Predstavljena francuska vina „Château de Gourdon“

by | januar 30, 2020

Francuska vinarija „Château de Gourdon“ koja je od prošle godine deo sistema „Tikveš Châteaux & Domainеs“ predstavila je svoj portfolio u Beogradu vinskim poznavaocima. Šest vina ,,Fontaine du Sud” „Terrasse au Soleil“ „Jolie Balade“ ,,Terrasse à L’Ombre” ,,Mistral Au Jardin“ i ,,Vase de Pierre“ širom sveta osvajaju publiku, ali i sudije na takmičenjima koji su ih ovenčali mnogobrojnim nagradama. Karakteriše ih idealno izbalansirane sorte u kojima dominiraju voćni ukusi, duge završnice, elegantni tonovi, ali i bogat ukus i slojevitost.

„Château de Gourdon“ se nalazi u poznatom vinskom regionu Côtes du Rhône i proizvodi vina premium kvaliteta koja su od sada dostupna i na tržištu Srbije. Ova ekskluzivna premium vina jedinstvenog karaktera i kvaliteta, potiču sa mikrolokacije i proizvode se u organičenim količinama. Ekspresija podneblja dominira u svakoj kapljici.

 

Fontaine du Sud

Kompleksna kupaža od 20% Grenache Blanc, 20% Clairette, 20% Roussanne, 20% Marsanne i 20% Viognier, bleda limun žuta boja, tipična za mlada bela vina, istaknute arome belih cvetova, voćne arome citrusnog voća, mandarine i pomorandže i koštunjavog voća, breskve i kajsije.

Terrasse au Soleil

Ovo vino je 100% Grenache Blanc u kome su istaknute arome belih cvetova, voćne arome zrele dinje, meda, pomorandže, bele breskve i sekundarne arome lešnika, vanile, svežeg hleba i putera i punog tela

Mistral Au Jardin

Kupaža Cinsault (60%) i Grenache Noir (40%) srednje intezivna roze boja sa aromama cvetova, ruža, ljubičice, voćne arome trešnje, jagode, maline, citrusa i začinske note sveže mlevenog belog bibera, umerenih kiselina i srednjeg tela i srednjeg dugog finiša.

Jolie Balade

Kompleksna kupaža Grenache Noir, Syrah, Carignan, Cinsault i Mourverde, rubin crvene boje sa refleksijom kore pomorandže, dok je miris izuzetno kompleksan sa mešavinom slatkih začina zvezdastog anisa i sveže mlevenog bibera, prošarano sa cvetnim notama i likerom od višnje. Suvo crveno vino srednje intezivne kiselosti, srednje do jakog alkohola i nežnih suptilnih tanina.

Vase de Pierre

Tradicionalna kupaža Grenache Noir i Syrah, tamno rubin crvene boje uobičajne ljubičaste nijanse, mirisne nota zrelog crvenog i crnog šumskog voća, kupina, ribizla, trešnje, borovnice i začinske arome majčine dušice sa umerenim kiselinama punog tela i moćnom dugom završnicom.

Terrasse à l’Ombre

Kupaža Syrah (65%) i Grenache Noir (35%) tamnocrvena rubin boja sa purpurnim nijansama mirisnim nota zrelog crvenog i crnog šumskog voća dopunjena sa začinskim mirisima svežeg bibera, slatkih orjentalnih začina i aromatičnih biljaka i prefinjene duge završnice. Vino ima potencijal dugog оdležavanja.

Foto: Promo

Tagovi: