Radne navike koje bi trebalo da promenimo

by | 18 septembra, 2017

Ako vam je stalo do posla koji obavljate važno je da uložite znanje, trud i vreme, jer to ukazuje na vašu profesionalnost i utiče na tok vaše karijere. Zato je važno da stvorite dobre radne navike. Dajemo vam spisak onih koje treba da izbegavate:

Foto: Thinkstock

1 Korišćenje emotikona – posebno šefu, jer se tad komunikacija može pogrešno protumačiti. Nemojte ih slati ni kolegama, dok ih bolje ne upoznate.

2 Nepotrebna objašnjenja! Niko nije savršen i sasvim je normalno da se greške dešavaju, pa stoga nemojte smišljate besmislena objašnjenja.

3 Nemarno oblačenje – pravila odevanja na radnom mestu nisu više toliko stroga kao što su nekad bila, ali to ne znači da na posao možete doći bilo kako obučeni. Trebalo bi sledite biznis kežual stil, ako niste sigurni koja je najbolja opcija.

4 Ranije odlaženje s posla – u redu je ako ste se tako dogovorili sa šefom, ali ako vam postane navika, počinjete da izgledate neprofesionalno i stvara utisak da vam nije stalo do radnog mesta.

5 Tračarenje. Niko ne voli one koji šire tračeve po kancelariji, jer to čine osobe od nepoverenja. Nikad ne znate ko vas može čuti, pa ako nemate ništa lepo da kažete, onda je najbolje da ništa i ne kažete.

6 Sporo odgovaranje na mejlove. Brzo je ključno jer tako ostavljate utisak pouzdane i odgovorne osobe.

7 Javljanje na privatne pozive, osim kad su hitni, vrlo je loša radna navika. Isto važi i za
često slanje poruka i za korišćenje društvenih mreža.

8 Konstantno kašnjenje.

9 Glasno jedenje hrane za stolom je nepristojno i može biti iritirajuće za kolege koje pokušavaju da rade.

10 Prisvajanje svih zasluga. Ovo je normalan potez, ako ste izvršili zadatak koji je ionako bio samo vama poveren. Ali, kad je u pitanju bio grupni rad, onda nije pametno to da radite, jer ćete izgledati neprofesionalno i sebično. Umesto toga pohvalite sve kolege koje su vam pomogle.

Pročitajte i … Šta obući sutra…Na posao!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.