Pozivamo vas da nam se pridružite na putu uspeha

Pozivamo vas da nam se pridružite na putu uspeha i mnogih poraza, zanosa, ali i nesigurnosti, napornog rada i slepih ulica, timskog rada, ali i konkurencije

by | decembar 9, 2020

Zajedno sa nama upoznajte 19 ovogodišnjih finalista konkursa International Medis Awards u
jedinstvenom dokumentarnom filmu Pledge to Science (Predani nauci), u kojem su svoju ekskluzivnu
podršku finalistima izrekli pacijenti, izvrsni lekari, zdravstveni stručnjaci, inspirativni pojedinci i medijski
specijalisti iz različitih delova sveta.

Trejler dokumentarca pogledajte ovde:

U dokumentarnom flimu „Predani nauci“ svoje misli podelili su sa nama naučnici, stručnjaci iz različitih domena i pacijenti, a neki od njih su:

prof. Walter Klepetko, svetski poznat stručnjak za transplantaciju pluća, ujedno i vođa stručnog tima koji u saradnji sa stručnjacima iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac obavlja transplantacije pluća bolesnicima iz Hrvatske.

Helmut Stegiersdorfer, jedna od deset osoba sa transplantiranim plućima, koja je u ekspediciji 2017. godine osvojila vrh Kilimandžara. Nakon sedam dana hodanja u pratnji lekara, fizijatara i medicinskih sestara došli su na 50 metara od vrha.

Alastair Campbell, stručnjak za komunikacije u nekadašnjoj vladi Tonija Blera i autor brojnih književnih dela, iako vrlo autoritativan i medijski uticajan čovek, Alistair se dugi niz godina bori s depresijom.

Stuart W. Peltz, suosnivač preduzeća PTC i jedan od najdugovečnijih predsednika Uprave u ovoj industriji, koji je razvio lek za veoma retku genetsku bolest Duchenneovu mišićnu distrofiju, koja pogađa isključivo dečake.

Sasho Jandreski, inovator iz Severne Makedonije koji ima samo 17 godina, nagrađen je zlatnom medaljom na Archimedes međunarodnom sajmu u Moskvi 2020. godine, za izum posebne vrste medicinske injekcije.

Hvala vam što ćete podržati lekare i farmaceute i sve istraživače ovog sveta u četvrtak, 10. decembra 2020. u 18.00 na ovom linku:

Nakon gledanja filma preselićemo se u virtualnu dvoranu na svečano proglašenje pobednika IMA 2020. Događaj će trajati 60 minuta i održaće se na engleskom jeziku.

promopromo