Godišnja gala proslava Gorkog Lista: Buke gorko slatkih zalogaja i ukusa – recept za trajanje

by | 10 novembra, 2022
gorki list

Neka traju veliki ljudi, uspešne karijere, gala događaji, ali i sjajni ukusi! Poruke o trajanju širile su se svečanom salom hotela “Hayatt Regency” gde je upriličena velika proslava u čast 61 godine postojanja Gorkog Lista, jednog od omiljenih brendova na ovim prostorima.

O svakom detalju spektakularne večeri vodilo se mnogo računa, uključujući i specijalni meni za ugledne zvanice, koji je za ovu priliku pripremio šef kuhinje Milan Čorta. Jela i pića sa menija predstavljala su pravi gastronomski raj za sve sladokusce, a jedan detalj privukao je posebnu pažnju gostiju! Sva jela, pripremana u stilu najboljih fine dining restorana, uključivala su sastojke Gorkog Lista, što je doprinosilo rapsodiji ukusa. Gosti je, tako, oduševila “dinja sa feta sirom i kavijarom od Gorkog Lista”, kao i dezert “Mus od čokolade sa višnjama mariniranim Gorkim Listom”.

Autentični ukusi nisu se odnosili samo na hranu. Tako su ljubitelji ovog pića imali priliku da uživaju i u raznim koktelima poput Bitter Challenge koktela, miksa sirupa od breskve, limunovog soka, tonika i Gorkog Lista.

Kako bi delić arome poneli kući, više od 500 gostiju darivano je saksijama sa aromatičnim biljakma iz jedinstvenog sastava Gorkog Lista, nanom, matičnjakom, ruzmarinom, pelinom, kao i etarskim uljima za slatke snove…

Tema večeri je bila „Neka traje“, po sloganu Gorkog Lista, jer je želja svih koji vode ovu uspešnu srpsku kompaniju na čelu sa Vojinom Đorđevićem da podsećaju ljude na lepe i dobre trenutke, na dugovečnost.

Čuveni “brendmejker”, kako ga u branši zovu, otkrio je svoj recept za trajanje: „Smatram da dobre stvari treba raditi i lepe uspomene treba poštovati i voleti, jer postoji jedno merilo koje nadilazi sve sudove, koje govori više od svih ocena, trenutnih doživljaja i dobrih ili loših kritika. To je trajanje“, ističući – “Sve što traje, pronašlo je svoj put uprkos svim preprekama. Kao što je ljubav. Uspeh. Poverenje. Prijateljstvo. Nada. Sreća! Zato nam je privilegija da budemo čuvari takvog nasleđa“.

Crveni tepih je i ove godine bio krcat prijateljima omiljenog domaćeg bitera. Pored vrhunskih izvođača, Jelene Karleuše, Milice Pavlović, Ane Stanić i Nuccija, vrhunac večeri predstavljala je dodela dva specijalna priznanja, za ženu i za muškarca koji traju, a otišla su u ruke šarmantnoj Mirjani Bobić Mojsilović i legendarnom Vojislavu Voji Brajoviću.

1961. godine je osmišljena jedinstvena receptura Gorkog lista od ukupno 27 lekovitih biljaka među kojima dominira pelin. Od tada, tokom dugih šest decenija, Gorki list neguje tajnu recepturu i garantuje vrhunski kvalitet i jedinstven ukus zahvaljujući kojima godinama zauzima lidersku poziciju u svojoj kategoriji u Srbiji, a zastupljen je i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Rusiji, Italiji, Rumuniji i Americi, gde uspešno sprovodi misiju predstavljanja domaćih proizvoda i ovog, više puta nagrađivanog, vodećeg brenda iz Srbije.

 

 

Jakov Simović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.