Isprobajte kružni trening Dženifer Lopez (video)

29/05/2020 in Shape&Health
Isprobajte kružni trening Dženifer Lopez (video)

Lepota i Zdravlje

Dženifer Lopez i Aleks Rodrigez poznati su kao par koji praktikuje zajedničko vežbanje. Njihov Instagram obiluje impresivnim snimcima različitih fitnes izazova, a sve je počelo pre oko tri godine, kad su počeli da se zabavljaju. Aleks je bio profesionalni sportista, tako da su svakodnevni treninzi za njega nešto što se podrazumeva. S druge strane, atraktivna pevačica prepoznatljiva je ne samo po sjajnim vokalnim sposobnostima već i po energičnim plesnim nastupima. A izvođenje zahtevnih koreografija traži odličnu kondiciju. Višesatni nastupi zahtevaju visok nivo fizičke spremnosti, snagu i izdržljivost. Zbog svega toga, i Dženifer Lopez redovno radi vežbe.

Boravak u izolaciji tokom trajanja pandemije koronavirusa motivisao je popularni par da osmisli treninge koje praktikuju u dvorištu svoje kuće. Jedan u nizu snimaka prikazuje dvadesetominutni kružni trening koji Rodrigez radi u društvu Džej Lo i svojih ćerki, a u dvorištu porodične vile. (Pročitaj: Ako vam fali motivacija, ona će vas pokrenuti: Uradite trening sa poznatim fitness trenerom (video))

Vežbe Dženifer Lopez koje i vi možete da radite

Kružni trening obuhvata različite tipove vežbi koje aktiviraju različite grupe mišića. To je mešavina kardio i vežbi snage. Vežbanje počinje brzim trčanjem na 400 metara, koje treba da ubrza rad srca. Nakon toga, izvode se serije pokreta za razvoj snage, uključujući podizanje bućica, zgibove, sklekove, kao i podizanje tegova. Vežbe se izvode jedna za drugom bez prekida, a nakon što se prvi krug završi – pravi se kratka pauza i ceo proces kreće iz početka. (Pročitaj: Fitness instruktorka pokazuje: Vežbe za gluteus koje možete raditi kod kuće bez rekvizita (video))

Za neke vežbe potrebni su specifični sportski rekviziti, ali ukoliko ih nemate, poslužiće i stvari koje se mogu pronaći u svakom domaćinstvu. Umesto tegova i bućica, mogu se koristiti flaše s vodom ili pak nešto treće. Mnogi rekreativci odlučuju se za kružni trening zato što on ne zahteva previše vremena (oko 30 minuta), a daje sjajne rezultate. Na snimku se vidi da je porodica Rodrigez–Lopez ceo trening odradila kao od šale, mada oni koji treniraju znaju koliko su izvedene vežbe zapravo zahtevne. (Pročitaj: Vežbe za istezanje posle treninga)

lepotaizdravlje.rs

Shape, Guliver/Getty images, Instagram

Komentari (0)

Loading