Evo koje navike vam mogu pokvariti ceo dan

by | 24 avgusta, 2017

Po jutru se dan poznaje, dobro je znana izreka. Zdrava jutarnja rutina donosi uspešniji nastavak dana, ali je mnogi i dalje preskaču. Evo spiska jutarnjih navika koje mogu da vam pokvare ceo dan, pa je važno da ih se što pre rešite!

Foto: Thinkstock

1 Odgađate alarm. Dodatnih pet ili deset minuta sna zvuči kao dobra ideja, ali stručnjaci tvrde da je to loša navika. Ako stisnete tipku na satu, najverovatnije ćete pasti u fazu sna koju možda nećete moći da završite, pa će se desiti da se probudite mrzovoljni.

2 Proveravate poruke, mejlova ili društvenih mreža čim se probudite.

3 Preskakanje rastezanja u krevetu. Umesto da se sklupčate još pet minuta, čim čujete zvuk alarma, protegnite se preko celog kreveta. Ne samo da ćete protegnuti mišiće nego ćete dobiti i samopouzdanje za početak dana. Dokazano je da protezanje povećava fleksibilnost, poboljšava cirkulaciju i oslobađa napetost.

4 Ne popijete vode. Čaša vode će vas razbuditi i pokrenuće vam metabolizam. Ako vodi dodate malo limuna ili limete, telo će vam biti dodatno zahvalno. Voda koju pijete trebalo bi da bude sobne temperature.

5 Odmah posežete za šoljicom kafe. Piti kafu rano ujutru nije dobra ideja, jer tad telo proizvodi najveću količinu hormona koji daje dovoljno energije. Za većinu ljudi najbolje vreme za kafu je nakon 9 i 30.

6 Ne raspremate krevet. To je dobra navika s kojom možete početi dan. Iako je naizgled trivijalan detalj, povećava produktivnost ostatak dana.

7 Preskačete doručak, koji je najvažniji obrok u danu i daće vam  energiju odmah, a tokom dana će vam pomoći u održavanju koncentracije.

Pročitajte i … Dobro jutro: Originalni predlozi za zdrav doručak

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.