Znaci koji pokazuju da vam hitno treba odmor

by | 2 septembra, 2017

Velika količina svakodnevnog stresa dovodi do psihičkog i fizičkog izgaranja. Evo kojih šest znakova ukazuju na to da vam je odmor potreban pod hitno!

Foto: Thinkstock

1 Kolege vas ispituju jeste li dobro, jer primećuju da ste nervozni i razdražljivi. Ako vam prilaze i govore da izgledate umorno, to je i više nego jasan znak da vam treba odmor.

2 Često grešite – hronični stres je često uzrok greškama na poslu. Zbog umora gubimo sposobnost fokusiranja na obaveze.

3 Sve vas boli – leđa, glava, oči, stomak… Kad smo u stresnim situacijama, telo otpušta hemikalije, koje pojačavaju osetljivost tela na bol.

4 Problemi sa spavanjem – nesanica ili čak i povećana potreba za snom takođe su indikatori visokog nivoa stresa. Oba stanja jasno pokazuju da je potrebno da što pre izabrete destinaciju za letovanje.

5 Ne podnosite više svoj posao – kad ste pod pritiskom gubite perspektivu i ne pronalazite motivaciju za posao koji obavljate.

6. Izolovali ste se od bliskih ljudi – nemate volje za druženjem sa porodicom i prijateljima, izbegavate njihove pozive. Potpuno izbegavanje interakcije sa bliskim ljudima znak je da ste “pregoreli” od obaveza.

Pročitajte i … 4 stvari koje morate da uradite pre odlaska na godišnji odmor

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.