Gloss treatment – brzo i jednostavno do blistave kose

20/05/2020 in Shape&Health
Gloss treatment – brzo i jednostavno do blistave kose

Lepota i Zdravlje

Gloss tretman za kosu je pravo rešenje ukoliko želite da osvežite boju svoje kose ili obezbedite sjaj vlasi bez odlaska u salon. Na tržištu je veliki broj preparata uz koje će vaša kosa biti negovana i blistava. Uz malo truda, čak i u kućnim uslovima, rezultat može biti sjajan i vidljiv odmah. Mislite da je nemoguće? Ne, sasvim je realno.

Uz gloss treatment kosa će vam biti zdravija i doprineće vašem glamuroznom izgledu. Bez obzira na to da li želite da premostite period između dva farbanja ili jednostavno imate beživotnu kosu, ovakvi preparati su pravo rešenje. Oni dolaze u dve osnovne grupe. S jedne strane, to su oni koji kosi daju svežinu i sjaj, a sa druge - tretmani koji pored toga suptilno menjanju boju vlasi. Obe ove vrste tretmana su polutrajne, što znači da će se postepeno, kroz nekoliko nedelja, isprati.

Korišćenjem gloss preparata za bojenje kose, osvežićete trenutnu nijansu bez oštećenja strukture dlake. Na vama je da odaberete boju koja će adekvatno osenčiti vašu kosu, ali imajte u vidu da odabrana nijansa mora biti približna boji koju trenutno imate. Ukoliko želite da drastično promenite boju kose ili je posvetlite, moraćete da koristite neku od trajnih boja.

Tretman za sjaj je podjednako uspešan i kod farbane i kod prirodne (nefarbane) kose. U oba slučaja, dobićete blistavu, negovanu i lepo obojenu kosu. (Pročitaj: Zdrava i lepa kosa uz prirodno sušenje )

Zvuči suviše dobro da bi bilo istinito? Evo objašnjenja: jedan od sastojaka gloss tretmana oblaže dlaku i popunjava kutikulu čineći da kosa bude mekša i zdrava. Boja se nanosi na dlaku i ispira za nekoliko nedelja.

Gloss tretman - rešenje za zdravu i sjajnu kosu

Michael Canalé, renomirani fizer i kolorista, za magazin Shape ističe da gloss tretmani intenziviraju blistavost vlasi i njihovu boju, sprečavajući da ona izbledi.

- Kada se ofarbate, već posle prvog pranja kose boja će početi da bledi. Ukoliko stavite sjaj, on će delovati poput barijere i do toga neće doći. Negativni uticaji poput UV zračenja neće moći da oštete vlasi, pa će kosa izgledati zdravije, a dlaka biti punija.

Nasuprot tome, klasične, trajne farbe za kosu funkcionišu po drugom principu – one otvaraju kutikulu omogućavajući pigmentu da prodre u dubinu dlake, oštećujući njenu strukturu.

Čak i kada je koristite na pravi način, trajna boja može doći u kontakt sa vašom kožom i dovesti do pojave iritacija. Trajne boje najčešće sadrže agresivne supstance poput amonijaka i peroksida, koji slabe strukturu dlake i dovode do njenog oštećenja.

Polutrajne boje ne iritiraju skalp i ne sadrže agresivne sastojke, tako da ne oštećuju dlaku. (Pročitaj: TikTok frizura: Da li ste i vi probali punđu inspirisanu serijom “Money Heist )

U frizerskom salonu, za Gloss treatment potrebno je izdvojiti od 20 do 40 minuta, a efekti su vidljivi u narednih šest nedelja. Imajući u vidu da da je trenutno u salonima teško naći termin (jer su dugo bili zatvoreni zbog koronavirusa), ovaj proizvod možete pronaći i u radnjama ili ga poručiti onlajn. Nanesite ga u udobnosti svog doma i uživajte u rezultatima tokom narednih nekoliko nedelja. (Pročitaj: Kako da skratite kosu kod kuće, prema stilistima )

 

lepotaizdravlje.rs

Shape, Getty images

Komentari (0)

Loading