Kako da najlakše i najbrže očistite kuvana jaja

01/07/2020 in Shape&Health
Kako da najlakše i najbrže očistite kuvana jaja

Lepota i Zdravlje

Tvrdo kuvana jaja su odličan zalogaj kada ste u pokretu, a podjednako su dobra i kada svoju salatu želite da obogatite proteinima. Međutim, pomisao na čišćenje ljuske može vas obeshrabriti i navesti da odustanete. Ako vam je za pripremu nekog jela potrebna veća količina kuvanih jaja, čišćenje ljuske je verovatno ono što najradije želite da preskočite. Sigurno ste do sada isprobali različite trikove nadajući se da ćete ljusku skinuti brzo, ali trud je bio uzaludan. Stavljali ste jaja u hladnu ili mlaku vodu, dodavali sodu bikarbonu, so ili sirće i rezultat je bio poražavajući? Krajnje je vreme da isprobate nešto što deluje. Evo kako ćete očistiti jaja na najbrži i najlakši način:

Ohlađena skuvana jaja stavite u šerpu s vodom. Energično protresite šerpu, a jaja će se sudarati i lupati o njene zidove. Kada ljuska počne da puca, tresite još snažnije sve dok se u potpunosti ne odvoji od jaja. Uklonite deliće ljuske koji su preostali, isecite i poslužite. (Pročitaj: 8 namirnica punih proteina koje menjaju meso)

Ukoliko je u pitanju manja količina jaja, umesto šerpe možete koristiti teglu. Probajte i više se nikada nećete pitati kako brzo i lako očistiti skuvana jaja. (Pročitaj: Šarene korpice od jaja i povrća poklon su za sva čula (video))

Komentari (0)

Loading