Ekskluzivno pre večerašnje promocije: Osvojite parfem i kozmetiku Emine Jahović!

by | januar 15, 2016

Žene se obično obraduju kad za rođendan dobiju parfem, još više kad darodavac odabere baš onaj koji im se dopada, ali kad za rođendan lansirate svoj parfem – onda je to nešto posebno. Upravo to će se večeras dogoditi Emini Jahovoć Sandal – proslaviće svoj 34. rođendan i promovisati parfem Closer Swan City i kozmetičku liniju Loud. Jedna naša čitateljka će imati priliku da među prvima proba Closer Swan City, a druga Loud, a kako ćete doći do poklona saznaćete na kraju teksta.

Foto: PR

Foto: PR

Razgovarala: Brankica Treskavica

Dok su tekle pripreme za večerašnji događaj, sa Eminom smo pričali o beauty temama – sedam pitanja i odgovora ćete pročitati već danas, a drugi deo teksta vas čeka u štampanom izdanju „Lepote i zdravlja“, koje će se pojaviti u sredu.

Koliko je vremena prošlo od vaše odluke da imate novi parfem do realizaije?
Mnogo, sigurno šest godina. Želela sam da napravim svoj parfem, razgovarala sa Mustafom o tome, ali o samom procesu proizvodnje nisam ništa znala, niti smo poznavali nekoga ko bi nam objasnio. Igrom sudbine, u to sam uverena, pre tri i po godine smo se slučajno našli na večeri sa čovekom koji se time bavi. Sada sam toliko „ušla“ u ceo taj svet da znam sve o, inače veoma komplikovanom, procesu proizvodnje kozmetike. To mi je, pored pevanja, najveća strast, a san mi je da od YaEmina napravim brend. Na tome vredno radim.

U medijima sam pročitala da ste, zbog parfema, bili u Hong Kongu. Zašto je pravljen baš tamo?
Parfem je pravljen u Turskoj, a u Hong Kong smo išli jer je tamo najveći sajam kozmetike na svetu. To je bilo tokom rada na ambalaži, koja je bitna gotovo koliko i sam miris. Stvorili smo mnogo kontakata, koji su veoma vredni zbog projekata na kojima počinjemo da radimo odmah posle promocije. I miris i pakovanje su rađeni u Turskoj, po najvišim svetskim standardima i rezultat je zaista sjajan. Posebno sam ponosna na ambalažu Loud, čiji je kalup pravljen samo za mene i izgleda zaista svetski. Cena je pristupačna, a kvalitet najbolji.

Foto: PR

Foto: PR

Da li vas za bitne događaje, poput večerašnjeg, uvek šminkaju profesionalni šminkeri?
U takvim situacijama se prepuštam profesionalcima u koje imam poverenje, poput mog šminkera i dobrog prijatelja Dušana Lazića Laze, sa kojim dugo sarađujem i koji odlično zna šta mi dobro stoji, pa ne moram ništa da mu objašnjavam. U Turskoj takođe imam šminkera kojem verujem, a ujedno je i frizer. Zove se Onder Tiryaki, radi sa mnogim turskim zvezdama i odličan je. Privatno se retko šminkam, jer zbog posla moram stalno da nosim mejkap. Mnogo više vodim računa o nezi kože, a ako se sama šminkam, to se svodi na malo pudera i maskare. Inače, šminkanje mi ide veoma dobro, a srednjoj školi sam stalno šminkala drugarice.

Da li ste u Turskoj otkrili neki tretman, metodu ili preparat koji je fenomenalan, a u Srbiji se ne koristi?
Sklona sam alergijama, a koža mi se brzo zasiti nekog preparata, pa onda dugo tragam za novim. Sada sam otkrila Kiehl’s kozmetiku, koja mi potpuno odgovara. Iako sam ranije koristila druge, skupe kreme, ovim sam zadovoljna, jer su potpuno prirodne – nema parabena, silikona i sulfata. Nažalost, mislim da se u Srbiji ne prodaju, ali ih svima preporučujem, jer osim što su vrhunskog kvaliteta, veoma su pristupačnih cena.

Foto: PR

Foto: PR

Koliko se često farbate?
Ne farbam se već dve godine, jedino na krajevima imam pramenove. Kad izblede, samo stavim organski preliv. Ranije sam menjala razne tonove, a tek nedavno sam otkrila da je moja prirodna boja vrlo zadovoljavajuća. Otkako se ne farbam, kosa mi se potpuno oporavila, sija, mnogo je bujnija, ukratko – lepša je nego što je bila. Zato, ako nemate sedih vlasi, preporučujem da se ne farbate, već samo da odaberete dobre preparate za kosu.

Da li vam se nekad desilo da trening otkažete zato što vas mrzi da vežbate?
Nikada, jer me nikada ne mrzi. Od svoje dvanaeste godine treniram – košarku, tenis, bavila sam se i kik-boksom, pa je moj organizam navikao na takav ritam. Kad ne treniram osećam se loše i imam manje energije. Mislim da bi sve žene tako trebalo da sport doživljavaju kao ulaganje u sebe, svoju energiju i izgled. On mi je najbolji saveznik kada je izgled u pitanju. Govorim i svojim prijateljima, koji već godinama najavljuju i planiraju da krenu sa vežbanjem – svaki početak je težak, ali nakon 2-3 meseca „mučenja“ to postane deo životnog stila i više nikada vas neće mrzeti. Sigurno je da vam nijedan sport neće pomoći da se sredite za pet dana, već mora postojati kontinuitet. I u trudnoći sam bila veoma aktivna, a pošto mi doktorka nije dozvolila trčanje na traci u teretani, mnogo sam pešačila i plivala. Nema izgovora, verujem da svako za sebe može da odvoji 40 minuta. Nisu vam potrebni idealni uslovi, jer se svuda može trenirati – odvedem decu u park, obučem se sportski i dok se oni igraju, vežbam.

Šta zbog lepote radite iako ne volite, a čega se odričete?
Nemam naviku da pijem vodu, jer mi instinkt govori da iz plastičnih flaša nije baš dobra. Kada je negde voda iz česme čista i zdrava, kao što je kod mene u Pazaru, pijem je mnogo, jer je veoma važna za hidriranje organizma. Svakog jutra pola sata pre doručka popijem čašu tople vode sa malo isceđenog limuna, što je odlično za ubrzavanje metabolizma. Postoji i jedan sjajan recept, koji sam isprobala letos i sada ću ponovo, a volela bih da ga podelim sa vašim čitaocima – izblendati svežanj peršuna, pomešati sa ceđenim sokom pola limuna i čašom tople vode. Petnaest dana se pije na prazan želudac. To se čini dva do tri puta godišnje i apsolutno je fenomenalno za čišćenje organizma, koje se vidi i na koži.

F20 Closer Swan City IMG-20151203-WA0002

loud

Kako do poklona?

U komentaru ispod ovog teksta nam napišite ZAŠTO VOLITE EMINU JAHOVIĆ. Od dve čitateljke koje budu ostavile najoriginalnije odgovore jedna će osvojiti parfem Closer Swan City, a druga losion za telo i body mist Loud.

 

Komentare ostavljajte do nedelje, 17. januara, kada ćemo na portalu objaviti imena dobitnica. Srećno!

Tagovi: