Od sada će nas mobilni telefon podsećati da zaštitimo kožu od sunca

Na osnovu trideset godina stručnog znanja na području zaštite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i podstiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj ovog brenda je da osigura najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka, u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios. Nakon lansiranja internet platforme Skinchecker i kampanje za podsticanje ljudi širom sveta da proveravaju svoje mladeže, ove godine La Roche-Posay otišao je korak dalje i predstavio je prvi povezani rastegljivi i nosivi uređaj MY UV Patch.

Foto: PR

O čemu je zapravo reč?
MY UV Patch, UV nalepnica tanja od prosečne debljine dlake, rastegljivi je senzor za kožu. Fleksibilan je i može da se nalepi na bilo koje područje na koži. Površina flastera je oko jedan kvadratni centimetar, dok mu je debljina 50 mikrometara, što je srazmerno polovini prosečne debljine dlake. On sadrži fotosenzitivne boje, koje se prilagođavaju osnovnom tenu kože i menjaju boju kada su izloženi UV zracima, pri čemu označavaju različite nivoe izloženosti suncu. Ovaj senzor za kožu ujedno je povezan i sa mobilnim telefonom koji korisnika obaveštava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od suncu.

Kako se MY UV Patch flaster koristi?
Neophodno je da se flaster najpre fotografiše, a zatim njegova slika prebaci u mobilnu aplikaciju La Roche-Posay MY UV Patch koja, tokom višednevne upotrebe, analizira fotosenzitivne kvadratiće različitih boja i određuje količinu UV zraka kojima je korisnik izložen. Time se podstiče odgovorno ponašanje na suncu. Prilikom upotrebe flastera i aplikacije, svakako je preporučena i odgovarajuća zaštita od sunca, stoga se MY UV Patch prodaje sa odabranim Anthelios proizvodima za odrasle i decu:

Foto: PR

ANTHELIOS XL SPF 50 osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i telo (PPD 34) i sadrži sastav filtera MEXOPLEX®, posebno namenjenog koži osetljivoj na sunce. Nudi visoku učinkovitost protiv UVB i UVA zraka u minimalističkoj formuli koju koža vrlo dobro podnosi. (2.225 din.)

Foto: PR

ANTHELIOS DERMO PEDIATRIC-S SPF 50 mleko pruža vrlo visoku, fotostabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra i garantuje optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (strožu od evropskih preporuka), a sve to zahvaljujući patentiranom sastavu filtera i termalnoj vodi La Roche-Posay, koja ima umirujuće i antioksidativno delovanje. Osetljiva dečja koža biće zaštićena od opekotina i oštećenja ćelija uzrokovanih uticajem UV zraka. (2.237 din.)

Ovaj video dodatno će vam približiti MY UV Patch priču…

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.