Za dobra jutra

by | mart 11, 2019

Bilo da se ujutru budite odmorni i puni energije za dnevne aktivnosti, uživate u trenucima mira koje donosi početak dana ili biste kada alarm zazvoni najrađe bacili budilnik, možemo se složiti da način na koji započnemo dan- utiče na naše raspoloženje, produktivnost i kreativnost. Svi znamo koliko je važno startovati dan na pravi način, zato vam savetujemo kako da svako jutro započnete bez greške.

Bezbroj puta smo čuli da „Dan koji počne dobro biće dobar” ili „Po jutru se dan poznaje” Međutim, pitanje je kako da omogućimo dobar početak dana ukoliko nismo baš „jutarnji tipovi”.
Pre svega, shvatite koliko je jutro zaista važno. To su prvi udisaji novog dana, momenti kreiranja malih i velikih planova, spremanja duše, uma i tela za sve izazove koji nas čekaju. Ujutru formiramo svest o novom danu, o svemu onome što nas čeka u narednih 12 sati i zato je veoma važno da upravo taj početak bude adekvatan.


Neka jutro bude vreme za vas. Navijte sat pola sata ranije. Možda ćete sebi uskratiti malo sna, ali ćete uživati u miru i energiji koje pruža rani početak dana. Sve je mnogo lakše kada nismo u žurbi. Pročitajte nekoliko stranica knjige na miru, slušajte muziku, popijte čašu omiljenog soka, meditirajte ili samo razmišljajte o lepim stvarima koje su pred vama. Videćete, dan započet na ovaj način, biće mnogo produktivniji i bolji.

Takođe, malo razmrdavanja i razgibavanja uvek dobro dođe. Duboki udisaji i izdisaji dok istežemo svoje telo i pripremamo ga za različite aktivnosti, unaprediće funkcionisanje organizma koji će pravilno raditi tokom čitavog dana. Nekoliko minuta utrošeno u jutarnje vežbanje pružiće nam veliko zadovoljstvo zbog činjenice da smo uradili nešto dobro za sebe.
Kako bismo imali dovoljno snage za sve što je pred nama, neophodno je uneti dovoljnu količinu nutrijenata. Zato uvek doručkujte. Bilo da ste ljubitelj muslija, ovsenih kaša ili nešto jačeg i tradicionalnijeg obroka, dodajte i malo voćne energije jer to je sve što nam je potrebno da lepo započnemo dan. Voće pokreće i tu je da probudi i razbistri misli, pruži preko potrebno okrepljenje i pomogne da napravimo dobar plan za kvalitetan ostatak dana.

Okrepite jutra pravom energijom i neka jutra budu najinspirativniji deo vašeg dana.

Tagovi:

top