Umesto klasičnih probajte ove: Kako da pravilno radite obrnute trbušnjake (video)

21/04/2020 in Shape&Health
Umesto klasičnih probajte ove: Kako da pravilno radite obrnute trbušnjake (video)

Lepota i Zdravlje

Obrnuti trbušnjaci koncentrisani su na rad donjih trbušnih mišića, ali i za jačanje celog gornjeg dela tela. Evo kako da radite ove trbušnjake i dobijete željeni oblik stomaka

Ako želite da "skinete" donji stomak i dobijete isklesane trbušnjake, vreme je da osvežite svoje klasične vežbe. Obrnuti trbušnjaci rade se na donjem delu leđa kako bi vam i ruke i noge bile slobodne da dovedete vaš stomak  u formu kakvu imaju modeli na naslovnica, kaže Majk Donavanik, lični trener iz Los Anđelesa i osnivač Sweat Factor-a. Osim toga, ova vežba utiče na vaše poprečne trbušne mišiće (kao i bočne) više od tradicionalnih. PROČITAJ I: Ove kardio vežba sa vijačom učiniće da se efektno oznojite za samo 20 minuta

Međutim, da biste postigli cilj i došli do nagrade (izvajanih trbušnjaka), morate znati kako da pravilno uradite ovu vežbu. To znači da ne puštate da vaše ruke, ramena ili, što je još gore, zamahivanje rade deo trbušnjaka umesto stomaka.

Naučite kako da napravite radite obrnute trbušnjake na pravi način pomoću ovih ovih lakih uputstava i saveta Donavanikove. POGLEDAJ: Kako se Demi Mur vratila u formu pre nego što je pozirala naga u šestoj deceniji

Kako da radite obrnute trbušnjake

A. Lezite na zemlju u klasičan položaj za trbušnjake, stopala su ravna na podu, ruke ispod glave, a laktovi široki.

B. Pritisnite donji deo leđa u pod i podignite noge sa poda savijanjem stomaka u predelu pupka. Savijte kolena pod uglom od 90 stepeni, držite ih skupljene, prenosi Shape.

C. Pomoću trbušnjaka povucite kolena prema grudima tako da se karlica podigne sa poda. Istovremeno izvedite tradicionalnu vežbu podižući lopatice od poda i koristeći mišiće stomaka, ne ruke, za podizanje glave i ramena.

D. Polako spustite ramena, kukove i noge da biste se vratili u početni položaj. Zaustavite se kad su stopala iznad poda.

E. Ponovite pokret pazeći da ne koristite zamah za sledeće ponavljanje već mišiće. Usredsredite se na držanje stomaka i opuštene ruke kako biste izbegli povlačenje vrata. POGLEDAJ: Vežbe za zagrevanje mišića pre treninga (Video)

Modifikovati kako biste olakšali vežbu:

Ne dižite ramena i bokove visoko tokom pokreta.
Spustite stopala sve do poda na kraju svakog ponavljanja.

Da biste učinili vežbu izazovnijom:

Ispravite noge iznad poda na kraju svakog ponavljanja.
Izvodite obrnute trbušnjake s podignutim ramenima sve vreme i ravnim nogama.

lepotaizdravlje.rs

Shape/Guliver/Gettyimages

Komentari (0)

Loading