Jutro je posebno

by | mart 18, 2019

Svanulo je novo jutro, ali ne bilo kakvo! Ovo je posebno, drugačije od svih ostalih. Niko drugi ne proživljava ovo jutro kao mi.

Tmurno, snežno ili sunčano, jutro je uvek priča za sebe. Nekad se budimo namršteni usled nemirnih snova ili obaveza koje nas čekaju, a nekad nam iskreni, široki osmeh obasjava novi dan.  Na osnovu toga, već i sami znamo ishod obe verzije: drugi dan će, naravno, biti bolji. U kakvom raspoloženju započnemo svoja jutra, tim bojama će biti oslikani sati pre ponovnog odlaska u krevet.
Način na koji ćemo započeti svoj dan određuje našu snagu, koncentraciju, energiju. Kako će organizam funkcionisati zavisi od toga šta ćemo jesti i piti ujutru.

Kada pomislimo na neki dnevni zadatak koji nas čeka, da li će biti uspešno završen ili ne, zavisi i od toga šta smo radili tokom prvih sati nakon buđenja. Da, toliko toga zavisi od jutarnjih aktivnosti. Iz ovih, ali i mnogih drugih razloga jutro zaslužuje da mu se posebno posvetimo. U stvari, ne njemu, već sebi. Dubok udah i izdah, lagano istezanje, omiljeni doručak – kakav god izbor da napravimo, bitno je da odgovara našim potrebama. Ukoliko u tu kombinaciju uključimo i voće, ili voćni sok, jasno je da će dan biti sjajan. Ono nam treba da se potpuno razbudimo i dobijemo energiju, jer svi znaju da voće pokreće. Tako pripremljeni, možemo početi sa realizacijom planova iste sekunde, znajući da ćemo ih sve obaviti najbolje što možemo.

Tagovi: