva položila je 1998. godine sa odličnom ocenom, a magistarsku tezu na temu Faktori rizika za karcinom grlića materice odbranila je u Beogradu 1999. godine. Zvanje primarijusa stekla je 2007. godine. Radila je u Bolnici za ginekologiju i Akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, od 1995. do maja 2012. godine, a nakon toga u svojoj privatnoj specijalističkoj ordinaciji Dr Biljana Živaljević u Beogradu.

Spec. dr Aleksandra Pikula
specijalista ginekologije i akušerstva

Rođena je 1966. Fakultet, specijalizaciju i supspecijalizaciju završila je u Beogradu. Preko dve decenije bavi se ranom dijagnostikom i terapijom karcinoma grlića materice i donjeg genitalnog trakta. Dugogodišnji je specijalista u GAK Narodni front – odeljenja za Naučnoistraživački rad i supervajzing detekciju karcinoma donjeg genitalnog trakta. Inače, veliki je pristalica holističkog pristupa u medicini.

Ass dr Dejan Dimitrijević
specijalista ginekologije i akušerstva

Rođen 1971. godine. Osnovne medicinske studije završio je 1999. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a specijalističke studije iz ginekologije i akušerstva okončao je 2002. godine. Magistarske studije završio je 2007, a doktor medicinskih nauka postao je 2014. odbranivši doktorsku disertaciju na temu Značaj primene postoperativne hormonalne terapije u pojavi recidiva kod bolesnica operisanih od endometrioze jajnika. Od 1998. godine kao lekar specijalista zaposlen je u GAK „Narodni front“.

Dragana Jovanović
lajfkouč i tvorac Antiaging Body&Soul programa

Dragana Jovanović je autorka knjiga iz oblasti ličnog razvoja, tvorac je Antiaging Body&Soul programa – programa vežbanja, energizacije i opuštanja za uspostavljanje hormonalne ravnoteže na prirodan način, osnivačica je „Life Centra“, joga je učiteljica i trenerka za lični razvoj. Iako je diplomirala pravo, još pre dvadeset dve godine, kao pionirka na našim prostorima, počela je da širi ideju o važnosti ličnog razvoja i brige o sebi. Danas je jedan je od najistaknutijih regionalnih autoriteta u području antistres tehnika za poslovne ljude, a njeni autorski programi Office Yoga i ZEN In Business implementiraju se u korporacije, gde ona radi s top-menadžmentom. Dragana Jovanović već pet godina zaredom širom Srbije vodi besplatni autorski događaj “Dan za Vas”, koji, takođe, za cilj ima da ukaže na važnost ličnog razvoja u životu žena.

Brankica Janković
poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Brankica Janković prošlogodišnja je dobitnica nagrade Doprinos godine Evropi. Još na početku mandata poverenice za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, ljudska prava i borbu protiv diskriminacije postavila je teme od nacionalnog značaja. Štiti ravnopravnost svih: žena, dece, siromašnih, starijih, Roma, LGBT, političarki iz vlasti i opozicije, novinara, javnih ličnosti. Pokrenula je pitanje ustavnosti Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom. Vodi nekoliko strateških parnica za zaštitu žena od diskriminacije. Na tribini u Galeriji Matice srpske okupila je na jednom mestu četvoricu poznatih i uticajnih muškaraca koji su govorili о mеstu žеnа u kulturi i uticајu nа rоdnu rаvnоprаvnоst. Ustanovila je nagradu za “Grad/opštinu jednakih mogućnosti”, koja promoviše ravnopravnost na lokalu i Medijsku nagradu za toleranciju. Меntоrkа је nа prоgrаmu ”Pоdеli svоје znаnjе“, koji je usmeren na izgradnju međusobne podrške žena kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. Predavačica je na predmetu Multikulturni socijalni rad na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Dobitnica je nagrade OEBS-a “Ličnost godine” i priznanja “Drvo međugeneracijske solidarnosti”– za unapređenje uslova života starijih građana i građanki. Brankica Janković je diplomirana pravnica beogradskog Pravnog fakulteta i dоktоrаndkinjа nа Fаkultеtu bеzbеdnоsti u Bеоgrаdu. Obavlja funkciјu pоvеrеnicе zа zаštitu rаvnоprаvnоsti, nа kојu ju је izаbrаlа Nаrоdnа Skupštinа Rеpublikе Srbiје.

