Da li je sigurno ići na dejt za vreme pandemije koronavirusa?

14/07/2020 in Shape&Health
Da li je sigurno ići na dejt za vreme pandemije koronavirusa?

Lepota i Zdravlje

Odlazak na dejt čini vas nervoznim čak i u najboljim okolnostima – a upoznavanje s potencijalnim i prvi sastanak u doba pandemije COVID-19 sa sobom nosi i neka prilično važna i ozbiljna pitanja.

Bez obzira na to da li ste već neko vreme s dečkom, ali ne živite zajedno, ili upravo planirate da se s nekim prvi put sretnete, imajte na umu da postoje određene mere predostrožnosti koje morate preduzeti i za ove vrste druženja tokom vladavine koronavirusa.

Kako da, ipak, izađete na dejt za vreme pandemije, a da pritom uradite sve da smanjite rizik da obolite od COVID-19? (Pročitaj: Kako održati vezu na daljinu?)

Evo šta treba da znate i kako da se osećate sigurno ako odlučite da zakažete sastanak.

– Ljudi koji se odluče da izađu na dejt tokom pandemije nikako ne mogu da svedu rizik na nulu. Definitivno će biti uključen crveni alarm ako niste razdvojeni dva metra, pa ne znam koliko će takav sastanak biti uopšte zabavan – kaže doktorka Ameš Adaldža.

Zato, iako svi to već dobro znaju, nije naodmet ponoviti da se preporučuje da izbegavate svaki bliski kontakt s osobama s kojima ne živite kako biste pokušali da umanjite rizik od COVID-19, a ako baš morate (ili toliko želite) da budete okruženi drugim ljudima – najvažnije je da nos i usta u tom slučaju prekrijete maskom.

Da li je sigurno ići na dejt za vreme pandemije koronavirusa?

Generalno, sve aktivnosti vezane za odlazak na ljubavni sastanak nespojive su sa socijalnim distanciranjem.

Odlaziti u kuću jedno kod drugog, večere u restoranu, sedenje u kafićima i sve ostalo što se radi u zatvorenom prostoru nikada neće biti sigurno koliko, recimo, izlet na otvorenom, i to s maskama. (Zato predlažite što više toga u prirodi!) (Pročitaj: Seks za vreme koronavirusa: Šta je sigurno i šta stručnjaci ne žele da radite)

Ne treba da napominjemo da je pogotovo intimni odnos, definitivno, aktivnost visokog rizika.

Ipak, pre nego što počnete da paničite, imajte na umu da potencijalni rizik kad upoznajete novu osobu nije novina. Uvek je postojala mogućnost dobijanja polno prenosivih bolesti, prehlade, gripa i mnoštva drugih zaraznih bolesti.

Pa, šta se onda predlaže?

Da, sastanak preko video-poziva jeste nekonvencionalan, ali – makar za početak – upoznavanje s nekim na ovaj način trenutno je i dalje najbolja opcija. A zašto ne bi bila dobra?! Isprobajte je....

Pogledajte Health video:

Komentari (0)

Loading