Kako da održite mir u kući tokom prazničnog perioda

26/12/2020 in Promo

Pripremili smo nekoliko saveta kako da uživate u najlepšem periodu godine – uz garantovan mir u kući

Kako da održite mir u kući tokom prazničnog perioda

Getty

Ostalo je još svega nekoliko dana do dočeka koji će većina verovatno provesti kod kuće. Ukoliko neko i organizuje okupljanje najbližih, sigurno je da će naredni dani do Božića biti rezervisani za ušuškanu prazničnu atmosferu uz filmove i serije. Zvuči zabavno, ali puno vremena provedenog u krugu porodice, imajući u vidu 2020, može donekle da poremeti uobičajenu „porodičnu harmoniju“. Zato smo pripremili nekoliko saveta kako da uživate u najlepšem periodu godine – uz garantovan mir u kući.

Porodična priprema trpeze

Drage mame i bake, ukoliko ste prethodnih godina same pripremale tradicionalne praznične specijalitete, ovo je idealna prilika   da uključite svoje ukućane! Neka svako preuzme poneki zadatak: dekoraciju stola, seckanje namirnica, pripremu ruske salate ili omiljene novogodišnje poslastice, a možda i neki topli zimski napitak. Ipak, šefu kuhinje ne oduzimajte titulu – glavno jelo je njegova teritorija i zaštitni znak.

Napravite praznični raspored

Možda je godina za nama učinila da nam boravak kod kuće postane svakodnevnica, ali je jako važno to vreme i organizovati – posebno u prazničnom periodu. Opšte je poznato da nimalo nije lako napraviti dogovor šta će se gledati za praznike, ali zato možete napraviti kalendar u kom bi svako imao priliku da rezerviše svoj termin. Jer stvarno bi bila šteta 1. januara propustiti Vip Kinoteka filmski maraton.

Getty

 

 

Uživajte neograničeno

Pod tim ne mislimo samo na omiljenu klopu, filmove i knjige, već i omiljene sadržaje na netu i komunikaciju sa dragim ljudima. Potrošnju gigabajta slobodno možete da „zaboravite“ zajedno sa svim drugim stvarima koje ćete ostaviti u ovoj godini. Uz beskonačne tarife uživaćete u neograničenim minutima, porukama i internetu tako da slobodno pripremite listu od top 10 stvari koje troše najviše mobilnog neta!  Beskonačnim mogućnostima će se radovati sve generacije – od pregleda Top 50 najsmešnijih TikTok videa koji „jedu“ net do neograničenog strimovanja TV stanica.

Šta kada poželite da promenite ovu ustaljenu rutinu?

Evo još nekih kul ideja da začinite prazničnu atmosferu:

  • Organizujte praznične karaoke – na YouTube-u ima mnogobrojnih pesama sa ispisom teksta pa hajde da vidimo ko to nije još otkrio svoje muzičke talente.
  • Strimujte omiljene serije i filmove, baš onim redosledom kako ste to činili nekada sa video-kasetama.
  • Prikupite sve fotografije iz prethodnih godina za koje nikada nemate vremena i posložite ih u foldere. Biće zabavno prisetiti se svih dešavanja, možete čak i skladištiti na Google drive-u i uvek imati pristup bilo sa telefona, tableta ili kompjutera.
  • Napravite malu reorganizaciju prostora i izdvojite stvari koje više ne koristite – ovo je idealna prilika da obradujete nekog kome su zaista potrebne –  priključite se nekoj grupi na društvenim mrežama i pošaljite novogodišnje pakete onima koji su najpotrebniji.
  • Ne možete da putujete? Iskoristite čari tehnologije koja nas okružuje i putem 3D video prezentacija posetite neke od najvažnijih svetskih spomenika, muzeja i čuda prirode.
Hajde da učinimo kraj ove 2020. najboljim što možemo jer nema nazad

Komentari (0)

Loading