Ivan Karić
državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine

Rođen je u Obrenovcu 1975. godine. Diplomirani je inženjer geologije. Završio je Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu – Smer za istraživanje ležišta mineralnih sirovina. Osnivač je i predsednik političke partije “Zeleni Srbije”. Prvi zeleni poslanik u istoriji parlamentarizma Republike Srbije. Oženjen je i otac jednog deteta. Profesionalna karijera: U više mandata bio je biran za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije (2016. do postavljenja na mesto državnog sekretara, oktobar 2017; 2014–2016; 2012–2014); 2008–2012. Javno vodoprivredno preduzeće „Beogradvode“ (savetnik generalnog direktora i rukovodilac odbrane od poplava za Grad Beograd) 2004–2008. Fond za zaštitu životne sredine Opštine Obrenovac (zamenik direktora) 2001–2005. Mladi istraživači Srbije (predsednik organizacije) Učestvovao je na brojnim obukama i treninzima u cilju unapređenja znanja u oblasti geologije i zaštite životne sredine. Koautor je monografije „Prirodni potencijali i degradirane površine Opštine Obrenovac”. Objavio je veći broj stručnih radova i članaka iz oblasti zaštite životne sredine.

Olivera Stefanović Stanković
vlasnica agencije za PR “Proglas” i autorka i voditeljka emisije “Vodič kroz dijabetes”

Dvedesetpetogodišnje iskustvo u medijima i rad s klijentima omogućili su joj dobru komunikaciju, što čini značajan element njenog rada. Zadovoljstvo joj je da stvara uspešne kampanje, ali to joj je i velika satisfakcija za budućnost. Završila je Fakultet za trgovinu i bankarstvo, smer Ekonomija. Godine 1997. usavršavala se u školi za Public Relations (PRA). Radila je na TV “Politika”, TV “Palma”, “Yu Info”, “Kanal D”, Radio “Index”, kao novinar i urednik, a pisala za novine “Argument”. Novi pravac u karijeri započela je 2003. godine u magazinima ”Mama”, i “Trudnoća”, kada je pokazala inovacije u oblasti PR-a. Vrlo brzo je postala advertajzing direktor u toj izdavačkoj kući i na inovativan način započela da uvezuje PR i advertajzing. Od 2008. godine karijeru je nastavila u izdavačkoj kući “Adria Media Serbia”, gde je nakon godinu i po dana postala vođa advertajzing tima za print i onlajn. Uporedo je radila na mnogim projektima, kao što su Beogradska rolerijada, Dečji sajam, Lady Fair. TV karijera joj je pomogla da upozna mnoge ljude s kojima i sad sarađuje, a projekti na kojima je radila i danas se uspešno realizuju. Smatra da “lepa reč i gvozdena vrata otvara” i da “ono što mislimo to i postižemo” , a optimizam i pozitivizam mnogo joj pomažu u radu. Vlasnica je agencije za PR “Proglas”, savetnica za medije ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i autorka i voditeljka emisije “Vodič kroz dijabetes” na TV “Studio B”.

Branislava Antović Aleksić
diplomirana novinarka, urednica lajfstajl portala Brana's Divine World i vlasnica istoimene agencije

Rođena u Aleksincu pre 33 godine. Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Odmah po diplomiranju, pokrenula je svoj blog. Tri godine nakon njegovog pokretanja, Branislava počinje i profesionalno da se bavi blogovanjem. Iste godine dobija priznanje “PC Press magazina”, koji njen blog proglašava za jedan od pet najboljih blogova i jedan od pedeset najboljih sajtova u Srbiji za 2013. Naredne godine, kompanija “Grand Aroma” uvrštava Branislavu na spisak 50 uspešnih žena Srbije, a domaći magazin “Bazar” dodeljuje joj nagradu “Ličnost od stila”. U novembru 2018. godine, u okviru manifestacija Wannabe Digital Awards, biva proglašena za lajfstajl blogera godine. U novembru 2019. godine jedna je od finalistkinja izbora ”Cvet uspeha za ženu zmaja”, koji organizuje Udruženja poslovnih žena Srbije. Danas, Branislava je na čelu tima od desetoro ljudi, koji zajedno rade na sadržaju bloga Brana’s Divine World, koji je u međuvremenu postao jedan od najpoznatijih lajfstajl blogova u regionu. Kako sama ističe, uspela je da od svog hobija stvori posao iz snova, a od svog bloga medij u kakvom je oduvek želela da radi.

