Podrška zdravstvenom sistemu Srbije u fokusu društvene odgovornosti kompanije NIS

by | 23 avgusta, 2021

Želeći da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta rada zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, kompanija NIS je donirala vozilo za potrebe patronažne službe Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici u Beogradu.

Takođe, NIS je podržao rekonstrukciju odeljenja ginekologije Doma zdravlja Žarkovo, koji posluje pod okriljem Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“. U izvođenju pojedinih radova tokom rekonstrukcije učestvovali su i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera.

Ovom prilikom kompanija NIS je donirala „Jazak“ vodu za zaposlene i pacijente Doma zdravlja.

Dr Nenad Bjelica, direktor Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“, zahvalio je kompaniji NIS na donaciji, navodeći da 227.000 ljudi ima opredeljene zdravstvene kartone u ovoj ustanovi.
Prethodni period nas je kao društvo naučio da je državno zdravstvo nešto što je, naročito u prethodne dve godine, spasilo mnogo života. Ali, državno zdravstvo je tekovina koju treba da očuvamo kao društvo u celini. NIS nam je pokazao da zdravstveni radnici nisu ostali sami da se o njemu staraju i da ga očuvaju, već se javio kao pouzdan partner kada je to bilo najpotrebnije.


Milena Spasić, rukovodilac Sektora za društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS, navela je da je ulaganje u glavne stubove našeg društva strateško opredeljenje NIS-a.

U cilju podrške Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ donirali smo vozilo za potrebe patronažne službe. Verujemo da će ono omogućiti i medicinskom osoblju da lakše stiže na lokacije i kućne posete gerontološkim i onkološkim pacijentima, ali isto tako i pacijentima koji nisu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja na lečenje i terapije. Ponosni smo i na naše zaposlene, članove Kluba volontera, koji su učestvovali u renoviranju odeljenja ginekologije i koji su svojim radom i zalaganjem omogućili da boravak u ovom Domu zdravlja bude prijatniji svima, navela je Milena Spasić i dodala da će NIS, u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, nastaviti sa podrškom lokalnoj zajednici u kojoj posluje, a poseban doprinos pružiće, kao i do sada, zdravstvenom sistemu Srbije.

Od 2009. godine, NIS je u podršku zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima, kroz različite projekte, investirao više od 215 miliona dinara. Takođe, kompanija je u poslednjih godinu dana za zdravstvene radnike i pacijente obezbedila više od 70.000 litara pijaće vode „Jazak“. Značajnu podršku zdravstvenim institucijama NIS je pružio i tokom pandemije COVID-19, donirajući različitu neophodnu opremu i materijal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.