Da li je siguran odlazak na plažu za vreme koronavirusa?

04/06/2020 in Shape&Health
Da li je siguran odlazak na plažu za vreme koronavirusa?

Lepota i Zdravlje

Odlazak na plažu za vreme koronavirusa mogao bi biti sigurniji od ostalih opcija, ali nije bezopasan

Već svi, kao ptičice na grani, znamo da se koronavirus (COVID-19) prenosi od osobe do osobe, uglavnom kapljično, putem čestica koje izbacujemo kašljanjem, kijanjem, pričanjem. (Pročitaj: Svadba u doba korone: Da li je sigurno ići na proslave za vreme pandemije? (video))

Međutim, iako se život manje-više vratio u normalu, čak su se i granice otvorile, i dalje imamo mnogo pitanja koja su ostala nedorečena i koja mnoge muče. Jedno od njih jeste i ono: Da li postoji rizik od odlaska na plažu?

Kako kažu stručnjaci, odlazak na plažu za vreme koronavirusa mogao bi biti sigurniji od ostalih opcija, ali ne i bezopasan, pogotovo ako je reč o onoj na kojoj će biti mnogo turista. (Pročitaj: Doktori objašnjavaju: Šta je slab imunosistem (video))

Odlazak na plažu za vreme koronavirusa

Jedno od osnovnih pravila koje i na plaži treba praktikovati jeste socijalno distanciranje, međutim, uz jedno veliko olakšanje: ipak, ne treba brinuti da ćemo se zaraziti virusom korona u slanoj vodi. (Pročitaj: Počinje testiranje vakcine protiv COVID-19 na ljudima, šta to tačno znači?)

– Virus ne može da opstane kako treba u slanoj vodi – kaže doktor Džozef Kabaza.

Tehnički gledano, plaža je sigurno mesto za boravak tokom pandemije, ali samo u slučaju da se svi pridržavaju osnovnih pravila ponašanja i vode računa o higijeni, kako bi sačuvali i sebe i druge.

Pogledajte Health video:

Komentari (0)

Loading