Uroš Savić
generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije

Uroš Savić je diplomirani menadžer. Kao bivši profesionalni fudbaler, 2005. godine osvojio je Nacionalni kup Srbije i Crne Gore. Od 2011. do 2017. godine, bio je zaposlen u Savezu za školski sport Srbije na poslovima organizacije školskih sportskih takmičenja kao stručni saradnik. Član je Tehničke komisije u Međunarodnoj federaciji za školski sport (ISF), rukovodilac organizacije svetskih školskih prvenstava u odbojci 2016. godine, basketu „3x3” 2018. godine i fudbalu 2019. godine. Generalni sekretar Saveza od 2016. godine.

Sanja Dragićević Babić
novinarka Informativnog programa RTS-a

Sanja Dragićević Babić novinarka je Informativnog programa RTS-a. Radi u Dnevniku od 2004. godine. Trenutno vodi „Jutarnji program“. Pokriva sve aktuelne teme iz društva, politike, ekonomije i sporta. Često je angažovana i na vođenju programa važnih događaja. Autorka je dokumentarnih filmova, za koje je dobijala prestižne nagrade – 2013. godine na 22. festivalu „Zlatni vitez“ u Rusiji dobila je nagradu Bronzani vitez, za film „Majka hrabrost – Jelena Trikić, Život za Nikolu“, iste godine i Gran- pri za taj film na međunarodnom festivalu u Apatinu. Potom, na međunarodnom Sretenjskom festivalu, u ruskom gradu Obnisku, nagrađena je za najbolji dokumentarni film o heroju našeg vremena. Dobitnica je i dva specijalna priznanja na Festivalima u Rusiji i Bugarskoj. Od 2016. uređivala je i vodila emisiju „Tako stoje stvari“, emitovanu na Prvom programu RTS-a. Trenutno radi kao novinarka u Informativnoj redakciji i voditeljka „Jutarnjeg programa“.

Milja Vuković
ekološka aktivistkinja i administratorka FB stranice „Za manje smeća i više sreće – Zero & Low Waste Serbia“a

Milja Vuković istoričarka je umetnosti i ekološka aktivistkinja. Kao PR i organizatorka ekologijom i kulturom bavi se preko petnaest godina, kroz aktivnosti u oblasti kulturne i prirodne baštine, odnosa s javnošću, pozorišta, plesa, rada s decom i mladima. Vodi projekat „Divlji Beograd”, posvećen urbanim ekosistemima, kao i inicijativu „Za manje smeća i više sreće – Zero & Low Waste Serbia”, usredsređenu na pronalaženje i promovisanje načina da kao zajednica stvaramo manje otpada, smanjujemo svoj ukupan negativni ekološki otisak i gradimo novi, održivi način života – sada i ovde.

Prim. dr sc. med. Igor Plješa
specijalista ginekologije i akušerstva

Rođen je 1972. godine. Osnovne medicinske studije završio je 1998. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a supspecijalističke studije iz oblasti Onkologije okončao je 2004. godine. Iste godine je izabran u zvanje primarijusa. Doktor medicinskih nauka postao je 2016. godine odbranom doktorske disertacije pod nazivom „Značaj glutation transferaza kao biomarkera rizika za nastanak karcinoma jajnika”. Staž započinje 1998. u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC Zemun, gde je i danas zaposlen, a od 2014. je i na mestu načelnika Službe za ginekologiju. Autor je 37 publikacija i član mnogih udruženja ginekologa i lekarskih društava.