Serena Vilijams i Keli Klarkson: Kako preživeti kritike?

11/12/2020 in Shape&Health
Serena Vilijams i Keli Klarkson: Kako preživeti kritike?

Lepota i Zdravlje

Teniserka Serena Vilijams i pevačica Keli Klarkson nekrunisane su kraljice kada treba začepiti usta hejterima. Kako je to kada vam javnost stalno komentariše telo? Kako preživeti stalne kritike na vaš izgled? Koliko je važno zauzeti se za sebe? Pevačica i teniserka progovorile su o ovim temama u emisiji Keli Klarkson.

- Uvek sam morala da se nosim sa time da javnost neprestano motri kako izgledam. Morala sam da budem čvrsta, a volim i što si ti uvek bila takva - dočekala je Keli Vilijamsovu.

Serena Vilijams je osvajačica 23 Grand slema i još četiri Olimpijske medalje. Ipak, možda je i poznatija po stalnom suprotstavljanju rasizmu i seksizmu. Uvek je otvoreno govorila šta znači biti crnkinja u svetu belog sporta. (Pročitajte: Ovako Serena vežba: Jake žene su lepe žene)

- Bilo je toliko stvari koje sam morala da prevaziđem. Kada sam počela, niko me nije voleo. Ono što kažem uvek je izvlačeno iz konteksta i loše primano. Ali, tako je u celom društvu, svuda su dupli standardi. Generacije će morati da rade na tome da se to promeni - rekla je Serena Vilijams.

Serena: nije važno kako izgledamo, važno je kakvi smo

Teniserka je poznata i po tome što zagovara pozitivan stav prema ženskom telu. Uvek je prozivala ljude koji su bili hiperkritični prema njenom telu. Otvoreno je govorila i o promenama koje su se dogodile njenom telu, a potom i psihi, nakon rođenja ćerke Olimpije. Klarksonova je morala da je pohvali zbog ovih nastupa. (Pročitajte: Ćerka joj je pomogla da zavoli svoje telo: Serena Vilijams i borba zvana kompleksi )

Serena je uspela da ponovo zavoli svoje telo posle porođaja

- Hej, ja volim što si i ti to uvek radila. Pomislila sam: ona je opasna, ne zavitlavajte se sa njom - pohvalila je teniserka, podsećajući na incident iz 2015. godine.

Tada je novinarka Kejti Hopkins pokušala na Tviteru da posrami  Klarksonovu zbog krupnije figure. Međutim, pevačica poznata po oblinama situaciju je rešila kraljevski. Kada su joj tražili reakciju na ponovljene prozivke, samo je rekla:

- Šta, neko je tvitovao nešto ružno? To je samo zato što me ta osoba ne poznaje. Ja sam fantastična! Ništa mi to ne smeta".

Serena Vilijams i Keli Klarkson smatraju da ćutanje na ovakve provokacije o telu nije opcija.

- Nije stvar u tome kako to utiče na mene, više me brine domino efekat. Neka će žena ili devojčica videti to i pomisliti: Ako o njoj misle ovako, šta li tek o meni svet priča? Zato smatram da uvek moram da odgovorim na ovakve provokacije. Trudim se da to činim sa dozom humora - objasnila je Klarksonova.

Kada vam neko kritikuje telo, to svakako nije prijatno. Frustrira i teško je. Ipak, kaže Serena Vilijams, ostanite verne sebi.

- Uvek budite verne sebi i budite ljubazne. Na kraju je zaista važno samo to da se potrudimo da budemo najbolja verzija sebe - poručuje Serena.

lepotaizdravlje.rs

Dia Dipasupil/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading